• امروز : جمعه, ۲۱ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 10 January - 2025
0
تحلیلگر و مدرس سواد رسانه تأکید کرد:

سواد رسانه‌ای راه مقابله با آسیب‌های اجتماعی

  • کد خبر : 232594
  • 20 دی 1403 - 19:57
سواد رسانه‌ای راه مقابله با آسیب‌های اجتماعی
تحلیلگر و مدرس سواد رسانه با تأکید بر اینکه موضوع سواد رسانه کاملاً اجتماعی است، گفت: هدف از سواد رسانه‌ای رشد و به کمال رسیدن است، وقتی خانواده‌ای دغدغه فرزند خود را دارد باید نسبت به خطرات فضای مجازی آگاه شود تا فرزندش را حفظ کند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» پیش از ظهر امروز ناصر قوامی در دوره تخصصی مدرسی سواد رسانه‌ای با بیان اینکه در مباحث سواد رسانه‌ای منظور ما این نیست که استفاده از رسانه‌ها را قطع کنیم، گفت: بلکه استفاده ما از رسانه‌ها باید کنترل شده و براساس پیشرفت علم و تکنولوژی باشد تا درگیر آسیب‌های فضای مجازی نشویم.

وی با اشاره به اینکه امروزه با پیشرفت تکنولوژی همه اطلاعات فرد از اثر انگشت تا صدای فرد در تلفن همراه او ذخیره می‌شود، افزود: با اولین اتصال تلفن همراه به داده‌ها و اینترنت، همه اطلاعات در اختیار سرویس‌های اطلاعاتی خارجی قرار می‌گیرد.

تحلیلگر و مدرس سواد رسانه ادامه داد: ایران جزء اولین کشورهای در دنیا است که اینترنت ذیل نهادهای امنیتی تعریف نمی‌شود اما اینترنت در کشورهای غربی و اروپایی همگی زیر نظر آژانس‌های امنیتی است و این موضوع دلایل خود را دارد که غرب چنین چیزی را برای خودش می‌خواهد اما برای شرق نمی‌خواهد.

قوامی با بیان اینکه یکی از مؤسسه‌های آمریکایی که تعداد جستجوهای سایت‌های مستهجن را بررسی می‌کند اعلام کرده است که در نه ماه نخست سال ۱۳۹۲ بیش از یک میلیارد و ۶۹۰ هزار فیلم مستهجن و مطلب پورنوگرافی جستجو شده است، گفت: این آماری آن موقع است و الان آمار آنلاین در سایت‌ها وجود دارد که بسیار بیشتر شده است.

وی با اشاره به اینکه همین مؤسسه آمریکایی روش دسترسی ما به اینترنت را نیز توضیح داده است و کل دنیا یعنی غرب و شرق از این بستر اینترنت استفاده می‌کنند، افزود: برخی کشورها برای محافظت از خود بستر شبکه اینترنت ملی خود را ایجاد کردند تا شدت آسیب را کم‌تر کنند.

تحلیلگر و مدرس سواد رسانه خاطرنشان کرد: با شبکه اینترنت ملی حداقل تسلط سیاسی و فرهنگی بر کشورها با ظرفیت‌هایی که وجود دارد زیرسوال نمی‌رود.

قوامی با بیان اینکه طبق سیستم شبکه اینترنت جهانی وقتی مطلبی قرار است ارسال شود باید توسط پلیس آمریکا تأیید شود، عنوان کرد: مثلا وقتی فردی در ایران قرار است سایت سنجش را در گوگل جستجو کند، ۱۰ کشور در ابتدا این موضوع را بررسی می‌کنند تا تأیید را از آمریکا و NSA بگیرند سپس این تأیید توسط امنیت ملی آمریکا به دلیل اینکه سایت داخلی است دریافت می‌شود و فرد می‌تواند سایت سنجش را ببیند.

