نوسان و کمبود مرغ و تخم مرغ در استان همدان قریب ۸ ماه است که باعث شده تا این محصولات پروتئینی و گوشتی از سفره مردم پر بکشند. دلیل این ناهماهنگی و نابسامانی بین دستگاههای متولی هنوز روشن نیست.
به گزارش عصر همدان؛ حدود ۱۰ روز قبل خبر برگزاری نهمین جلسه کمیته ساماندهی مرغ!! استان منتشر شد. جلسه ای که به ریاست معاون اقتصادی استاندارد و با حضور چند مدیرکل از جمله جهاد کشاورزی و صمت و اتحادیه مرغ گوشتی و تخم گذار و البته نمایندگان دستگاههای نظارتی نظیر تعزیرات برگزار شد. کمیته ای که با توجه به عدم توفیق آن در ساماندهی بازار مرغ، بیشتر به دورهمی تبدیل شده است.
اگر سری به بازار زده باشید، بعید است که بدون پارتی بتوانید یک یا دو عدد مرغ گرم را به نرخ مصوب تعیین شده پیدا کنید و می توان ادعا کرد که تقریبا مرغ از بازار همدان در کشیده است.
حال در فروشگاههای زنجیره ای و خاص، مرغ قطعه بندی شده به تاریخ روز و البته به قیمتی بسیار بالاتر از نرخ مصوب در دسترس شما خواهد بود. به عنوان نمونه ۱.۸ کیلو سینه مرغ بدون پوست به قیمتی در حدود ۸۷ هزار تومان عرضه می شود و قشر برخوردار بدون دغدغه می توانند مرغ مورد نیاز خود را تهیه کنند.
سوال مهم اینجاست که چرا کمیته ساماندهی(!!) مرغ استان با حضور چند مدیرکل و … نمی تواند بازار این فرآورده گوشتی را سازماندهی نماید؟
تشکیل ۹ جلسه برای این کمیته بدون دستاورد ملموس برای مردم چه معنایی به جز اتلاف وقت و منابع دارد؟
فرمول کار بسیار ساده است؛ میزان جوجه ریزی هر مرغداری معلوم است، سهمیه خوراک تحویل شده هم ایضا، میزان مرغ تحویل شده به کشتارگاه هم مشخص است. آنچه که مشخص نیست نحوه عرضه است.
مدیرکل صمت استان نشان داده است که در تمامی عرصه های مورد نیاز نتوانسته است نمره قبولی بگیرد. در موضوع توزیع مرغ در بازار هم در چندماه گذشته مردود شده است.
در جهادکشاورزی نیز در مواقع کمبود مرغ گرم، باید از محل ذخیره مرغ منجمد بازار به تعادل برسد که در این بخش نیز، مشاهدات میدانی نشانی از عرضه مرغ منجمد و تعادل در بازار را نشان نمی دهد. جهادکشاورزی نیز در اعمال سلیقه در سامانه بازارگاه و همچنین تعادل بازار و مدیریت اتحادیه های مرغداران نمره قبولی نگرفته است.
نکته مهم و مخاطب اصلی این یادداشت، معاون هماهنگی اقتصادی استاندارد ی است که در این شرایط حساس و با وجود مشکلات و ضعفهای جدی مدیریتی در دو سازمان متولی صمت و جهاد کشاورزی، چرا به نقش مدیریتی و حاکمیتی خود عمل نمی کند؟
تا کی مردم باید شاهد این وضعیت نابسامان مرغ و تخم مرغ و سایر کالاهای اساسی باشند؟
آقای پورمجاهد! دوران دولت دوازدهم حدود سه ماه است که تمام شده و مردم انتظار دارند که در دولت انقلابی سیزدهم، شاهد تکرار مشکلات گذشته نباشند.
انتهای پیام/