• امروز : پنجشنبه, ۲۲ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 12 December - 2024
1
رئیس اداره آموزش منابع طبیعی و آبخیزداری همدان تأکید کرد:

سنجد و بادام گیاهان مناسب کشت در همدان

  • کد خبر : 230284
  • 19 آذر 1403 - 14:01
سنجد و بادام گیاهان مناسب کشت در همدان
رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با بیان اینکه کاشت درختان میوه‌ده در راستای اهداف منابع طبیعی نیست و موظف هستند گونه جنگلی را گسترش دهند، گفت: سنجد و بادام دوگونه دارای میوه و جنگلی‌اند که متناسب با آب و هوای همدان‌ هستند.

سید محمدامین مشعریان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت از سال ۱۴۰۲ در همدان همزمان با سراسر کشور آغاز شد، گفت: در مدت زمان چهار سال باید ۱۲ میلیون اصله نهال را در همدان تولید، کاشت و نگهداری کنیم.

وی با اشاره به اینکه در سال اول نهال باید دو ساله بشود و به شرایط خاصی برسد که بتوان آن را به اصله منتقل کرد، افزود: تعهدی که برعهده استان است انجام می‌شود و مشکلی در این خصوص نداریم.

رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان ادامه داد: نهالستانی در ملایر داریم که عمده نهال ما در آن‌جا تولید و به متقاضیان و شهرستان‌ها توزیع می‌شود.

مشعریان با بیان اینکه براساس بازدیدهای فنی و کارشناسی‌های انجام شده بر اراضی‌ها نوع نهال انتخاب می‌شود، تصریح کرد: نهال‌ها در کارخانجات، فضای سبز شهری و اراضی جنگلی منابع طبیعی کشت می‌شوند.

وی با تأکید بر اینکه انتخاب نهال با توجه به موقعیت جغرافیایی است، خاطرنشان کرد: سه هدف اصلی را در این طرح دنبال می‌کنیم، نخست تولید گونه چوبی و رشد رشد برای تهیه مواد اولیه سلولوزی مثل درخت سنوبر است که عمده این گونه در نهالستان‌ها تولید می‌شود.

رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان ادامه داد: گونه دوم برای توسعه فضای سبز شهری است که با همکاری شهرداری‌ها انجام می‌شود مثل زبان‌گنجشک، سرو و کاج که بیشتر در پارک‌ها و سطح شهر کاشته می‌شوند.

مشعریان با بیان اینکه گونه سوم هم برای احیاء و تقویت پوشش گیاهی در عرصه منابع طبیعی و جنگل‌کاری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، افزود: این گونه‌ها باید مقاومت زیادی نسبت به سرما و کم‌آبی داشته باشند و شامل گیاهانی مثل بلوط، داغداغان، بادامک و ارژنگ می‌شوند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا گونه‌ای از درختان را می‌شود کاشت که میوه‌دِه باشند، گفت: درخت میوه‌ده در راستای اهداف منابع طبیعی نیست و ما موظف هستیم گونه جنگلی را گسترش دهیم اما این نوع در حوزه فعالیت جهاد کشاورزی است.

رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان خاطرنشان کرد: تولید ما دونوع گونه که دارای میوه است و جنگلی نیز محسوب می‌شود شامل درخت بادام و سنجد می‌شود که بسیار خوب و متناسب با آب و هوای استان بوده و اهداف سازمانی ما را تأمین می‌کند.

مشعریان در پایان با تأکید براینکه مردم تصور می‌کنند تقسیم بندی نهال‌ها شامل مثمر و غیر مثمر می‌شود، عنوان کرد: این تقسیم بندی غلط است و همه درختان مثمر هستند و نوع ثمر آن‌ها با هم متفاوت است.

انتهای خبر/ سع

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=230284

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

3 + یک =