• امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
3
چالش‌های مدیریتی؛

چرا پروژه‌های عمرانی در همدان پیش نمی‌روند؟

  • کد خبر : 226508
  • 07 آبان 1403 - 9:47
چرا پروژه‌های عمرانی در همدان پیش نمی‌روند؟
مطالبه زمین‌های تخصیص‌نیافته مانع اصلی نهضت ملی مسکن است و عدم استفاده از فناوری‌های نوین سرعت ساخت‌و‌ساز در همدان را کاهش داده‌است.

ابراهیم قیاسوند در گفتگو با خبرنگار حوزه اقتصاد پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با بیان اینکه علت رکود پروژه‌های عمرانی مشکل نقدینگی می‌باشد، اظهار کرد: بودجه عمرانی دولت بسیار کم است و با تحریم‌هایی که وجود دارد چندین سال به دلیل کسری بودجه در صدد رفع مسائل جاری کشور است.

وی افزود: بخش عمده‌ای از بودجه پروژه‌های نهضت ملی مسکن باید توسط مردم و بخش دیگری هم با گرفتن تسهیلات از بانک تأمین شود

عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان همدان علت کندی روند پروژه نهضت ملی مسکن را تأخیر در تخصیص زمین دانست و تصریح کرد: با تعلل در تخصیص زمین هزینه‌های ساخت و ساز افزایش پیدا کرد و با افزایش هزینه‌ها فشار اقتصادی بر روی دوش مردم است و مردم به راحتی نمی‌توانند آورده اولیه و اقساط خود را به موقع تأمین کنند.

چالش‌های بودجه‌ای و تورم عامل کندی پروژه‌های مسکن ملی

وی با تأکید بر اینکه دو مولفه تورم و کوتاهی دولت در تخصیص زمین باعث افزایش هزینه‌ها شد، مطرح کرد: در پروژه نهضت ملی مسکن به فناوری‌های نوین توجه نشد.

قیاسوند با اشاره به اینکه در کوی پرواز همدان حدود ده‌هزار واحد در حال ساخت است، عنوان کرد: این ده‌هزار واحد در یک وسعت کوچک ساخته می‌شود و فرصت محیا بود فرایند ساخت را به سمت و سوی صنعتی‌سازی و فناوری‌های نوین سوق دهند.

وی با تأکید بر اینکه در نهضت ملی مسکن باید از روش‌هایی استفاده شود که سرعت ساخت بالا است، تصریح کرد: طراحی ساخت باید به نحوی انجام شود که از صنعتی‌سازی استفاده شود تا سرعت کار را افزایش دهد.

عدم استفاده از فناوری‌های نوین سرعت ساخت و ساز در همدان را کاهش داده است

عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان همدان با بیان اینکه در نهضت ملی مسکن همدان از روش‌هایی سنتی و معمولی استفاده شده‌است که پروسه ساخت را طولانی می‌کند، ابراز کرد: کیفیت ساخت و متریال مصرفی مسکن‌های نهضت ملی مسکن در مقایسه با مسکن مهر که سال ۹۰ ساخته شد قابل مقایسه نیست و وضعیت مطلوبی دارد.

وی با اشاره به اینکه با افزایش هزینه‌های ساخت، قشری که هدف این ساختمان هستند و باید در پرداخت مشارکت کنند با مشکل مواجه هستند که یکی علل رکود در این پروژه‌ها است، تأکید کرد: بیش از ۹۰ درصد بودجه‌های دولت مربوط به هزینه‌های جاری دولت است بودجه‌ای برای خدمات زیربنایی نیست.

قیاسوند تاکید کرد: تحریم‌ها، عدم وجود سرمایه‌گذار خارجی، عدم ارتباط با کشورهای دیگر موجب شده در سطح کشور پویایی در صنایع عمرانی دیده نشود.

درس‌هایی از استانداران موفق راهکارهایی برای رشد همدان

وی با بیان اینکه اگر استاندار می‌خواهد موفق عمل کند باید به پیشینه استاندارهای قبل همدان رجوع کند و ببیند کدام استاندار رضایتمندی مردم را اخذ و کدام ناموفق عمل کرده‌است؛ ویژگی‌های مثبت استاندار موفق را در دستور کار خود قرار دهد، گفت: در استان همدان از ابتدای انقلاب تا کنون آقایان خرم و آقای مرادی نسبت به بقیه موفقیت چشمگیری داشتند و علت موفقیت آن‌ها این بود که در عین حال که به نماینده‌‌ها احترام می‌گذاشتند اجازه نمی‌دادند در امور اجرایی و انتصابات دخالت کنند.

عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان همدان با تأکید بر اینکه استانداران موفق همدان اگر می‌دیدند نماینده‌ای می‌خواهد در انتصابات و امور اجرایی دخالت کند آن نماینده را قیچی می‌کردند و اجازه نفوذ نمی‌دادند، ابراز کرد: متأسفانه در زمینه عمرانی مدیر خوب در همدان نداریم چرا که مدیران سابق در تربیت نیرو کوتاهی کردند و به افراد بومی میدان ندادند و رشد نکردند.

پروژه‌های عمرانی همدان نیازمند مدیریت متخصص و متعهد

وی با بیان اینکه در ادارات همدان افراد متخصص و متدین وجود دارد اما مدیر متخصص و متعهدی که مدیریت کلان نداشته و در سطح کارشناس باقی مانده‌است چرا که مدیران با روابط مسئولیت گرفته بودند، عنوان کرد: اگر استاندار جدید به شخصه مدیران را منصوب کند و حق دخالت به نمایندگان را ندهد موفق خواهد بود و به آقای ملانوری توصیه می‌کنم در حوزه‌های عمرانی از افراد توانمندی که از قبل شناخته داشته و با آن‌ها کار کرده که زیر بلیط نماینده‌ها و حتی اصالتا همدانی نیستند منصوب کند.

قیاسوند خاطرنشان کرد: متأسفانه در سال‌های اخیر وجود برخی مدیران در همدان شاهد جهشی رو به جلو نبوده‌ایم.

انتهای خبر/ حا

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=226508

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

15 − دوازده =