• امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
2

مبارزان ایرانی همواره سد محکم زیاده خواهی‌های انگلیس بوده‌اند/ استعمار فکری؛ راهکار جدید استعمارگران

  • کد خبر : 18163
  • 12 شهریور 1398 - 10:50
مبارزان ایرانی همواره سد محکم زیاده خواهی‌های انگلیس بوده‌اند/ استعمار فکری؛ راهکار جدید استعمارگران

تحلیل گر مسائل منطقه با بیان اینکه انگلیسی ها همیشه نوک حملات آزادی خواهان ایرانی بودند گفت: نهضت هایی که علما علیه انگلیس انجام دادند و اقدامات افرادی نظیر رئیسعلی دلواری در جنوب، از جنبش های ضد انگلیسی بودند که در ایران برپا شده است.   سعد الله زارعی در گفتگو با خبرنگار عصر همدان؛ […]

تحلیل گر مسائل منطقه با بیان اینکه انگلیسی ها همیشه نوک حملات آزادی خواهان ایرانی بودند گفت: نهضت هایی که علما علیه انگلیس انجام دادند و اقدامات افرادی نظیر رئیسعلی دلواری در جنوب، از جنبش های ضد انگلیسی بودند که در ایران برپا شده است.

 

سعد الله زارعی در گفتگو با خبرنگار عصر همدان؛ با بیان اینکه استعمارگری انگلیس به اوایل قرن ۱۶ که به یک عنوان قدرت مطرح شد بر می گردد اظهار داشت: انگلیسی ها وضعیت استعمار گری خود را بر مبنای اشغال سرزمین ها، تسلط بر منابع و انتقال مواد خام از این کشور ها به انگلستان و ایجاد انحصارات اقتصادی با استفاده از موقعیت های کشور های مستعمره قرار داده بودند.

وی افزود: انگلیسی ها در یک زمانی بخش اعظمی از دنیا را زیر سلطه خود داشتند، از کانادا در شمال آمریکا تا استرالیا در جنوب قاره آسیا تا کشور های آفریقایی در سیطره و سلطه انگلیس بودند.

تحلیل گر مسائل منطقه با بیان اینکه استعمارگری انگلیس تا زمانی که توانایی اعمال اقدامات چپاول گرانه را علیه کشورها و مستعمره ها داشت، ادامه پیدا کرد گفت: بعد از دو جنگ جهانی که کانون آن در اروپا بود و ۱۵۰ میلیون انسان در آن جنگ ها کشته شدند به تدریج سلطه و قدرت انگلیس از بین رفت و بسیاری از مستعمره هایش وضعیتشان تغییر کرد و استقلال پیدا کردند.

زارعی با تاکید بر اینکه انگلیسی ها در طول این سال ها تلاش کردند سیطره اقتصادی و علی الخصوص سیطره سیاسی خود را حفظ کنند عنوان کرد: به همین منظور و برای داشتن سلطه بر روی کشور های منطقه انگلیسی ها به مدل دولت های کوچک دست نشانده رو آوردند و کشورها را تکه تکه کردند.

وی ادامه داد: انگلیسی ها به گونه ای کشورها را تکه تکه کردند که برخی از نقاط عامدانه برای درگیری و کشمکش ها حفظ شود تا انگلیسی ها بتوانند دخالت داشته باشند. نمونه ای از این پرونده ها، جزایر خلیج فارس و کشمیر است، بطوری که کشمیر یک تکه مجزا با سه داستان مختلف در چین، هند و پاکستان قرار داده شده است.

تحلیل گر مسائل منطقه با اشاره به استعمارگری انگلیس در ایران اظهار داشت: در ایران هم در اواسط دوره قاجار موفق شدند جاده های مهم را در داخل ایران پیدا کنند و ضمن تضعیف دولت مقتدر قاجار، کودتایی را ترتیب دهند و یک رژیمی را سر کار بیاورند.

زارعی با بیان اینکه انگلیسی ها در ایران همواره با مبارزه ایرانی ها مواجه بودند افزود: در قراردادهایی مثل رژی و تنباکو این مقابله و مبارزه با بیگانگان دیده می شود. در واقع نهضت هایی که علما علیه انگلیس انجام دادند و جنبش هایی نظیر رئیسعلی دلواری در جنوب و میرزا کوچک خان و خیابانی از جنبش های ضد انگلیسی بودند که در طول این دوران در ایران برپا شده است.

وی خاطر نشان کرد: همه این مبارزه و مقابله بیان کننده این است که در طول ۱۵۰ سال گذشته انگلیسی ها همیشه نوک حملات آزادی خواهان ایرانی بودند.

تحلیل گر مسائل منطقه با بیان اینکه امروزه دیگر استعماری که در گذشته کاربرد داشت، نمی تواند سرزمین ها را تحت سلطه خود داشته باشد تصریح کرد: به همین دلیل نوع جدیدی از استعمار تحت عنوان استعمار فرانو که یک استعمار فکری است در دستور کار قرار گرفته است.

زارعی خاطر نشان کرد: در استعمار فرانو افکار را می شود تحت تاثیر قرار داد و ملت ها را وادار به انجام کاری کرد که با منافع قدرت های استعمارگر منطبق باشد و از طریق تربیت نیرو در دانشگاه ها، آکادمی ها، مراکز پژوهشی و رسانه ها این کار را پیش می برند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=18163

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

13 + نه =