ابوالفتح میرزایی با بیان اینکه از ابتدای ورود ویروس کرونا به کشور، پیوند کلیه ای در استان نداشتیم، گفت: شهرستان کبودرآهنگ در بحث تعداد اهداء عضو افراد مرگ مغزی، بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است و ما قادریم سالانه بین ۵۰ الی ۶۰ مورد پیوند کلیه را انجام دهیم.
ابوالفتح میرزایی، مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان همدان در گفتگو با خبرنگار عصر همدان؛ با اشاره به اینکه در استان همدان تنها یک مرکز پیوند کلیه داریم، اظهار کرد: این مرکز پیوند در بیمارستان شهید بهشتی است.
وی افزود: در هیچ کدام از شهرستان های استان همدان و حتی در برخی از استان ها اصلاً مرکز پیوندی وجود ندارد اما خوشبختانه این مرکز در استان همدان فعال است.
آغاز فعالیت مرکز پیوند کلیه استان همدان از سال ۷۲
مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان همدانبا بیان اینکه مرکز پیوند کلیه استان همدان از سال ۱۳۷۲ فعالیت خود را آغاز کرده است، افزود: تیم پیوند کلیه متشکل از یک جراح پیوند کلیه، متخصص بیهوشی است و در استان همدان این تیم کامل است و علوه بر استان همدان، گاها استانهای لرستان و کردستان هم به این مرکز مراجعه می کنند.
میرزایی با بیان اینکه ما قادریم در مرکز پیوند کلیه استان همدان سالانه بین ۵۰ الی ۶۰ مورد پیوند کلیه را انجام دهیم، افزود: اگر استان ما در ردیف اول قرار نداشته باشد در ردیف پایین هم نیستیم و وضعیتی خوبی در این زمینه داریم.
وی با اشاره به اینکه با شیوع کرونا بخش پیوندی کلیه در سطح کشور تحت شعاع قرار گرفته است، افزود: از ابتدای ورود این ویروس به کشور، پیوند کلیه ای را در استان نداشتیم، اما از هفته گذشته در بیمارستانهایی که بیمار کرونایی وجود ندارد، دوباره پیوند کلیه آغاز به کار کرده است.
از ابتدای امسال تاکنون یک مورد پیوند کلیه در کشور داشتیم
مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان همدان یادآور شد: از ابتدای امسال تاکنون یک مورد پیوند کلیه در کشور داشتیم که این مورد هم در بیمارستان بقیه الله تهران انجام شده است، البته مورد دیگری فردا در همان بیمارستان انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه سیستم، سیاست و فرهنگ بر این امر است که حدالمقدور از موارد مرگ مغزی برای پیوند کلیوی استفاده کنیم، افزود: البته افرادی هم برای اهداء کلیه به این مرکز مراجعه میکنند و شاید بتوان گفت تعداد مراجعه کنندگان برای اهداء از مرگ مغزیها در سطح کشور بیشتر است.
با اهداء عضوی از مرگ مغزی، جانی به بیماران ببخشید
میرزایی با بیان اینکه پیوند کلیه از فرد زنده به مراتب بیشتر از پیوند افراد مرگ مغزی است، اذعان داشت: باید فرهنگ اهداء عضو از طریق افراد مرگ مغزی در بین مردم بیشتر شود، چراکه افرادی که مرگ مغزی میشود بازگشتی به زندگی ندارد اما با اهداء یک عضو جان فرد بیمار دیگری را نجات خواهند داد.
وی با بیان اینکه تعداد افرادی که منجر به مرگ مغزی میشوند، کم نیستند، افزود: اگر همه خانواده های مرگ مغزی رضایت بر اهدا عضو داشته باشند، همه بیماران نیازمند پیوند میشوند بلکه اضافه هم خواهیم داشت.
کبودرآهنگ بیشتر آمار اهداء عضو مرگ مغزی را دارد
مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان همدان با اشاره به استقبال خوب مردم استان همدان در اهداء عضو افراد مرگ مغزی شده در مقایسه با سایر استان ها، گفت: ۲۰ درصد از افراد مرگ مغزی مورد اهدایی نداریم و براساس جمعیت شهرستان کبودرآهنگ در بحث تعداد اهداء عضو افراد مرگ مغزی بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است.
میرزایی خاطرنشان کرد: در سال گذشته حدود ۴۵ نفر پیوند کلیه در استان همدان داشتیم که ۷ درصد آن ها از اهدای عضو افراد مرگ مغزی شده و مابقی از افراد زنده بود.
ظرفیت قطب شدن در اهداء عضو در غرب کشور را داریم
وی یادآور شد: براساس تقسیمبندی منطقهای، علی الظاهر استان همدان می تواند به عنوان قطب اهداء عضو کلیه در غرب کشور باشد و این پتانسیل هم داراست.
مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان همدان با اشاره به اینکه مرکز پیوند بیماران کلیوی یک مؤسسه خیریه ای است و از نظر مالی و تبلیغاتی از سوی خیرین اداره میشود، عنوان کرد: بیمار دیالیزی غیر از پیوند کلیه راه دیگری ندارد و می طلبد که مردم خیر در اهداء عضو و کمک های مالی این مرکز را حمایت کنند.
انتهای پیام/ن