• امروز : پنجشنبه, ۱۳ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 2 January - 2025
0
پژوهشگر حوزه حجاب مطرح کرد:

شواهد تاریخی پوشش زنان در ایران باستان

  • کد خبر : 231838
  • 10 دی 1403 - 9:16
شواهد تاریخی پوشش زنان در ایران باستان
پژوهشگر حوزه حجاب با بیان اینکه برای فهمیدن حجاب در ایران باستان بوده است یا نه منابع و اسناد متنوعی وجود دارد، گفت: قبل از ورود اسلام به ایران، حجاب بین مردم رواج داشته است و با گسترش اسلام در ایران این پوشش تکمیل‌تر شد.

زهرا اسدی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه حجاب یکی از اولویت‌هایی محسوب می‌شود که در طول تاریخ همیشه برای بانوان مطرح بوده است، گفت: درست است اسلام بر حجاب توجه ویژه‌ای دارد و اصول و قواعد برای پوشش زنان قرار داده اما با بررسی تاریخی مشاهده می‌کنیم که پوشش و حجاب همیشه در ایران و کشورهای دیگر بوده است.

وی با اشاره به اینکه حجاب برای حفظ شأن و جایگاه بیشتر دادن به زنان در اسلام با قوانین خاصی معین کرده شده است، افزود: مسئله حجاب این نیست که تصور کنیم حجاب فقط مختص اسلام بوده بلکه در تمام دوران‌ها حتی از زمان خلقت بشر و زمان حضرت آدم و حوا بحث پوشش مطرح شده است.

پژوهشگر حوزه حجاب خاطرنشان کرد: در دوره‌های مختلف تاریخی در ایران باستان حدود چهار هزار سال قبل از میلاد حضرت مسیح، زنان ایرانی حجاب داشتند و این موضوع در آثار تاریخی و کتاب‌ها ثبت شده است.

اسدی با بیان اینکه یکی از کتب معتبر تاریخی مجموعه ۱۱ جلدی تاریخ تمدن ویل دورانت است، افزود: ویل دورانت یک تاریخ‌نگار آمریکایی است که تاریخ و تمدن شرق و غرب را نگارش کرده و در کتاب خود به طور متعدد و مفصل در خصوص حجاب و پوشش در طول تاریخ ایران باستان در دوره پهلوی مختلف مثل هخامنشیان، تیموریان، خوارزمشاهیان، اشکانیان، صفویه و همه دوره‌ها اسنادی را نوشته است.

وی با اشاره به این مطالب در کتب معتبر تاریخی است و در نقش نگاره‌های آثار باستانی نیز کاملا مشهود است، تصریح کرد: ارزش آثار باستانی به همین است که نوع زندگی بشر و فرهنگ‌ها در آن دیده و به عصر آینده منتقل می‌شود.

پژوهشگر حوزه حجاب ادامه داد: پوشش زنان در نقش نگاره‌های تخت‌جمشید و در نقاشی و دیوارنگاره‌ها به چشم می‌خورد که متفاوت از پوشش مردان است، داشتن لباس‌های بلند و چیزی شبیه به روسری مستطیل‌شکل بلند روی سر از ویژگی پوشش در دوران باستان ایران است.

اسدی با تأکید بر اینکه قبل از ورود اسلام به ایران، حجاب بین مردم رواج داشته است، گفت: قطعا با گسترش اسلام به ایران این پوشش تکمیل‌تر شد در نتیجه ارزش و کرامتی که به زن در قالب پوشش‌داده شده است ریشه در فرهنگ ما ایرانی‌ها دارد.

حضور در اجتماع و حفظ امنیت دلیل زنان برای داشتن پوشش

وی با اشاره به اینکه مهمترین دلایل برای پوشش زنان موقعیت حضور اجتماعی عنوان شده است، افزود: اینکه زنان ارزان در دست نباشند یکی از دلایل داشتن پوشش در ایران باستان بوده است، پاک و مطهر بودن و تأمین امنیت برای زنان نیز از دیگر دلایل وجود پوشش محسوب می‌شود.

پژوهشگر حوزه حجاب خاطرنشان کرد: اگر نگاهی به خارج از ایران داشته باشیم در مصر باستان نیز شرایط همین بوده است، در یونان حجاب حتی در حدی بوده که زنان موقع حضور در اجتماع صورت خود را هم می‌پوشاندند.

اسدی با بیان اینکه حجاب و پوشش در نقاط مختلف دنیا از گذشته براساس فرهنگ و تصمیم‌گیری جامعه بوده است، افزود: حجاب به ذات و فطرت انسان باز می‌گردد، انسان همواره به دنبال چیزی بوده است تا خود را بپوشاند.

وی با اشاره به اینکه حتی زنان بودند که مذهبی نبودند اما پوشش داشتند، گفت: قبل از پیدایش دین یهود و مسیح افراد پوشش داشتند و این گرایش با داشتن پوشش درونی و ذاتی است حال نوع پوشش و میزان آن در نقاط مختلف و جوامع گوناگون با یکدیگر فرق دارد.

پژوهشگر حوزه حجاب در پایان با تأکید بر اینکه برای فهمیدن اینکه حجاب در ایران باستان بوده است یا نه منابع و اسناد متنوعی وجود دارد، تصریح کرد: در خیلی از منابع بیان شده که حتی پیراهن زنان آنقدر بلند بوده که روی زمین هم کشیده می‌شده است.
انتهای خبر/ سع

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=231838

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

19 + 7 =