وی با اشاره به اینکه حتی تصاویر و مقاله‌هایی که در فضای اینترنت جابه‌جا می‌شوند ابتدا توسط نفر سوم گرفته می‌شود، افزود: بسیاری از اتفاقات مثل هک‌ اطلاعات نیز در این مرحله صورت می‌گیرد.

تحلیلگر و مدرس سواد رسانه ادامه داد: امروز اتصال به اینترنت از طریق تلگرام، اینستاگرام، واتساپ و این‌چنین پیام‌رسان‌ها شده است و بسیار باز خانواده‌ها تصور می‌کنند اینها تکنولوژی هستند درحالی که این‌ها محصولات تکنولوژی هستند.

قوامی با بیان اینکه کسی که هنر استفاده از اینترنت را بلد باشد در لحظه می‌تواند لاین، وی‌چت، تلگرام و هزاران پیام‌رسان دیگر ایجاد کند، گفت: ما امروز این هنر را داریم و ایتا، بله، سروش و روبیکا را ایجاد کردیم اما رشد نکردند و کیفیت آن‌ها پایین است که علت دارد.

وی با اشاره به اینکه تلگرام هم روزی رشد نداشت و کیفیت نداشت اما امروز بسیار پرمخاطب است، افزود: هرچقدر استفاده از پیام‌رسان‌ها بیشتر شود حمایت شرکت‌های بزرگ دنیا از تقویت زیرساخت‌های و پهنای باند پیام‌رسان‌ها بیشتر می‌شود و همین موضوع باعث افزایش سرعت آن‌ها می‌شود.

تحلیلگر و مدرس سواد رسانه خاطرنشان کرد: هرچه استفاده از فضای مجازی و پیام‌رسان‌ها بیشتر شود یعنی پهنای باند بیشتر شده است که همین موضوع باعث افزایش سود اقتصادی شرکت‌ها می‌شود در نتیجه برای کمک به زیرساخت‌ها تلاش بیشتری می‌کنند.

قوامی با بیان اینکه امروز کشورهای آفریقایی و فقیر صنعت پورن دارند چون شرکت‌های بزرگ آمریکایی آن‌ها را ابزاری برای کسب درآمد از جهان می‌کنند، تصریح کرد: طبق آمارهایی که سال ۱۳۹۳ مؤسسه‌‌ای در آمریکا اعلام کرد، ۸۹ درصد محتوای چت در تلفن‌های همراه محتوای غیراخلاقی است.

وی با اشاره به اینکه همان مؤسسه اعلام کرد بیش از ۴۲۰ میلیون صفحه پورن سالانه در اینترنت اضافه می‌شود، گفت: الان قطعاً این آمار بیش از یک میلیارد است و این جاده خیلی لغزه است.

تحلیلگر و مدرس سواد رسانه ادامه داد: ۹۰ درصد کودکان هشت تا ۱۶ ساله در جهان به سراغ صفحات مستهجن می‌روند درحالی که از ویژگی‌های این سن کسب معارف، شکل‌گیری ویژگی‌های شخصیتی و رشد علمی فرد است حال با این درگیری ذهنی رشد علمی فرد و رشد علمی کشور پایین می‌آید.

قوامی با تأکید بر اینکه موضوع سواد رسانه کاملاً اجتماعی است، افزود: برخی تصور می‌کنند سواد رسانه حاکمیتی است درحالی که هدف از سواد رسانه‌ای رشد و به کمال رسیدن است، وقتی خانواده‌ای دغدغه فرزند خود را دارد باید نسبت به این خطرات فضای مجازی آگاه شود تا فرزندش را از مشکلات اجتماعی حفظ کند و آینده خانواده‌اش به خوبی رقم بخورد.

وی با بیان اینکه پایین آمدن سن بلوغ در پسران یکی از خطرات فضای مجازی و اینترنت است، گفت: طبق آمار میانگین سن بلوغ پسران در استان همدان در پنج سال قبل ۱۴ سالگی بود اما حالا به ۹ تا ۱۰ سالگی رسیده است.

