محمد یگانه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه جوانی جمعیت یکی از مسائل و اولویتهای مهم حوزه سلامت در سطح کشور است، اظهار کرد: این حوزه ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی دارد.
وی با بیان اینکه مرکز نفس در راستای جوانی جمعیت برای اولین بار در شهر مشهد به عنوان یک مرکز مردم نهاد شروع به کار کرد، گفت: هدف این مرکز نجات فرزندان سقط است.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان با اشاره به اینکه بر اساس آمار و اطلاعات غیررسمی که ما داریم حدود یک هزار سقط در سطح کشور اتفاق میافتد، افزود: با توجه به اینکه این اقدام غیرقانونی انجام میشود آمار رسمی نداریم.
وی با بیان اینکه موارد قانونی سقط بسیار کم است و در موارد غیرقانونی تیم درمان غایب هستند، مطرح کرد: سقط غیرقانونی عوارضی را برای خانواده به خصوص مادر ایجاد میکند و قسمتی از فرزندانی که میتوانند به رشد جمعیت کمک کنند از بین میروند.
یگانه با بیان اینکه مرکز نفس در اسفند سال ۱۴۰۲ به همت دانشگاه علوم پزشکی و بسیج جامعه پزشکی در شهر همدان شروع به کار کرد، مطرح کرد: از این تاریخ تا کنون خدمات خوبی ارائه شده است.
وی با بیان اینکه مرکز نفس با هدف تبیین، آموزش و فرهنگسازی در راستای جوانی جمعیت تشکیل شده است، عنوان کرد: در این مرکز افرادی که تمایل به سقط دارند شناسایی میکند و با مشاوره مناسب به دنبال انصراف آنها هستند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان با اشاره به اینکه از اسفند سال گذشته تا کنون در مرکز نفس ۱۲۰ مورد مشاوره انجام شده که ۹۷ مورد آن به انصراف از سقط منجر شده است، ادامه داد: یکی از از دلایل سقط اقتصادی است که مرکز نفس به عنوان یک حلقه رابط مادران را به سازمانهایی که نقش حمایتی دارند متصل میکند.
فعالیت ۴۰ کنشگر در عرصه جوانی جمعیت
وی با بیان اینکه یکی از اقدامات مرکز نفس جذب کنشگران و فعالان حوزه جمعیت است، عنوان کرد: در شهر همدان ۴۰ کنشگر جذب شده که برای آنها دورههای آموزشیهایی مانند سبک زندگی و فنبیان برگزار شده و کمک کننده هستند.
یگانه با تأکید بر اینکه مرکز نفس بر پایه استفاده از ظرفیتهای جامعه شکل گرفته است، تصریح کرد: این ظرفیتها میتوانند جوانی جمعیت را در جامعه تبیین کنند و به رشد جمعیت کمک کنند.
وی با بیان اینکه ۵۷ مورد از عوامل اقدام به سقط احصا شده است، مطرح کرد: در ۷۳ کشور در سطح دنیا اقدام به سقط ممنوع است و در تمامی ادیان این اقدام قبیح شمرده شده است.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان در سقطهای غیرقانونی خانواده و مادر اطلاعات درستی از عوارض آن ندارد و مرکز نفس با مشاورههای تخصصی به مادران را با عواقب این کار آشنا میکند، گفت: با افزایش سطح آگاهی دوستان و خانواده فردی که میخواهد اقدام به سقط کند میتواند در انصراف فرد موثر باشد.
وی با بیان اینکه عوارض سقط با توجه به سن و ماه بارداری متفاوت است، عنوان کرد: با افزایش سن بازداری عوارض بیشتر و پیچیدهتر و طولانیتر خواهد بود.
یگانه شایعترین عوارض در اقدام به سقط در سه ماهه اول خونریزی است که اگر کنترل و درمان نشود خطرجانی برای مادر دارد، افزود: عفونتهای ناشی از سقط و بعد از استفاده از وسایل نادرست خطر وارد شدن شوک به مادر و از دست رفتن جان مادر میشود.
وی ناباروری را یکی از عوارض سقطهای غیرمجاز دانست و عنوان کرد: مرکز نفس افراد را به مراکز تخصصی معرفی میکند و در کنار آنها قرار گرفتن به آنها کمک میکند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان با تأکید بر اینکه عمدهترین نقش مرکز نفس مشارکت دادن جامعه و تبیین خطرات ناشی از سقط و رشد جمعیت است، خاطرنشان کرد: عوارض روحی و ایجاد افسردگی هم از دیگر عوارض سقط میباشد.
انتهای خبر/حا