به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ اتحادیه شرکتهای تعاونی روستایی استان همدان در سال ۱۳۷۲ به عنوان اولین اتحادیه تعاونی در کشور فعالیت خود را آغاز نمود و با همت مدیران استانی و سازمانی اعضاء هیئت مدیره و مدیران عامل موفق به اجرای پروژههای ملی بسیاری گردید.
این اتحادیه با دارا بودن ۷۰ شرکت تعاونی تولید روستایی در سراسر استان و در اختیار داشتن بیش از ۵۰ درصد اراضی کشوری استان نقش بسیار مهمی در افزایش تولید و بهرهوری بر عهده دارد.
این اتحادیه بعنوان اتحادیه نمونه ملی پخش کشاورزی در سال ۱۳۹۸ انتخاب گردید و در سال ۱۴۰۲ نیز بعنوان اولین تشکل بخش کشاورزی سازمان تعاون روستایی کشور موفق شد بعنوان شرکت دانش بنیان ثبت گردد.
ایستگاه فرآوری و تولید بذور غلات کبودراهنگ
این مجموعه با ظرفیت تولید بیش از ۵ هزار تن گندم دیم شامل ارقام سرداری، صدرا، هشترود و … فعالیت میکند.
این ارقام از پیمانکاران طرف قرارداد خریداری و پس از فرآوری، بوجاری، ضدعفونی و… کیسه گیری و در شبکه تعاون روستایی جهت ارائه به کشاورزان توزیع میشود.
حدود ۴۰ درصد بذر گندم دیم استان همدان را این اتحادیه تامین نموده و یکی از مهمترین مراکز تولید استان بشمار میرود.
آزمایشگاه تخصصی کشت بافت گیاهی
این طرح در فضایی با مساحت ۲۳۰ مترمربع و دو باب گلخانه با مساحت هزار متر و ۵۰۰ متر مربع توسط اتحادیه شرکت های تعاونی تولید استان همدان در شهرستان همدان احداث گردیده و با توجه به اهمیت توسعه باغات و گسترش روز افزون آنها این مجموعه سعی در برآورده کردن نیازهای اولیه از جمله تامین پایه های درختان میوه مورد درخواست باغات را دارد.
این مجموعه قادر خواهد بود با استفاده از تمام ظرفیت خود سالانه ۵ هزار گیاهچه تولید نماید.
زنجیره تولید پیوندک و نهال گواهی شده گردوی پیوندی
بدون تردید یکی از مهمترین و بی نظیرترین طرح های موجود کشاورزی،زنجیره تولید پیوندک و نهال گواهی شده گردوی پیوندی میباشد که برای اولین بار در کشور توسط اتحادیه شرکتهای تعاونی تولید روستایی استان همدان در شهرستان تویسرکان احداث شده است.
این مجموعه نیز در سال ۱۳۹۷ بعنوان باغ مادری نمونه ملی در بخش کشاورزی انتخاب شد.
این اتحادیه موفق شد برای اولین بار در کشور مجوز چاپ لیبل آبی که نشانگر اصالت و سلامت میباشد را برای پیوندک و نهال گردو از موسسه ثبت و گواهی بذر نهال کشور اخذ نماید.
این زنجیره ها شامل سه فاز هستند،فاز اول این مجموعه شامل باغ مادری ۶ هکتاری از ارقام تجاری گردو با ظرفیت تولید ۲ میلیون چشمه پیوندک در سال است.
فاز دوم این مجموعه شامل خزانه تولید نهال گردو در سطح ۵ هکتار با ظرفیت تولید ۱۵۰ هزار اصله نهال در سال است.
فاز سوم این مجموعه شامل گلخانه ۳ هکتاری است که اتحادیه با استفاده از تمام ظرفیت ها اقدام به تولید ۱۲۰ هزار اصله نهال گردوی پیوندی نموده است که مقدار قابل توجهی از نیاز باغداران کشور تامین خواهد شد.
همچنین با همکاری موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور انحصار تولید، توزیع و فروش چهار رقم گردوی ایرانی الوند، کاسپین، پرشیا و چالدران در سراسر کشور در اختیار این اتحادیه است.
در اقدامی مبتکرانه اتحادیه شرکت های تعاونی تولید روستایی استان همدان با ورود به عرصه آموزش آکادمیک، اقدام به تاسیس آموزشگاه آزاد فنی حرفه ای در رشته های کشاورزی کرده است که با ورود اتحادیه به این بخش نیروی انسانی کارآمدی در زمینه های مختلف و مورد نیاز حوزه کشاورزی استان وارد شده است
افتخارات کسب شده توسط این اتحادیه در سال ۱۴۰۲
تجلیل در اجلاس سراسری پیشتازان کیفیت و نوآوری در سال گذشته، انتخاب به عنوان واحد فناور برتر استان همدان در سال ۱۴۰۲، کسب عنوان پژوهشگر برتر در سال ۱۴۰۲ و تجلیل از مجموعه در روز جهانی خاک در سطح استان همدان افتخاراتی است که این مجموعه در سال گذشته کسب کرده است.
انتهای خبر/ر