به گزارش خبرنگار سلامت پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» صبح امروز احمد نجاتیان در اولین کنگره بینالمللی دانشجویی، پرستاری و مامایی ابنسینا در دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه موضوع این کنگره صیانت از خانواده و جوانی جمعیت است، گفت: جوانی جمعیت یک استراتژی و سیاست برای مقابله با کاهش جمعیت در ۲۰ سال آینده است تا با جمعیت سالمند مواجه نباشیم.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای انقلاب اسلامی توانستیم با مداخلات در زندگی و توسعه اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در کنار خدمات بهداشتی و درمانی سن امید به زندگی را در کشور بیشتر کنیم، افزود: امروز سن امید به زندگی بالای ۷۵ سال است و این خبر خوبی در کشور محسوب میشود که مرهون تلاش همکاران در بخش سلامت است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور ادامه داد: موضوع نگرانکننده این است که در کشور دچار کاهش زاد و ولد و کاهش فرزندآوری شدیم و این موضوع آینده و فرهنگ کشور را تهدید میکند.
نجاتیان با بیان اینکه مقابله با کاهش جمعیت برنامهریزی صحیح نیاز دارد، تصریح کرد: به نظر میرسد باید در دو حوزه کار کنیم و در مرحله نخست باید دید چه کنیم فرزندآوری به عنوان سنت حسنه در فرهنگ ایرانی اسلامی توسعه پیدا کند؟
وی با اشاره به اینکه به نظر میرسد امروز توقع از نظام سلامت در حوزه جمعیت خیلی زیادی است، گفت: ۷۵ درصد حوزه فرزندآوری به موضوعات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جامعه ربط دارد، البته نظام سلامت باید خود را آماده کند تا خدمات بهتری ارائه دهد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور ادامه داد: مورد مهم دوم این هست که حتماً باید با سالمندی سالم مواجه شویم، حتما باید کشور را آماده کنیم تا در ۲۰ سال آینده تغییراتی در نظام سلامت دهیم چرا که یکی از به روزترین نظامهای سلامت برای مقابله با پدیده سالمندی از بیمارستانمحوری و درمانمحوری به سمت خانوادهمحوری و مراقبتمحوری درحال حرکت است.
نجاتیان با اشاره به اینکه موضوع کنگره صیانت از خانواده است، عنوان کرد: در حقیقت نقش اصلی و مرکزی آینده ما در حوزه سالمندی، تمرکز بر خانواده است و نقشی که خانواده میتواند در ارائه خدمات به سالمندان در آینده داشته باشد در نتیجه حتماً باید به سمتی حرکت کنیم تا بخشی از خدمات را از بیمارستان به منازل ببریم.
وی با بیان اینکه پرستاران و ماماها نقش مهم و اساسی در این میان خواهند داشت، افزود: خدمات پرستاری و مامایی با هیچ تکنولوژی قابل مقایسه نیست و هیچ تکنولوژی قابل جایگزینی نیست و اگر ما بخواهیم در آینده جمعیت سالمی داشته باشیم حتماً باید به مراقبتهای مامایی و مراقبتهای پرستاری توجه کنیم.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور خاطرنشان کرد: میانگین سن پرستاران ما در کشور ده سال است یعنی ما یک نسل جوان پرستاری داریم همچنان که یک نسل جمعیتی داریم و یک پنجره فرصتی برای ما در جمعیت باز شده است، حتماً ما هم در آینده با پدیده پیری و سالمندی در حوزه ارائهکنندگان خدمات سلامت هم مواجه خواهیم شد که باید این را از همان در نظر بگیریم.
نجاتیان در پایان با اشاره به اینکه اگر دیر بجنبیم ممکن است که کار از کار بگذرد، گفت: تلاش سازمان نظام پرستاری این است که مراقبت در منزل را رونق دهد و امسال به دنبال پوشش بیمه خدمات پرستاری در منزل هستیم، همزمان با این موضوع اولین نمایشگاه تجهیزات مراقبتی را در ایران برای توسعه مفهوم مراقبت برگزار کردیم و امیدواریم این اقدامات بتواند به توسعه این فرهنگ کمک کند.
انتهای خبر/ سع