• امروز : پنجشنبه, ۶ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 26 December - 2024
1

بررسی تأثیر ورزش بر سلامت بانوان

  • کد خبر : 230163
  • 18 آذر 1403 - 11:00
بررسی تأثیر ورزش بر سلامت بانوان
انجام ورزش‌های مناسب توسط زنان بر روی سلامت جسمی و روحی آن‌ها اثر قابل توجهی دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان به نقل از سفیرافلاک، فعالیت بدنی منظم و انجام ورزش‌های مناسب توسط زنان در بهبود عملکرد تمام اعضای بدن تأثیرگذار است و بر روی سلامت جسمی و روحی آن‌ها اثر قابل توجهی دارد.

انجام حرکات مختلف ورزشی همراه با تغذیه سالم باعث تناسب اندام، پیشگیری از بیماری‌های مختلف مانند دیابت و فشار خون، ایجاد حالت روحی مناسب و تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

ورزش بانوان یکی از موضوعات مهم در جامعه است و بانوان در سنین مختلف زندگی خود باید به ورزش به عنوان یک اولویت اصلی توجه ویژه داشته باشند چراکه زنان با انجام ورزش‌های مناسب و مفید می‌توانند به سلامت خود کمک کنند.

درمان سندروم تخمدان پلی‌کیستیک با ورزش

خدیجه لرستانی، جراح و متخصص زنان، زایمان، نازایی و زیبایی در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: موضوعی که در بانوان به ویژه نوجوانان شیوع دارد تخمدان‌های پلی‌کیستیک، اختلالات قاعدگی و در سنین بالاتر ناباوری است که پایه و اساس درمان این بیماری را رژیم و ورزش می‌دانیم.

وی افزود: بانوانی که تناسب اندام دارند، ورزش می‌کنند و تغذیه سالم‌تری دارند کمتر در معرض سندروم تخمدان پلی‌کیستیک قرار دارند و بعدها برای تخمک‌گذاری و باروری نتایج بهتری را در این افراد داریم.

متخصص زنان و زایمان عنوان کرد: در مطالعات بلندمدت بیماری تخمدان پلی‌کیستیک در فردی که وزن بالاتر و تغذیه ناسالم‌تری دارد و ورزش نمی‌کند ممکن است بیشتر خود را نشان دهد که بعداً در باروری هم تأثیر می‌گذارد و فرد نمی‌تواند در زمان مناسب باردار شود که بعضاً نیاز به داروهای کمک باروری پیدا می‌کنند.

وی بیان کرد: خانم‌های نوجوان و بعضاً جوانانی که تنبلی تخمدان دارند، چاق هستند، ورزش نمی‌کنند و به سلامتی عمومی‌شان اهمیت نمی‌دهند بعدها در سنین بزرگسالی ممکن است در معرض ناباروری قرار بگیرند به این دلیل به همه خانم‌ها ورزش و رژیم را به عنوان پایه کار توصیه می‌کنیم.

ورزش‌ در دوران بارداری زایمان را راحت‌تر می‌کند

لرستانی گفت: ورزش در دوران بارداری باعث می‌شود که بانوان زایمان راحت‌تر و درد‌های لگنی کمتری داشته باشند و بانوانی که عضلات قوی‌تری دارند در سنین بالاتر کمتر مستعد این هستند که افتادگی‌های کف لگن پیدا کنند.

وی تصریح کرد: ورزش‌های هوازی مانند ایروبیک، آمادگی‌های جسمانی و دویدن‌های ساده به بانوان توصیه می‌شود و ورزش‌هایی که افراد را در معرض تروما و آسیب قرار می‌دهند توصیه نمی‌شود.

متخصص زنان و زایمان خاطرنشان کرد: معمولاً بین ۳۰ دقیقه تا نهایت یک‌ساعت پیاده‌روی را برای خانم‌های باردار مجاز می‌دانیم به شرط اینکه مشکلات دیگری در زمینه بارداری نداشته باشند.

وی اظهار داشت: در دوران بارداری ورزش‌های ملایم توصیه می‌شود و در این دوران ورزش شدید توصیه نمی‌شود، توصیه می‌شود بانوان در دوران بارداری ورزش شدید و فعالیت حرفه‌ای انجام ندهند و ورزش‌های هوازی و آمادگی جسمانی را با شدت خفیف به سمت متوسط انجام دهند.

