به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ منصور غلامی در مراسم نکوداشت مرحوم حجتالاسلام کمالالدین رازینی، با عنوان «مثل پدر»، که همزمان با روز وحدت حوزه و دانشگاه برگزار شد، با تأکید بر الگو بودن ایشان برای علمای دینی در محیط دانشگاه، گفت: قریب به ۲۰ سال افتخار شاگردی مرحوم رازینی را داشتم و از نزدیک شاهد تواضع، دانشاندوزی و دلسوزی ایشان بودم. ایشان نه تنها عالمی بزرگ، بلکه پدری مهربان برای همه دانشجویان و اساتید بودند.
غلامی با اشاره به نقش مؤثر مرحوم رازینی در تقویت وحدت حوزه و دانشگاه، افزود: «ایشان با ایجاد فضایی صمیمی و گفتگو محور در دانشگاه، به همگرایی حوزه و دانشگاه کمک شایانی کردند.
وی با گرامیداشت یاد شهید مفتح با بیان اینکه وی به همراه شهید مطهری به دنبال همگرایی و همافزایی وحدت حوزه و دانشگاه بودند و به عنوان انسانهای شاخص حضور علمای دانشگاهی در محیطهایی دانشگاهی هستند، ابراز کرد: شعار وحدت و حوزه و دانشگاه یک شعار آرمانی است و این شعار باید به عنوان یک هدف غایی برای نسلهای آینده باشد.
وزیر اسبق علوم، فناوری و تحقیقات با بیان اینکه ظرفیتهای علمی کشور در حوزههای علمیه و دانشگاهها بسیار بالاست و با همافزایی هر دو مجموعه اثرگذاری آن را در تصمیمگیریهای دانشگاهی دیدهایم، عنوان کرد: وحدت حوزه و دانشگاه وحدت آرمانی و وحدت در هدف باید مدنظر باشد و باید در عمل همافزایی داشته باشند.
وی با بیان اینکه تسری این نگاه به دانشجویان و طلاب از جانب اساتید ضمانت موفقیت در این حرکت خواهد بود، مطرح کرد: با توجه به اینکه نسلها تغییر میکنند و انتقال درست این موضوعات به نسل آینده موفقیت را به دنبال دارد.
غلامی با بیان اینکه در محیط دانشگاه باید از تقابل و نقدهای یک سویه اجتناب شود، افزود: پرهیز از برخوردهای تنگنظرانه و ناآگاهانه و دوری از منازعات سیاسی باید مورد توجه باشد چرا که آسیب وحدت میباشد.
وی با اشاره به اینکه حجتالاسلام رازینی نمونهای کامل وحدت حوزه و دانشگاه بودند، ادامه داد: حجتالاسلام رازینی در عین حالی که مجتهد و عالمی بود اساتید را مورد احترام و اکرام قرار میدادند و به تخصص و علوم تجربی جدید بها میدادند.
وزیر اسبق علوم، فناوری و تحقیقات با بیان اینکه حجتالاسلام رازینی به معنای واقعی سادهزیست بودند و مانند پدری مهربان اساتید، کارمندان و دانشجویان را تحت حمایت خود قرار میدادند، تأکید کرد: حجتالاسلام رازینی دانشجویان را بدون توجه به رفتار و گرایش سیاسی و یا اشتباهات و خطاهایی که ممکن بود در محیط دانشگاه انجام دهند، مورد حمایت قرار میدادند و حتی ضمانت افرادی را میکردند که دچار مشکلاتی شده بودند.
وی با بیان اینکه حجتالاسلام رازینی در بین دانشجویان و اساتید نفوذ کلام داشت، افزود: وی نسبت به حفظ و تقویت جایگاه دانشگاه در جامعه بسیار متعصب بودند و از سوگیری در بحثهای سیاسی در محیط دانشگاه پرهیز میکردند و در تقویت تعاملات حوزه و دانشگاه نقشآفرینی میکردند.
غلامی با تأکید بر اینکه حجتالاسلام رازینی در کنار اساتید و دانشجویان حالت تعدیلگر و هماهنگکننده را در موضوعات سیاسی داشتند، گفت: مرحوم رازینی در دورههای مختلف با مدیران دانشگاهی ارتباط نزدیکی داشتند و در جلسات حضور داشت و اظهار نظر میکرد.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای حضورشان در دانشگاه جلسه تفسیر قرآن را راهاندازی کردند و هنوز هم یکی از نمونههای همگرایی و همافزایی بین اساتید دانشگاه با نگاههای مختلف سیاسی و جناحی ادامه دارد، ابراز کرد: حجتالاسلام رازینی مستقیم و غیرمستقیم در مسائل اعتقادی اساتید و دانشجویان نظارت داشتند.
وزیر اسبق علوم، فناوری و تحقیقات با تأکید بر اینکه حجتالاسلام رازینی راهنماییهای به موقع داشتند و برای رفع اختلافهایی که بعضاً پیش میآمد ایشان به عنوان پدر دانشگاه ورود پیدا میکردند و رفع مشکل میکردند، خاطرنشان کرد: در ساخت مسجد دانشگاه بوعلی بسیار موثر عمل کردند.
انتهای خبر/حا