انسیه حبیبی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با بیان اینکه شرکت توزیع نیروی برق برای تأمین برق محدودیتی ندارد، اظهار کرد: محدودیتی که امسال رخ داده ناشی از ناترازی در تأمین گاز نیروگاهها است.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد نیروگاههای برق کشور نیروگاههای حرارتی هستند که سوخت آنها سوخت نفت و گاز است، ادامه داد: با شروع فصل سرد مصرف مشترکین خانگی و تجاری بیشتر میشود و با محدودیت سهمیه گاز نیروگاهها مواجه میشویم.
کارشناس مدیریت مصرف برق همدان با اشاره به اینکه سیاست کلی دولت بر این است که محدودیت را برای بخشهای صنعتی، تولیدی و کشاورزی اعمال نکنیم و محدودیت تامین برق و خاموشی در بخش خانگی و تجاری اعمال شود که رفع مشکل سوخت نیروگاهها در این بخشها هم قطعی برق نخواهیم داشت.
وی راهکار برونرفت از این مشکل را استفاده از انرژیهای پایدار، مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست عنوان کرد و تصریح کرد: ما باید استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی را توسعه دهیم و به فوریت نیروگاههای خورشیدی را احداث کنیم.
حبیبی با تاکید بر اینکه استان همدان جزء استانهای پیشرو در احداث نیروگاههای خورشیدی است، عنوان کرد: همدان ۴۰ مگاوات تولید انرژی خورشیدی دارد که البته کافی نیست و باید به صورت جدی در کشور پیگیری شود.
وی با بیان اینکه مشترکین خانگی، تجاری، صنایع، کارخانجات و کشاورزی میتوانند پنلهای خورشیدی را بر روی پشتبامهای خود نصب کنند، مطرح کرد: دولت به دنبال این است که برای این بخشها هم تسهیلاتی ارائه دهد اما هزینه مقرون به صرفه است و بعد از ۵ سال جبران میشود که باید درخواست خود را در ادارات برق ثبت کنند.
کارشناس مدیریت مصرف برق همدان با اشاره به اینکه پویش ۲ درجه کمتر پویشی است در حمایت از مصرف مسئولانه انرژی که از مردم میخواهد در فصل سرما گرمایش ساختمانها را دو درجه کاهش دهند، بیان کرد: اهداف این پویش جلوگیری از افت فشار گاز، قطعی برق و کاهش آلودگی است.
وی با بیان اینکه شرکت ملی گاز با محاسباتی که انجام داده اعلام کرده که اگر مردم کشور مصرف خود را ۲ درجه کاهش دهند ۵۰ میلیون مترمکعب گاز به شبکه گاز تزریق شود، مطرح کرد: این مقدار میتواند سهمیه سوخت نیروگاهها را افزایش دهد و کمتر قطعی برق خواهیم داشت.
حبیبی از مردم خواست که به این پویش بپیوندند و سامانههای گرمایشی خود را دو درجه کاهش دهند تا اینکه محدودیت گاز و برق را نداشته باشیم، تصریح کرد: ما هر چه ما در بخش تجاری و خانگی مصرف را کاهش دهیم میتوانیم این مصرف را در تولید داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: مشترکین در استان همدان از سه روش مراجعه به سایت شرکت توزیع، ربات هوشمند مشترکین برق در اپلیکیشن بله و با کدهای دستوری *۶۶۵۵*۲۱۱۲۱#میتوانند از ساعت قطعی برق اطلاع پیدا کنند.
انتهای خبر/حا