لرستانی افزود: فعالیت تخمدانی خیلی وابسته به فعالیت‌های شدید ورزشی نیست و فعالیت‌های ورزشی سنگین به صورت مستقیم باروری را تحت تأثیر قرار نمی‌دهند مگر اینکه افراد از درمان‌های هورمونی و مکمل‌های غیرمجاز استفاده کنند که آن داروها اثرات مخربی بر روی تخمدان‌ها دارند.

بررسی تأثیر ورزش بر سلامت بانوان
ورزش‌های کششی، تقویتی و هوازی برای بانوان مناسب است

فریبا غیبی کارشناس فیزیوتراپی در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: ورزش‌هایی که تعادل و توازن را در عضلات بدن ایجاد می‌کنند و ورزش‌هایی که می‌توانند باعث کاهش فشار خون، دیابت، کلسترول، ابتلا به سرطان و … شوند، برای بانوان مؤثر و مفید است.

وی افزود: ورزش‌های کششی، تقویتی، پیاده‌روی، شنا و یوگا ورزش‌های مناسبی هستند که به بانوان پیشنهاد می‌شود همچنین ورزش با وزنه نیز در حدی که عضلات بدن تقویت شود برای بانوان مناسب است.

کارشناس فیزیوتراپی عنوان کرد: ورزش‌های تای‌چی، هوازی و مقاومتی که باعث بالانس می‌شوند بیشترین تأثیرات را بر روی افراد مسن دارند چون از آسیب‌دیدگی جلوگیری می‌کنند، همچنین ورزش‌های الاستیک در بانوان مؤثر است و کل عضلات را می‌توان با باندهای الاستیک تقویت کرد.

وی بیان کرد: از دیگر ورزش‌های مفید برای بانوان می‌توان تمرین‌های تنفسی را نام برد که افراد می‌توانند انواع مختلف این تمرین‌ها را انجام دهند، برای چربی‌سوزی انواع مختلف ورزش‌های هوازی مناسب است اما باید در کنار آن‌ها حتماً ورزش‌های مقاومتی انجام شود.

غیبی گفت: بانوان می‌توانند در خانه یک‌سری حرکات‌ ساده مانند پل زدن، پلانک، سینگل لگ، پوش آپ و استپ آپ را که باعث تقویت مناطق مختلف بدن می‌شود، انجام دهند.

وی تصریح کرد: ورزش‌هایی که فشار شدیدی را به ستوان فقرات وارد می‌کنند نباید انجام داد، وقتی که وزنه‌ای را از روی زمین بلند می‌کنیم اگر عضلات فیله ضعیف باشند فشار شدیدی به دیسک‌های کمر وارد می‌شود و عدم اجرای درست حرکات در ورزش‌ها باعث ایجاد آسیب می‌شود.

ورزش باید درست انجام شود

کارشناس فیزیوتراپی خاطرنشان کرد: ورزش باید کاملاً درست انجام شود و افراد باید تمرینات خود را با انجام ورزش‌های سبک آغاز کنند یعنی ورزش از زمان کم و فرکانس کوتاه شروع شود تا بدن سازش پیدا کند و بعد به تدریج تمرین سنگین‌تر انجام شود.

وی اظهار داشت: نشستن طولانی روی میزکار آسیب‌هایی را به ستون فقرات، گردن و کمر افراد وارد می‌کند به این افراد توصیه می‌شود از صندلی مناسب استفاده کنند، در فواصل زمانی وضعیت خود را تغییر و ورزش‌های اصلاحی را انجام دهند.

غیبی با اشاره به اینکه مردم باید طرز نشستن، ایستادن و خوابیدن غلط را اصلاح کنند، افزود: قوز کردن یکی از مشکلات بانوان است که باعث فشار بر روی ستون فقرات می‌شود و باید با انجام یک‌سری ورزش‌ها و تغییر وضعیت بر روی تقویت عضلات آن‌ها کار شود.

وی عنوان کرد: بعضی افراد معتقدند کارهای منزل یک نوع ورزش است اما وضعیت قرار گرفتن اشتباه یک خانم خانه‌دار حین انجام کارهای منزل باعث می‌شود یک‌سری از عضلات کوتاه و ضعیف شوند و این عدم تعادل در عضلات به مفاصل فشار وارد می‌کند، در این رابطه باید بر روی تقویت عضلات ضعیف کار شود و از استرچ و حرکات کششی که باعث انعطاف پذیری خاصی در بدن می‌شود، استفاده کرد.

