6:52:14
    امروز : سه شنبه, ۲ بهمن , ۱۴۰۳
1
«عصر همدان» گزارش می‌دهد؛

امیرالمؤمنین(ع) راهنمای پدران در امور تربیتی

  • کد خبر : 232930
  • 25 دی 1403 - 14:06
امیرالمؤمنین(ع) راهنمای پدران در امور تربیتی
برای تربیت فرزندان و نسل آینده نیازمند الگوهایی هستیم که نمونه باشند، امام علی علیه‌السلام شجاع‌ترین، عادل‌ترین و دلسوزترین فرد هستند که آموزه‌های تربیتی بر پایه محبت، عدالت، صبر، مسئولیت‌پذیری و گفتگو دارند در نتیجه ایشان الگویی نیکو برای پدران در امور تربیتی هستند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» امام علی علیه‌السلام شخصیتی بی‌نظیر در تاریخ اسلام و جهان است. ایشان در سیزدهم رجب سال در کعبه متولد شدند و در بیست و یکم ماه رمضان سال چهلم هجری به شهادت رسیدند. شخصیت والای امام علی علیه‌السلام از جنبه‌های گوناگون قابل بررسی است.

امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام در شجاعت و دلاوری، عدالت و حق‌طلبی، زهد و پارسایی، علم و حکمت، فصاحت و بلاغت، عبادت و بندگی، اخلاق و فضائل انسانی، سیره و حکومت داری نمونه و الگو هستند.

امام علی علیه‌السلام، شخصیتی جامع و کامل بود که در همه ابعاد زندگی، الگویی برای همه مسلمانان و بشریت است. ایشان همواره در راه حق و حقیقت گام برداشت و جان خود را در راه خدا فدا کرد. شخصیت والای ایشان همچنان الهام‌بخش و راهنمای انسان‌ها در طول تاریخ است. یکی از موضوعات مهم در الگوبرداری از ویژگی‌ شخصیت ایشان در حوزه مسائل تربیتی است‌

در دنیای پرتلاطم امروز، تربیت فرزندان به یکی از دغدغه‌های اساسی والدین، به ویژه پدران، تبدیل شده است. آموزه‌های برگرفته از سیره و شخصیت بزرگان دین، به ویژه حضرت علی علیه‌السلام، می‌تواند راهگشای بسیاری از چالش‌های پیش‌روی جامعه خصوصاً پدران باشد.

امیرالمؤمنین(ع) پدری نمونه برای جامعه امروز

حجت‌الاسلام سیدحسن فاضلیان در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه حضرت علی علیه‌السلام نه تنها به عنوان یک امام معصوم و حاکم عادل، بلکه به عنوان یک پدر نمونه، دارای ابعاد تربیتی گران‌بهایی است، گفت: این ابعاد برای همه به ویژه پدران، راهنما و سرمشق است.

امام جمعه موقت همدان با اشاره به اینکه محبت و عطوفت، پایه اصلی تربیت علوی است، افزود: یکی از بارزترین جنبه‌های تربیتی حضرت علی علیه‌السلام محبت و عطوفت بی‌دریغ ایشان نسبت به فرزندانشان بود.

وی ادامه داد: امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام نه تنها به عنوان یک پدر، بلکه به عنوان یک مربی، با فرزندان خود با نهایت مهربانی و دلسوزی رفتار می‌کردند. این محبت، نه تنها به صورت کلامی، بلکه در عمل نیز تجلی می‌یافت.

فاضلیان با بیان اینکه بازی کردن با کودکان، توجه به نیازهای عاطفی آن‌ها، و ابراز علاقه به آن‌ها، همگی نشان از اهمیت محبت در تربیت از دیدگاه حضرت علی علیه‌السلام دارد و پدران امروزی نیز باید با الگوگیری از این سیره، با محبت و عطوفت به تربیت فرزندان خود بپردازند و محیطی امن و سرشار از عشق را برای آن‌ها فراهم کنند.

امام جمعه موقت همدان با اشاره به اینکه حضرت علی علیه‌السلام به عنوان نماد عدالت، در تربیت فرزندان نیز به این اصل پایبند بودند، عنوان کرد: ایشان بین فرزندان خود تفاوتی قائل نمی‌شدند و با همه آن‌ها به یک اندازه عدالت و انصاف داشتند، این رفتار، نه تنها باعث ایجاد حس برابری و عدالت در میان فرزندان می‌شد، بلکه به آن‌ها می‌آموخت که در جامعه نیز به عدالت و مساوات پایبند باشند.

وی خاطرنشان کرد: پدران با الگوبرداری از این ویژگی اخلاقی امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام و با رعایت و عدالت در رفتار با فرزندان خود، می‌توانند آن‌ها را به عدالت‌خواهی و دوری از تبعیض ترغیب کنند.

فاضلیان با بیان اینکه حضرت علی علیه‌السلام به اهمیت آموزش و پرورش در تربیت فرزندان تأکید فراوانی داشتند، گفت: ایشان نه تنها به آموزش علوم دینی و اخلاقی، بلکه به آموزش علوم دنیوی و مهارت‌های زندگی نیز اهمیت می‌دادند.

وی با اشاره به اینکه مولای متقیان علی علیه‌السلام معتقد بودند که آموزش، ابزار توانمندسازی فرزندان برای موفقیت در زندگی است، افزود: پدران امروزی نیز باید با فراهم کردن فرصت‌های آموزشی مناسب، به رشد و شکوفایی استعدادهای فرزندان خود کمک کنند و مسائل دینی و مذهبی را به روش های درست به آن‌ها آموزش دهند.

