آزاده آذرپیرا در گفتگو با خبرنگار سلامت پایگاه خبری و تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه خانمها باید مواد غذایی خاصی را مصرف کنند تا دچار مشکلات جسمی و روحی نشوند، گفت: یکی از ایام خاص در زندگی بانوان ایام قاعدگی است و توصیههای غذایی در سندروم قبل از قاعدگی بسیار تاثیر دارد.
وی با اشاره به اینکه نتایج مطالعات نشان داده است که مصرف کلسیم میتواند علایم فیزیکی و روحی پیش از قاعدگی و ایام قاعدگی را تا ۵۰ درصد کاهش دهد، افزود: مصرف روزانه ماست، شیر و پنیر و همچنین آب غنی شده با کلسیم در در کاهش علائم پیشاز قاعدگی تاثیر دارد.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: ویتامین B6 به حفظ تعادل هورمونی و تسکین علائم سندروم پیش از قاعدگی و درد تاثیر دارد.
آذرپیرا با تأکید براینکه در علم تغذیه هدف آن است که رعایت نکات تغذیه، همیشگی آهسته و پیوسته باشد، عنوان کرد: تغذیه ها در تغییر خلق و خو و کاهش درد تاثیرگذار هستند و این تغییرات خلق و خو در ایام قاعدگی در خانمهای همه جای دنیا شایع است.
وی با بیان اینکه منیزیم ماده مغذی و مهمی است که در احتباس آب و ایجاد نفخ در این دوران تاثیر میگذارد، گفت: منیزیم احساس تورم در بدن را کاهش میدهد و اگر میزان ۲۰۰ میلی گرم در روز مصرف شود علائم تا ۴۰ درصد کاهش مییابد.
این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه بانوان باید از مصرف فست فود خصوصا در ایام قاعدگی بپرهیزند، تصریح کرد: مصرف دمنوشهایی همچون زنجبیل، دارچین، پونه، گلگاوزبان، گلکفته و رازیانه بسیار مؤثر است.
آذرپیرا خاطرنشان کرد: مصرف نمک و غذاهای شور و تند نیز منجر به افزایش علائم قاعدگی میشود در این ایام پرهیز از مصرف آنها اهمیت دارد.
وی با بیان اینکه مسئله مهم دیگر مصرف آب کافی در این ایام است، گفت: مصرف حداقل یک و نیم لیتر مایعات و آب و غذاهای سرشار از پتاسیم مثل موز، گردو، بادام و بادام زمینی توصیه میشود.
این کارشناس تغذیه با تأکید بر اینکه امگا۶ و امگا۳ برای بدن بسیار نیاز است، افزود: در تغذیه امروز مردم امگا۶ وجود دارد اما مصرف امگا۳ کم است چراکه اکثر مردم از غذاهای دریایی به میزان کافی مصرف نمیکنند.
آذرپیرا با اشاره به اینکه مصرف قند، شکلات و شیرینی در این ایام مضر است، تصریح کرد: با کاهش این مواد غذایی میتوان مصرف کربوهیدرات پیچیده همچون نون و غلات کامل را جایگزین کرد.
وی ادامه داد: قهوه، چایی پررنگ و نوشابهها از منابع کافئین هستند و منجر به افزایش درد میشوند در نتیجه باید از مصرف این مواد خودداری کرد.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه در ایام قبل از قاعدگی غذاهای دارای زعفران در کاهش علائم موثر است، عنوان کرد: ترکیب میوههایی همچون هندوانه و خیار آب بدن را افزایش داده و از سوی دیگر به دلیل قند طبیعی که دارند نیاز بدن به قند را کاهش میدهند.
آذرپیرا در پایان با اشاره به اینکه مصرف ترکیب پرتقال و لیمو به جذب آهن در این ایام کمک میکند، گفت: مصرف آناناس احساس درد را کاهش داده و مصرف کیوی خلق و خو را بهتر میکند و در مجموع میوههای گرمسیری تأثیر فراوانی در بهبود وضعیت جسمی و روحی در این ایام دارند.
انتهای پیام/ سع