تأثیر ورزش بر بیماری‌ها

کارشناس فیزیوتراپی بیان کرد: بیماری آرتروز در اکثر افراد وجود دارد که در آن ساییدگی و تخریب مفصل ایجاد می‌شود در این بیماری ورزش کردن باعث می‌شود آسیب کمتری به مفاصل برسد.

وی گفت: بعضی تغییر شکل‌ها در بدن افراد وجود دارد که باید یک‌سری ساپورت‌ها و تقویت‌ها در بدن آن فرد انجام شود که این کار به افرادی که این نوع اختلالات را دارند، کمک می‌کند.

غیبی گفت: باید بدانیم که وقتی سن بالا می‌رود بیماری پوکی استخوان ایجاد می‌شود که ورزش‌های مقاومتی یا ورزش‌های با وزنه واقعاً ورزش‌های مؤثری برای این افراد هستند، در هر سنی یک‌سری ورزش‌های تخصصی را می‌توان انجام داد و باید برای افراد مورد نظر برای انجام ورزش‌ها برنامه‌ریزی صورت بگیرد.

وی عنوان کرد: باید به این نکته توجه داشت وقتی که ورزش می‌کنیم باید بدن گرم و بعد از ورزش حتماً باید بدن سرد شود که از آسیب دیدگی جلوگیری شود.

بررسی تأثیر ورزش بر سلامت بانوان
ورزش‌های مفید برای بانوان

کبری حیدرپناه، کارشناس مامایی در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: ورزش‌هایی همچون پیلاتس، پیاده‌روی، نرمش، هوازی و به‌ویژه ورزش‌های در آب و استخر برای بانوان مفید است همچنین ورزش کگل یکی دیگر از ورزش‌های مفید برای بانوان است که یک خانم می‌تواند حین کار، آشپزی و یا در حال استراحت انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه حداقل روزی نیم ساعت پیاده‌روی با کفش مناسب باعث می‌شود چربی در بدن جمع نشود، افزود: برای بانوان ورزش‌ها باید در حد نرمش و پیاده‌روی باشد و ورزش یوگا برای آن‌ها مفید است، برای خانم‌های باردار ورزش‌های کلاس‌های زایمان فیزیولوژیک مفید است.

کارشناس مامایی با اشاره به اینکه فیزیولوژی و ساختار اسکلتی یک خانم با آقا متفاوت است، عنوان کرد: متأسفانه برخی بانوان ورزش‌هایی که بدن آن‌ها را تخریب می‌کند انجام می‌دهند، وزنه‌ای که سنگین باشد و هرچیزی که باعث شود فشار لگنی افزایش پیدا کند باعث پرولاپس رحم می‌شود و همچنین عضلات حمایت‌کننده کف لگن نیز شل می‌شوند.

وی بیان کرد: ورزش‌های پرخطری که با تروما همراه هستند و برای بانوان مشکلاتی را ایجاد می‌کنند و ورزش‌های خیلی خشنی که باعث آسیب به بدن بانوان شوند برای آن‌ها مناسب نیست.

حیدرپناه گفت: متأسفانه برخی بانوان از داروهای هورمونی استفاده می‌کنند که این موضوع باعث نازایی می‌شود چون برای آن‌ها اختلال شدید هورمونی ایجاد می‌کند.

ورزش بدن را واکسینه می‌کند

وی تصریح کرد: متأسفانه در شهر ما فشار خون و دیابت بیداد می‌کند و این بیماری‌ها به دلیل مصرف اشتباه مواد غذایی، کم‌تحرکی و روش زندگی غلط است که باید افراد تغذیه سالم را همراه با ورزش در دستور کار قرار دهند.

کارشناس مامایی خاطرنشان کرد: امروزه مشکلاتی مانند مشکلات متابولیک و پوکی استخوان در جامعه وجود دارد که ورزش باعث استخوان‌سازی در بدن می‌شود، فرد را در برابر بسیاری از بیماری‌های داخلی واکسینه می‌کند و باعث عدم پیری زودرس می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در اثر انجام غیر کارشناسی ورزش آسیب وارده به بدن بدتر از فواید آن ورزش است، اظهار داشت: اگر یک فردی ورزش کند مشکلات اسکلتی که دارد از بین می‌رود و بیشتر مشکلات با ورزش‌هایی که تحت نظر مربی باشد حل می‌شود.

انتهای خبر/

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=230163

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

17 + دو =