معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری همدان اظهار کرد: جهانی شدن سیر همدان، آآرزوی دیرینه کشاورزان همدانی و کمک بزرگی به برند سازی و توسعه صادرات است.
اسدالله ربانیمهر، معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری همدان با اشاره به اهمیت “ثبت جهانی سیر همدان” گفت: همدان در تولید محصول سیر و موسیر دارای جایگاه ممتاز و برجسته ای است و سیر تولیدی همدان با توجه به استاندارد دهای جهانی یک برند و نشان خاص دارد.
وی افزود: سیر از محصولات ارزشمندی است که علاوه بر خوراکی بودن دارای خواص دارویی است و در صنایع تبدیلی بسیار مورد توجه و کاربردی است.
ربانیمهر اضافه کرد: ثبت جهانی سیر همدان کمک بزرگی به حل مشکلات فعلی سیرکاران از کشت و برداشت استاندارد د ، صادرات ، بسته بندی و توسعه این محصول دارد و از همه مهمتر کمک بزرگی به اشتغالزایی و توسعه کشاورزی در این منطقه است.
معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری همدان با اشاره به اینکه ادارات جهاد و صمت با همکاری اتحادیه تعاونی سیر و موسیر نسبت به پیگیری ثبت جهانی سیر در سال ۱۴۰۲ اقدام کنند، تاکید کرد: مقدمات اولیه ثبت جهانی سیر انجام شد اما مراحل نهایی کار باید جدی تر پیگیری شود.
وی اذعانکرد: ثبت جهانی سیر آرزوی دیرینه کشاورزان همدانی فعال در حوزه سیر است که باعث تحول و توسعه این محصول کشاورزی درشهر همدان را دارد .
ربانی مهر ادامه داد: استان همدان با چهار هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی زیر کشت سیر رتبه نخست تولید سیر خشک را در کشور به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: سیر تولیدی در همدان بهعنوان یک برند خاص در سال ۱۳۹۶ به ثبت ملی رسید و پیگیری برای ثبت جهانی آن نیز در دستور کار قرار دارد
معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری همدان گفت: بیشترین محصول سیر همدان در ۱۲ روستای منطقه ازجمله روستاهای مسیر امامزاده کوه، روستای سولان، انصار الامام، یکن آباد و همچنین شهر مریانج تولید و به بازار عرضه میشود.
انتهای پیام/