به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» غلامرضا یداللهی در نشست تخصصی مشترک هماهنگی و اجرایی نمودن تفاهم نامههای ابلاغی سازمان بسیج مستضعفین وزارت نیرو و نفت با حضور نخبگان و فرهیختگان استان همدان در بحث ناترازی انرژی با رویکرد اصلاح الگوی مصرف که در شرکت گاز همدان برگزار شد، با بیان با ناترازی انرژی مواجه هستیم، اظهار کرد: از سنوات گذشته ما مشکل انرژی را داشتیم و تلاشش کردیم با تولید و بالا بردن راندمان نیروها و مدیریت مصرف با این چالشی که وجود داره مقابله شود.
وی با بیان اینکه با برنامه هایی که وزارت نیرو داشت در دو بخش تولید و مدیریت مصرف موفق شدیم بخشی از مشکلات رو پشت سر بذاریم، ادامه داد: با افزایش روزمره تعداد مشترکین و مصرف کنندهها مصرف برق در کشور بالا میرود.
معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با بیان اینکه تفاهمنامه بسیج و اداره برق در بخش مدیریت مصرف و تولید است که اگر اجرایی شود نتایج مثبتی خواهد داشت و میتوانیم مشکل ناترازی را جبران کنیم، تصریح کرد: در بخش مدیریت در سال جاری در پیک مصرف برق بالغ بر ۱۸۰ برنامه اجرا کردیم که که با ارزیابی که عمل کردم فقط حدود ۴۵ برنامه در بخش توزیع برق بود و بقیه برنامهها در حوزه تولید و انتقال بود.
وی با بیان اینکه بحث تولید برای ایجاد نیروگاه اتمی چه از نوع حرارتی چه فسیلی به ۵ سال زمان نیاز داریم و علاوه بر زمان هزینههای سنگینی که برای سرمایه گذاری نیاز است ظرفیتهای خاصی خود را میطلبد، عنوان کرد: بهترین کار این است که در بخش تولید ما از انرژیهای نو یا تجدیدپذیر استفاده کنیم که در استان ما زمینه انرژی بادی و انرژی خورشیدی فراهم است.
یداللهی با تأکید بر اینکه زیرساخت احداث نیروگاه خورشیدی در کشور فراهم شده و شرکتهایی وجود دارن که ظرفیتهای بالایی برای احداث نیروگاه خورشیدی دارند و طی حداکثر یک سال میتوانند این نیروگاه را تحویل بهرهبردار دهند، مطرح کرد: در سطح استان همدان در رابطه با تولید انرژی برق از طریق نیروهای تجدیدپذیر خصوصا خورشیدی یک همت همگانی در تمام سطوح وجود دارد.
رضا جلیلوند مجری طرح انرژیهای نو در شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با بیان اینکه انرژی خورشیدی به صورت مجانی در اختیار ما است، اظهار کرد: انرژی خورشیدی و نیروگاهی از وقتی احداث میشوند تا حدود ۲۵ سال هزینه نگهداری ندارند چرا که در معرض آفتاب قرار می گیرد و از صبح تا غروب انرژی تولید میشود.
وی با بیان اینکه عدم ایجاد آلودگی و آسیبهای زیست محیطی از دیگر مزایای انرژی خورشیدی است، ادامه داد: عدم استفاده از آب از دیگر مزایای انرژی خورشیدی است.
مجری طرح انرژیهای نو در شرکت توزیع نیروی برق استان همدان احداث سریع را یکی از مزایای نیروگاه خورشیدی دانست و گفت: نیروگاههای خورشیدی در حداقل زمان میتوان احداث و به بهره برداری برسند.
وی با بیان اینکه در استان همدان حدود ۵۲ مگاوات ما نیروگاه خورشیدی داریم که نسبت به کشور وضعیت بسیار خوبی است، افزود: در سال جاری یکی از اقدامات خوب سپاه و وزارت نیرو ایجاد تابلو سبز بورس انرژی بود که این تابلو با قیمت بسیار مناسبی خریداری میشود و برای فروشنده و تولیدکننده بسیار به صرفه است.
جلیلوند با اشاره به اینکه در حال حاضر قیمت هر کیلووات به طور متوسط ۴ هزار تومان خرید و فروش میشود و این اقدام سرمایهگذاران را ترغیب میکند تا برای احداث نیروگاه خورشیدی اقدام کنند و تولید خود را در این تابلو به فروش برساند، عنوان کرد: از ابتدای سال جاری ۵۰۰ مگاوات تقاضای نصب پنل خورشیدی در استان در حال پیگیری و اجرا است که اگر محقق شود برابر بر نصف تولید نیروگاه شهید مفتح برق تولید میشود.
علی سهرابیبیدار مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با بیان اینکه گام اول کمک به رفع ناترازی این است که پشت بامهای خودمان را به سلول خورشیدی مجهز کنیم، اظهار کرد: در حال حاضر ۵ کیلووات انرژی خورشیدی روی پشت بام تولید میشود.
نصب پنل انرژی خورشیدی نوعی ایثار است، مطرح کرد: امروز که کشور ما در این شرایط قرار گرفته نیاز است مدیریت مصرف کنیم چرا که این سوخت ارزشمند امانت آیندگان در دست ما است و در راستای حفظ و حراست از سرمایههای کشور قدم برداریم.
انتهای خبر/حا