معاون پرورشی اداره کل آموزش و پرورش در مصاحبه با ایرنا عنوان کرده است در برنامه های تابستانی به دلیل شرایط خاص کرونا!، بیش از ۹۰ درصد فعالیتها به صورت مجازی و بیشتر فعالیت های حضوری در فضاهای باز و با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی به منظور حفظ سلامت! دانش آموزان انجام می شود/کلاسهای مجازی اوقات فراغت دانش آموزان از اول تابستان آغاز و پیش بینی می شود ۱۰۰ هزار دانش آموز در این کلاس ها شرکت کنند.
به گزارش عصرهمدان؛ ورود و فراگیر شدن ویروس کرونا در دو سال گذشته باعث شد تا حجم زیادی از برنامه های آموزشی در بستر فضای مجازی پیگیری شود . دسترسی بدون ضابطه دانش آموزان به بستر اینترنت ، باعث رشد سریع آسیب های روحی و روانی ناشی از عدم استفاده صحیح از این فضا به اذعان همه کارشناسان تربیتی شده است .
در روزهای اخیر نیز شاهد اظهارنظرهایی در سطح مجلس شورای اسلامی بودیم که بر این امر صحه می گذاشت .
البته محدودیت های ایجاد شده به دلیل کرونا در سالهای گذشته ، فرصت مناسبی را برای برخی دستگاهها فراهم می کرد تا کم کاری خود را در بخش های مختلف به فضای مجازی پاس دهند . تقریبا در تمام برنامه های فرهنگی به اجرا در فضای مجازی اشاره می شد ، بدون اینکه آدرس دقیق و نوع اجرا مشخص شود .
حالا جای بسی تعجب است که در اداره کل آموزش و پرورش که تقریبا بیشترین مخاطب اوقات فراغت را دارد ، ادعا شده کلاسهای اوقات فراغت در بستر فضای مجازی ! برگزار می شود .
در این خصوص چند سوال مهم وجود دارد که امیدوارم متولیان تعلیم و تربیت پاسخگوی آن باشند .
سوال اول : آیا مجموعه معاونت پرورشی و فرهنگی اداره آموزش و پرورش به آسیب های استفاده از فضای مجازی واقف است یا خیر ؟
سوال دوم : چه شرایط خاصی در موضوع کرونا در استان وجود دارد که اوقات فراغت را در بستر مجازی انجام دهند؟! ( بر اساس اعلام علوم پزشکی همه شهرهای استان آبی هستند )
سوال سوم : دلیل عدم جابجایی مدیرانی که در دولت قبل به نوعی پیگیری کننده سیاست های خاص! در موضوع تربیت بوده اند، چیست ؟!
سوال چهارم : دستاوردهای اوقات فراغت مجازی در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۳۹۹ برای اطلاع عموم منتشر شود . اگر دستاورد ملموسی وجود دارد ، دلیل تاکید بر حضوری شدن مدارس چیست ؟!
باور کنیم که ورود بی ضابطه دانش آموزان به فضای مجازی رها شده ، یک اشتباه راهبردی یا به تعبیر برخی از کارشناسان امر یک خیانت تاریخی بود . در حالی مدارس ما در کشور تعطیل شدند که تقریبا در کل دنیا هیچ نمونه ای مشابه این حجم از تعطیلات را نمی یابید .
پس این اشتباه بزرگ را مجددا در حوزه اوقات فراغت دنبال نکنیم .
حسینی کارشناس رسانه و فضای مجازی
انتهای پیام/