• امروز : شنبه, ۲۹ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 18 January - 2025
0

اهدای عضو هدیه‌ای برای زندگی دوباره

  • کد خبر : 233280
  • 29 دی 1403 - 9:08
اهدای عضو هدیه‌ای برای زندگی دوباره
اهدای عضو، اقدامی ارزشمند که جان دوباره به بیماران نیازمند می بخشد، در استان همدان جایگاه ویژه ای یافته است. با افزایش آگاهی عمومی و مشارکت مردم، می‌توان شاهد بهبود وضعیت بیماران منتظر پیوند عضو بود اهدای عضو، هدیه‌ای برای زندگی دوباره است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»؛ مردم نقش بسیار مهمی در ترویج فرهنگ اهدای عضو دارند، با امضای کارت اهدای عضو، گفتگو با خانواده و دوستان در مورد اهمیت اهدای عضو و شرکت در برنامه‌های مربوط به این موضوع، می‌توان به افزایش تعداد اهداکنندگان کمک کرد.

اهدای عضو، هدیه‌ای است که زندگی دوباره به انسان‌ها می‌بخشد، با تلاش‌های مستمر و همکاری همه جانبه، می‌توانیم شاهد افزایش چشمگیر تعداد اهداکنندگان و بهبود وضعیت بیماران نیازمند به پیوند عضو در استان همدان باشیم.

ویدا سمیعی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون در استان همدان ۱۵ نفر اهدا عضو داشتیم که به تهران اعزام شدند، اظهار کرد: هر کدام از اهداکنندگان بین ۳ عضو تا ۳۸ عضو بدن خود را اهدا کردند.

وی با بیان اینکه برای پیوند اعضا از هر اهدا عضو ما می‌توانیم بین ۴ تا ۸ نفر را نجات دهیم، ادامه داد: با اهدای عضو می‌توانیم مادری را به سر خانه و زندگی برگردانیم، پدری را از معلولیت نجات دهیم.

مسئول واحد فراهم‌آوری اعضا پیوندی دانشگاه علوم پزشکی با تأکید بر اینکه انتظار داریم که با فرهنگ‌سازی مردم نسبت به اهدا عضو آگاهی لازم را داشته باشند و اگر فردی از خانواده خود را از دست می‌دهند به این قضیه واکنش منفی نداشته باشند، گفت: پنج پزشک متخصص مرگ مغزی را تأیید می‌کنند.

وی با بیان اینکه بعد از اینکه مرگ مغزی توسط پزشکان متخصص مسجل و تأیید می‌شود تیم ما به این خانواده‌ها مراجعه می‌کنند، ابراز کرد:این تیم از خانواده‌ها خواهش می‌کنند که اگر تمایل دارند برای اهدای عضو اقدام کنند.

سمیعی با اشاره به اینکه کما حالتی است که مغز کارایی خودش هنوز از دست نداده ارگان‌ها دچار مشکل هستند مغز دچار یک پسرفتی است و به تدریج ممکن است برگرده و همان حالتی است که خانواده‌ها منتظر هستند که بیمارشان برگردد حتی اگر چند وقت طول بکشد که در برخی موارد بیمار برمی‌گردد و گاهی برنمی‌گردد اما کارایی مغز هنوز از بین نرفته است، ادامه داد: مرگ مغزی بیشتر در اثر تصادفات، سقوط از بلندی و ارتفاع اتفاق می‌افتد مغز از بین رفته یا ساقه مغز نابود شده و به هیچ عنوان برگشت‌پذیر نیست این حالت سطح هشیاری افت می‌کند و به عنوان مرگ‌مغزی شناخته می‌شود که با تأیید پزشکان مرگ‌مغزی اعلام می‌شود.

وی با بیان اینکه خانواده‌هایی که عزیزانشان در شرایط اهدای عضو هستند و متأسفانه دچار مرگ مغزی شده‌اند اما از اهدا عضو امتناع می‌کنند، بالاخره تصمیم سخت و واقعا رنج‌آوره است اما ما می‌دانیم قبول این کار سخت است و هیچ‌کس به اندازه تیم اهدا عضو همدان و دانشگاه علوم پزشکی رنج جان دادن یک انسان روی تخت را احساس نکرده است، مطرح کرد: ما از لحاظ زمانی محدود هستیم چرا که افرادی که مرگ مغزی می‌شوند تقریباً به طور متوسط چهار الی پنج روز فرصت داریم که تا کارکرد ارگان‌ها از بین نرفته اقدام کنیم.

مسئول واحد فراهم‌آوری اعضا پیوندی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اینکه در بروز مرگ‌مغزی خانواده‌ها باید زودتر تصمیم‌گیری کنند و به تشخیص و تصمیم پزشکان ما اعتماد کنند چرا که همگی متخصص هستند، ما پنج پزشک متخصص شامل پزشک جراح مغز و اعصاب، پزشک داخلی مغز و اعصاب، پزشک داخلی، پزشک متخصص بیهوشی و مسئولان اورژانس‌ها و آی‌سی‌یوها هستند، بیان کرد: این تیم وارد عمل می‌شوند و مردم ما بدانند وقتی پزشکی تشخیص بده که مرگ مغزی اتفاق افتاده بیمار به هیچ عنوان برگشت پذیر نیست خانواده‌ها همکاری کنند و اجازه دهند که فرایند اهدا عضو انجام شود.

وی با بیان اینکه در کشور ما یک صف ۲۳ هزار نفری در انتظار اهدای عضو داریم که هموطن ما هستند که منتظر یک ارگان و عضوی هستند که بتوانند به روال زندگی معمول و نرمال خود برگردند، عنوان کرد: این اقدام یک عمل ارزشمندی است و دعای خانواده‌ها را در‌پی‌دارد.

سمیعی با بیان اینکه از تعداد دریافت‌‌کنندگان کارت اهدای عضو اطلاع دقیقی نداریم چرا که سامانه ثبت‌نام کشوری است، خاطرنشان کرد: افرادی که درخواست دریافت کارت اهدای عضو را دارند باید به سایت ehdacenter.ir مراجعه کنند.

با گزارش پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان» با برگزاری کارگاه‌ها، سمینارها و استفاده از رسانه‌ها، می‌توان آگاهی عمومی در مورد اهدای عضو را افزایش داد.

همکاری با سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در حوزه سلامت، می‌تواند در ترویج فرهنگ اهدای عضو بسیار موثر باشد.

حمایت مسئولان و اختصاص بودجه کافی برای توسعه برنامه‌های اهدای عضو، می‌تواند به پیشرفت این امر کمک شایانی کند.

با برگزاری کارگاه‌ها، سمینارها و استفاده از رسانه‌ها، می‌توان آگاهی عمومی در مورد اهدای عضو را افزایش داد.

انتهای خبر/حا

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=233280

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

18 − ده =