به گزارش عصر همدان؛ «حسن خانجانی موقر» در جلسه «جلوگیری از نقض حقوق شهروندی به ویژه اطفال و نوجوانان در فرآیند بازیافت زباله و پسماندهای شهری» گفت: قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب سال ۱۳۹۹؛ تمام افراد زیر ۱۸ سال را زیر چتر حمایتی خود گرفته و بهزیستی مؤظف است وضعیت مخاطره آمیز در سطح استان را شناسایی و با کمک دستگاه های متولی دیگر در حمایت از کودکان پای کار بیاید.
وی پدیده نامبارک زباله گردی را از مصادیق وضعیت مخاطرهآمیز برشمرد و اظهار کرد: متأسفانه بهزیستی استان تاکنون هیچ گونه اطلاعاتی از کودکان و نوجوانان زباله گرد ارایه نداده و ندارد.
دادستان همدان افزود: در این زمینه می بایست طبق قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، دستگاه های متولی به ویژه شهرداری و بهزیستی پس از شناسایی و ساماندهی زباله گردها و اماکن خرید و فروش ضایعات، با تجمیع اطلاعات خود، کودکان کار را شناسایی، پذیرش، نگهداری و حمایت کنند.
خانجانی موقر تصریح کرد: بهزیستی می تواند برای شناسایی کودکان کار و زباله گرد از سمن ها نیز کمک بگیرد و هر چه سریعتر و حداکثر تا ۲۰ روز آینده گزارشی در این باره به دادستانی مرکز استان ارسال کند تا با اقدام قانونی لازم مانع سوءاستفاده دیگران از کودکان برای جمع آوری زباله و ضایعات شویم.
وی تأکید کرد: بهزیستی مؤظف است وضعیت مخاطره آمیز در سطح استان را هم شناسایی کرده و گزارش دهد و در این حوزه تنها به رفع مشکلات موردی نپردازد. این مقام مسوول قضایی عنوان کرد: مطابق با قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، شهرداری ها باید همکاری لازم را در اجرای قانون با سازمان بهزیستی داشته باشند و سازمان فنی حرفه ای نیز مهارت های شغلی را به صورت رایگان به نوجوانان آموزش دهد.
خانجانی موقر ادامه داد: اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان نیز باید به طور مستمر از واحدهای های جمع آوری ضایعات بازرسی کند و در صورت مشاهده فعالیت کودکان در این اماکن، بلافاصله موضوع را به دادستانی گزارش دهد تا مطابق با قانون با خاطیان برخورد شود.
انتهای پیام/زنگنه