امام جمعه موقت همدان در پایان خاطرنشان کرد: با الگوگیری از سیره و شخصیت حضرت علی علیه‌السلام، پدران می‌توانند فرزندانی صالح، متعهد، انقلابی، شیعه واقعی، مسئولیت‌پذیر و موفق تربیت کنند‌.

توجه به نکات تربیتی در نامه ۳۱ نهج‌البلاغه

وحید پاشایی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با اشاره به اینکه پدران جامعه با تمسک به نکات تربیتی امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام می‌توانند نقش بزرگی در خانواده ایفا کنند، گفت: امام علی علیه‌السلام در نامه ۳۱ نهج‌البلاغه نامه‌ای به امام حسن مجتبی(ع) در حوزه تربیتی خطاب کردند که قابل توجه است.

وی با اشاره به اینکه به فرموده امیرالمومنین علیه السلام اگر پدران ما مرگ‌اندیش باشند و بتوانند یاد مرگ را در زندگی خود جاری کنند، قطعاً فضای مناسبی در محیط خانواده به‌وجود می‌آورد، افزود: متأسفانه از ابتدای کودکی معقوله مرگ و مفهوم مرگ را به خوبی و درشتی به کودکان خود منتقل نکردیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان ادامه داد: آن چیزی که بچه‌های ما از کودکی در مورد مرگ در ذهن دارند در واقع مفهوم وحشتناک، ترسناک و مساوی با نیستی است.

پاشایی با بیان اینکه وقتی بچه وارد دنیای پُراز زرق و برق می‌شود و با زیبایی‌های دنیا خو می‌گیرد، احساس جاودانگی در وجودش به‌وجود می‌آید، تصریح کرد: در این‌جا است که مفهوم مرگ به او منتقل می‌شود که مواظب باش تو روزی می‌‌میری و خود به خود ساختار روانی کودکان با این معقوله مبارزه می‌کند.

وی با اشاره به اینکه کودک نمی‌تواند با مفهوم مرگ کنار بیاید در نتیجه آن را تبدیل می‌کند به ترس‌های کوچک مثل ترس از نرسیدن‌ها، از دست دادن خانواده و موفق نشدن‌ها، گفت: در این‌جا با تبدیل مفهوم مرگ به مفهوم‌های دیگر مبارزه با آن‌ها راحت‌تر می‌شود ولی اتفاقی که رخ می‌دهد این است که حالا در برخی مبارزات موفق می‌شویم ولی در برخی مبارزات خیر.

عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان خاطرنشان کرد: همین شکست‌های باعث افسردگی، ناراحتی و تشویش می‌شود، حال اگر به سخنان امیرالمومنین علی علیه‌السلام توجه کنیم و مرگ را یک مرحله رشد و مرحله‌ای برای ورود به دنیای بزرگ و بهتر بدانیم نسل بعدی ما کم‌تر در معرض افسردگی قرار می‌گیرند.

پاشایی با بیان اینکه باید بتوانیم به فرموده امام علی علیه‌السلام مرگ را به شکلی بدانیم که با آن اختیار عمل ما بیشتر می‌شود و روح ما دیگر در حصار جسم نیست، عنوان کرد: مرگ‌اندیشی باعث می‌شود شبیه به مسافر به دنیا نگاه کنیم و در این صورت دیگر جزئیات دنیا برای ما مهم نیست بلکه هدف‌های بزرگ و آمادگی برای بازگشت اهمیت دارد.

عبرت از گذشتگان، توصیه امیرالمؤمنین(ع) برای داشتن آینده خوب

وی با اشاره به اینکه توجه به جزئیات در دنیا، ما را از رشد کردن متوقف می‌کند، افزود: امیرالمومنین علی علیه‌السلام در نکته دیگری مطالعه تاریخ دیگران و عبرت گرفتن از گذشتگان را دارای اهمیت دانستند.

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان خاطرنشان کرد: کسانی که تاریخ بلد نیستند و گذشته را نمی‌دانند هیچ وقت نمی‌توانند برای آینده فردی و اجتماعی خود برنامه‌ریزی کنند.

پاشایی با بیان اینکه اگر الان روان و جسم درگیر با مسائل، بیماری جسمی و روحی داریم حتماً ریشه در گذشته دارد، گفت: بدون بررسی گذشته نمی‌توان وضعیت فعلی را متوجه شد و به همین دلیل امام علی علیه‌السلام فرمودند از گذشته درس بگیرید تا در آینده دچار مشکل نشوید.

وی با اشاره به اینکه نکات اخلاقی زیادی در سخنان و کلام امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام وجود دارد که باید در راستای موارد تربیتی در جامعه بیان شوند، تصریح کرد: خصوصاً پدران باید نکات را مد نظر قرار دهند و در خانواده خود پیاده کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان در پایان خاطرنشان کرد: اگر پدران از نکات تربیتی امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام الگوبرداری کنند و اهداف اصلی را در خانواده دنبال کنند، نتیجه آن خانواده‌ای شاداب و تأثیر‌گذار است.

امیرالمؤمنین(ع) راهنمای پدران در امور تربیتی

برای تربیت فرزندان و نسل آینده نیازمند الگوهایی هستیم که نمونه باشند و نمونه‌ای بهتر از امیر مؤمنان علی علیه‌السلام که شجاع‌ترین، عادل‌ترین و دلسوزترین فرد هستند وجود ندارد.

حضرت علی آموزه‌های تربیتی بر پایه محبت، عدالت، آموزش، صبر، مسئولیت‌پذیری، گفتگو دارند که می‌تواند راهنمای پدران امروز باشد.

انتهای خبر/ سع

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=232930

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

یک × 1 =