تحلیلگر و مدرس سواد رسانه خاطرنشان کرد: پایین آمدن سن بلوغ درحالی است که میانگین سن ازدواج در همدان ۲۷ سالگی است و این یعنی ۱۷ سال یک فرد در شرایط این‌چنینی جامعه که به آن آگاه هستیم باید زندگی و از خود محافظت کند که غرق نشود.

قوامی با اشاره به اینکه باید عقلانی با جوانان صحبت کرد و مخاطب را درست شناخت تا او را نسبت به مسائل و حقایق قانع کرد، افزود: خانواده‌ها گر به فکر آینده فرزندان خود هستند باید برای رشد اجتماعی آن‌ها تلاش کنند.

وی با بیان اینکه ۶۸ درصد طلاق‌ها بخاطر ارتباط اینترنتی یکی از طرفین با جنس مخالف بوده است، تصریح کرد: شکاکیت در محیط خانواده و تحریک احساسات در محیط خانواده از علل طلاق است و اگر در خانواده سواد رسانه نباشد، افراد به راحتی در دام رسانه‌ها می‌افتند.

تحلیلگر و مدرس سواد رسانه ادامه‌ داد: شبکه‌های ماهواره‌ای با تمام توان و بسیار روانشناسی شده کار می‌کنند تا بذر خیانت و شک را در خانواده‌های ایرانی بکارند؛ سریال‌های ترکیه‌ای با سه ویژگی که نقش اول آن‌ها خانم است، روابط عاطفی حتما در فیلم وجود دارد و خیانت اتفاق می‌افتد ساخته می‌شوند و هدف اصلی بانوان ما هستند تا تحت تأثیر این موضوعات قرار بگیرند.

قوامی در ادامه با اشاره به اینکه در کشورمان زیرساخت‌های داخلی ارتباطی داریم که با استفاده از آن‌ها می‌توان تا حدودی جلوی آسیب‌های خارجی را گرفت، گفت: حتی این زیرساخت‌های داخلی و شبکه ملی اطلاعات فوایدی همچون سرعت بالا و امنیت را برای مخاطب برقرار می‌کنند.

وی با بیان اینکه در بحث تلگرام موضوع تهدید امنیت داخلی است، افزود: در این پیام‌رسان داعش به راحتی تبلیغ می‌کند و از سوی دیگر قاچاق بدن انسان آزاد است، در اصل کسی با محتوای این پیام رسان کاری ندارد موضوع اصلی امنیت شبکه است که حتی برای روسیه و انگلستان نیز دغدغه شد.

تحلیلگر و مدرس سواد رسانه خاطرنشان کرد: بسیاری از جستجوهای که در زیرساخت خارجی انجام می‌شود در زیرساخت داخلی موجود است مثل مقالات دانشگاه‌های داخل کشور، حال اگر دانلود و آپلود در زیرساخت داخلی انجام شود پهنای باند داخلی کشور افزایش پیدا می‌کند و به همان میزان کسب درآمد هم می‌کنیم.

قوامی با بیان اینکه میتوانیم ب ای ارسال ایمیل به جای استفاده از یاهو از میهن استفاده کنیم، گفت: مثلا برای جستجوی واژه به جای استفاده از گوگل می‌توان از موتور جستجوی سلام استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه چالش‌های اجتماعی در بستر خانواده و با صمیمیت حل می‌شود، عنوان کرد: خانواده‌ها باید متوجه این موضوع بشوند که بستر فضای مجازی فریب‌دهنده است و با واقعیت زندگی فاصله دارد؛ لزوماً هرآنچه در فضای مجازی خوب است در فضای واقعی خوب نیست.

تحلیلگر و مدرس سواد رسانه در پایان گفت: باید خلاء احساساتی که در فضای واقعی وجود دارد را در همان فضای واقعی پُر کرد، در فضای مجازی احساسات بیان می‌شود اما تبریک‌ها و بیان احساسات را در فضای واقعی ببرید نه فضای مجازی.

انتهای خبر/ سع

 

 

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=232594

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

سه + 10 =