به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبر تحلیلی عصر همدان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مشاهدات میدانی راه دانا نشان میدهد که خردهفروشان شهری ادعا میکنند طی هفته گذشته تولیدکنندگان سهم آنها از توزیع روغن خوراکی را کاهش دادهاند. این کاهش سهم، در کنار هزینههای حملونقل و پرداخت دستمزد کارگران، باعث عدم سودآوری برای آنها شده است. به نظر میرسد در این شرایط و با وجود ضعف عملکرد نظارتی، ماجرای توزیع محدود کره حیوانی و خامه در کمتر از یک ماه گذشته دوباره در حال تکرار است.
همچنین باید اشاره کرد که همین مشاهدات میدانی و پیگیری از فروشگاه های بزرگ نشان میدهد که وضعیت واقعی بازار با برخی ادعاهای مسئولان در زمینه عدم وجود مشکل تفاوت دارد. بررسیهای میدانی خبرنگار راه دانا در چندین فروشگاه زنجیرهای و سوپرمارکتها، نشانههایی از کمبود عرضه و محدودیت فروش را تأیید میکند.
یکی از کارکنان فروشگاههای زنجیرهای واقع در خیابان خاوران به خبرنگار اقتصادی راه دانا گفت: «چند روزی است که توزیع روغن نداریم و مشخص نیست که چه زمانی مجدداً ارسال خواهد شد. شایعاتی وجود دارد که بار جدید روغن با قیمتهای جدید به فروشندگان تحویل داده میشود.»
فروشنده دیگری از یک فروشگاه زنجیرهای بزرگ نرسیده به میدان فردوسی نیز در این خصوص اظهار داشت: «مدتی است که توزیع روغن خوراکی کاهش یافته است. اگر کسی بخواهد روغن خریداری کند، باید صبح زود به فروشگاه بیاید. با توجه به محدودیت ایجاد شده، هر فرد تنها میتواند دو بطری روغن خریداری کند و روغنهای پرمصرفی مانند روغن مایع ۲.۷ لیتری کم است و سریع تمام میشود. روغن ۸۱۰ گرمی موجود است ولی خریداران علاقه چندانی به خرید این نوع روغن ندارند، زیرا بستهبندیهای بزرگتر برای خانوارهای مصرفکننده مقرونبهصرفهتر است.»
همچنین مشاهدات در یکی از فروشگاههای زنجیرهای در شهرک مشیریه تهران نشان میدهد که فروشنده به مشتریای که درباره وجود روغن سوال کرده بود، پاسخ داد: «چند ساعت دیر رسیدید؛ صبح زود روغنهای نباتی حتی با وجود محدودیت دو بطری در کمتر از یک ساعت به فروش رفت.»
این فروشنده توضیح داد با وجود اینکه روغن نباتی در هر بسته بندی ۵ کیلویی حدود ۶۰ هزار تومان افزایش یافته است ولی میزان توزیع هم کم است ودر ساعت اولیه صبح به واسطه افزایش خرید مشتریان تا ساعتی بعد تمام می شود.