به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ حمید رنجبران شامگاه سهشنبه در نهمین جلسه شورای عمومی حزب کارگزاران سازندگی ایران_همدان در خصوص پیشگیری از خودکشی و راهکارهای آن، اظهار کرد: کسی که بهصورت هشیارانه و عامدانه خودش را از هستی، میخواهد ساقط کند، چه از دید فرهنگی، چه از دید اجتماعی، چه از دید پزشکی و روانشناسی بسیار اتفاق بزرگ و ناگواری است که باید برای حل این مسئله تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه در دنیا بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون نفر سالیانه، بهخاطر خودکشی جان خودشان را از دست میدهند، عنوان کرد: آمار خودکشی در ایران نسبت به کشورهای دیگر بسیار پائین است.
این روانشناس بالینی با بیان اینکه اقدام به خودکشی از یک درگیری ذهنی و اضطراب نشات میگیرد، تاکید کرد: ما بهعنوان متخصص سلامت روان از روانشناس گرفته تا حوزه اجتماعی، مددکار، پزشک و… باید در این حوزه کار کنیم.
رنجبران با تاکید بر اینکه خودکشی چندعاملی بوده و تنها یک علت نمیتواند عامل خودکشی افراد باشد، خاطرنشان کرد: خودکشی در کشورهای مختلف، حتی شهرهای مختلف در شرایط متفاوت، عوامل متعددی دارد، بهطور مثال خودکشی در جنوب شرق آسیا، با خودکشی در آمریکا شرایط متفاوتی دارد.
وی با اشاره به افزایش نرخ خودکشی در سالهای اخیر، در استان همدان، بیان کرد: متاسفانه بنابر یک رویکرد غلطی، از ارائه آمار دقیق این معضل اجتماعی به پژوهشگران، خودداری میشود. اگر پژوهشگران این آمار را نداشته باشند، نخواهند فهمید با چه جمعیتی و با چه شیوهای برای حل این مسئله اجتماعی روبرو هستند.
این روانشناس بالینی همچنین افزود: آمار خودکشی در همدان، بهخصوص از ابتدای همهگیری بیماری کرونا، بیشتر شد که در سنین مختلف، دلایل متفاوتی داشت.
رنجبران با اشاره به اینکه اقدام به خودکشی زنان نسبت به خودکشی مردان چهار برابر بیشتر بوده، عنوان کرد: اما خودکشی منجربه فوت مردان، سه برابر بیشتر از زنان است که این آمار در همه جای دنیا شبیه هم است، در واقع مردان برای اقدام به خودکشی، از روشهای کشندهتر و جدیتر استفاده میکنند.
وی با طرح این سئوال که چرا ما باید در رابطه با خودکشی حرف بزنیم، تاکید کرد: ما قبل از پرداختن به این مسئله اجتماعی باید در مورد سلامت روان افراد صحبت کنیم، خودکشی یکی از عوارض برخی از اختلالات روانی، بهخصوص افسردگی است. یعنی ما انتظار داریم، کسی که افسردگی دارد، احتمال خودکشی در آن بیشتر باشد.
این روانشناس بالینی تاکید کرد: ما در راونشناسی مفهوم بیماری بهنام خودکشی نداریم، خودکشی نتیجه عمل کسی است که سلامت روان ندارد، پس بهتر است برای سلامت روان افراد جامعه بهطور جدی تلاش کنیم.
انتهای خبر/ سا