زهره طافیان در گفتگو با خبرنگار سلامت پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان» بیشفعالی یک اختلال رشدی و عصبی است، گفت: امروزه در کودکان خیلی شایع شده است ولی اگر در کودکی به موقع تشخیص داده و دارو مصرف شود به مرور رفتارها تحت کنترل در میآید و در بزرگسالی فرد اثر کمتری در زندگی فرد میگذارد.
وی با اشاره به اینکه کودکان بیشفعال سطح تمرکز و دقت پایینی دارند و بسیار در روابط خود دچار چالش میشوند، افزود: این کودکان در بسیاری از اوقات نمیتوانند احساسات و هیجانات خود را کنترل کنند.
کارشناس کودک و خانواده ادامه داد: در بیان سادهتر این کودکان بازیگوش و پرتحرک هستند و قانونپذیری ندارند، آنها در عینحال ممکن است خیلی باهوش هم باشند ولی به دلیل هیجانات کنترل نشده توانایی نظم فکری در مغز ندارند و رفتار تکانشی زیادی دارند.
طافیان با بیان اینکه کودکان بیشفعال زیاد صحبت میکنند، تصریح کرد: حتی شاید نتوانند نقاشی نتوانند بکشند و چند دقیقه هم یکجا بنشینند به همین دلیل دچار افت تحصیلی میشوند.
وی با اشاره به اینکه نقش والدین در اینجا مهم است، گفت: والدین باید آموزش ببینند که چگونه با کودکان بیشفعال رفتار کنند، از آنجایی که این کودکان در دوستیابی دچار مشکل هستند و نمیتوانند با هم سن و سالهای خود ارتباط بگیرند دائم برچسب های منفی مختلف میخورند و در نتیجه اعتماد به نفسشان افت میکند.
کارشناس کودک و خانواده ادامه داد: به دلیل این چالشها در دوستیابی با کاهش اعتماد به نفس به دنبال دوستی با کسانی میروند که از خودشان کوچکتر هستند چون دوست با افراد کم سن حس رهبری به آنها میدهد و اعتماد به نفس آنها را بالا میبرد.
طافیان با بیان اینکه سطح بیشفعالی در برخی از افراد بسیار بالا است و ممکن است خانوادهها برای درمان آنها دیر اقدام کنند، عنوان کرد: همین موضوع به عدم اطلاع خانوادهها از موضوع بیشفعالی دارد، بسیاری از والدین در مواجهه با رفتار غیر عادی کودک بیشفعال خود میگویند این بازیگوشی است!
وی با اشاره به اینکه اگر بیشفعالی به موقع درمان و تشخیص داده شود، جلوی مشکلات بعدی گرفته میشود، افزود: مشکلی که وجود دارد این است که با والدینی رو به رو هستیم که وقتی روانشناس و پزشک تشخیص دارو درمانی میدهند، خانوادهها با دیدن تغییر رفتار کودک و آرام شدنش، احساس گناه میکنند و فکر میکنند بچه گوشه گیر شده است.
کارشناس کودک و خانواده ادامه داد: والدین در نتیجه احساس گناه، بدون مشورت با پزشک دارو را قطع میکنند که خطرناک بوده و عوارض این دارو بسیار زیاد است.
طافیان با بیان اینکه دارو درمانی و رفتار درمانی درکنار هم باید ادامه دار باشد، عنوان کرد: والدین کودکان بیشفعال باید آموزشهای لازم برای نحوه برخورد با کودکانشان را دریافت کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: راه تشخیص بیشفعالی در کودکان براساس مصاحبه، ارزیابی رفتار کودک و در نهایت نتیجهگیری درصد بیشفعالی است.
انتهای خبر/ سع