شیوا برزویی در گفتگو با خبرنگار سلامت پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه یُد یک عنصر شیمیایی ضروری برای سلامتی انسان است، گفت: این عنصر در عملکرد صحیح غده تیروئید نقش دارد.
وی با اشاره به اینکه یُد در بدن ما ساخته نمیشود ولی در طبیعت وجود دارد، افزود: مهمترین منابعی که حاوی یُد هستند انواع ماهیها، لبنیات کمچرب و تخم مرغ است.
فوق تخصص غدد ادامه داد: منابعی که حاوی یُد هست برای جمعیت دنیا کافی نیست در نتیجه خیلی از کشورها از جمله کشور ما سعی کردند که این عنصر را به مواد غذایی اضافه کنند، مثلا برخی کشورها یُد را به روغن اضافه کردند و در کشور ما نیز به نمکهای تصفیه شده اضافه شد.
برزویی با بیان اینکه کمبود یُد باعث اختلالات قابل توجهی در بدن میشود، تصریح کرد: عمدتاً بر عملکرد غدد تیروئید مؤثر است و از طرفی مصرف بیش از حد آن نیز آسیبهایی زیادی برای بدن دارد.
وی با اشاره به اینکه کمبود یُد در بدن باعث مشکلاتی نظیر گواتر، اختلال رشد در کودکان، اختلال متابولیکی و مشکلات ذهن و یادگیری میشود، گفت: کمبود یُد علائمی همچون کم کاری تیروئید دارد که منجر به ریزش مو نیز میشود.
فوق تخصص غدد در پایان خاطرنشان کرد: راه تشخیص کمبود یُد در بدن از طریق توجه به علائم و معاینه است و در نهایت عمدتاً از طریق آزمایش ادرار بررسی میشود.
انتهای خبر/سع