به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان، علیرضا قاسمیفرزاد، استاندار همدان در اختتامیه دومین جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان «دوست من کتاب» گفت: باید به تاریخ و تمدن کشور و آنچه در طول قرون به یادگار مانده افتخار کنیم، در دوران دفاعمقدس، ادبیات کهن حس تعلق خاطر به ارزشها و اعتقادات را در رزمندگان نوجوان و جوان تقویت کرده بود.
وی افزود: امروز اگر کشور ما با ثبات و امنیت است، مرهون تلاش گذشتگان و نسل حاضر است که توانستند در راستای حفظ و اعتلای فرهنگ ایراناسلامی موثر واقع شوند. اساسا شخصیت و تربیت در سنین کودکی، پیشدبستانی و دبستان که فطرت انسانی پاک است، تاثیر بسیاری میپذیرد.
استاندار همدان تأکید کرد: در دوران کودکی و نوجوانی آنچه را که در قالب شعر و داستان فراگرفتیم در وجود تکتک ما نهادینه شده است و آنچه که در کنار ادبیات و کتاب به دست آوردیم نباید از یاد ببریم.
وی با بیان اینکه هنر در قالب شعر، داستان، نقاشی، خوشنویسی و فیلم میتواند مفاهیم بسیار ارزشمندی در وجود انسان نهادینه کند خاطرنشان کرد: از همه کسانی که در عرصههای فرهنگسازی برای کودکان تلاش میکنند، همچنین از پیشکسوتان حاضر در جمع قدردانی میکنم.
قاسمیفرزاد با اشاره به اینکه فعالان فرهنگساز در حوزه کودکان و نوجوانان نسبت به فرهنگ ملی و اعتقادی، توجه ویژه داشته باشند گفت: شعرای بزرگی در طول قرون همچون حافظ، سعدی و باباطاهر داشتیم که سرآمد هستند و در دنیا نظیر ندارند، این بزرگان افتخارات فرهنگی و ادبی ما به شمار میروند.
وی با بیان اینکه برای تداوم این زنجیره باید در نسلهای امروز و فردا این گنجینه گرانبها حفظ شود تصریح کرد: به طوری که ادبیات فاخر فرهنگی را با زبان ادبیات روز منطبق و به کودکان و نوجوانان آموزش داد.
استاندار همدان خاطرنشان کرد: فضای مجازی آسیب بزرگی است که در خلال آن، محتوای هجو و نامربوط که با فرهنگ ما همخوانی ندارد؛ به جوانان و نوجوانان منتقل میشود. ادیبان، شاعران و نویسندگان با روشهای نوآورانه میتوانند بین نوجوانان و جوانان و فضای مجازی فاصله ایجاد کنند.
وی گفت: یاد کودکانی که در این ایام زیر بمبارانهای شنیعترین افراد به خاک و خون کشیده شدند را گرامی میداریم، در طول حدود هفت ماه ۳۴، ۳۵ هزار انسان که نیمی از این تعداد کودک بودند به شهادت رسیدند.
قاسمیفرزاد خاطرنشان کرد: کودکان مظلوم غزه نباید فراموش شوند، بلکه مظلومیت کودکانی که بیگناه به خاک و خون کشیده شدند در ادبیات مقاومت انعکاس یابد.
وی تأکید کرد: امروز ایراناسلامی افتخار دارد به برکت خون شهدا در مقابل مستکبران بایستد از همین رو نقش شعرا و نویسندگان در تقویت و انتقال این فرهنگ بسیار حیاتی است.