فریبرز نیاستی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با بیان اینکه امروز ملی بیمه سلامت است و امسال سیامین سال تأسیس سازمان بیمه سلامت است، اظهار کرد: هدف این قانون که مصوبه مجلس است پوشش بیمه همگانی در کشور بود.
وی با اشاره به اینکه همه آحاد جامعه حتما باید پوشش بیمه پایه داشته باشند، گفت: در گذشته بسیاری از مردم تحت پوشش هیچ بیمهای از نظر درمانی نبودند و امروز هم ممکن است افرادی باشند که تحتپوشش نباشند که ما تأکید داریم با تسهیلاتی که فراهم شده همه اقدام نمایند.
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با بیان اینکه بیمه سلامت حافظ سلامت مردم است، تأکید کرد: امنیت و سلامت دو مولفه ضروری برای همه است که امنیت اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به سلامت روان کمک میکند.
وی با اشاره به اینکه بیمه سلامت بزرگترین سازمان بیمه پایه و ملی در کشور است، تصریح کرد: هدف قانون بیمه سلامت این بود که ما یک صندوق بیمه منسجم و یک صندوق بیمه پایه داشته باشیم و تمام بیمهها در آن تجمیع شوند و طبق این مقررات ۸۵ میلیون نفر تحت پوشش آن قرار بگیرند و تمام برنامهریزیها درآن صندوق انجام شود که اگر صد در صد در سطح ملی محقق شود میتوانیم منابع را به خوبی مدیریت کنیم و در نهایت اثربخشی آن افزایش مییابد.
نیاستی با بیان اینکه امیدواریم با حمایتهای دولت و مجلس این امر در دولت چهاردهم محقق شود، عنوان کرد: تا به امروز یک میلیون و هزار نفر از جمعیت یک میلیون و ۷۵۹ هزار نفر نزدیک به ۶۰ درصد جمعیت استان تحت پوشش بیمه سلامت استان هستند.
وی با اشاره به اینکه در کشور دو بیمه تامین اجتماعی و نیروهای مسلح وجود دارد که ما در تلاش هستیم هر سه در بیمه سلامت تجمیع شود، مطرح کرد: این امر در قانون تصویب شده که امیدواریم موانع کار برداشته شود و محقق شود.
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با بیان اینکه بیمهشدگان بیمه سلامت در ۴ صندوق سازماندهی شدهاند که صندوق کارکنان دولت که ۱۳۵ هزار نفر جمعیت دارد، افزود: در صندوق بیمه روستائیان ۶۵۰ هزار نفر و مابقی جمعیت در صندوق ایرانیان و صندوق سایر اقشار سازماندهی شدهاند.
وی با بیان اینکه بیماران صعبالعلاج میتوانند مدارک خود را در دفاتر پیشخوان که طرف قرارداد با سازمان بیمه سلامت است ارائه دهند و با نشاندار شدن کدملی وی در سامانه سلامت کشور میتوانند از مزایای بیمه سلامت استفاده کنند، ابراز کرد: بیمه سلامت تا سال گذشته تا سقف ۵۰ میلیون تومان هزینه درمان را جبران می کرد که با اعمال قانون جدید به عدد ۷۰ میلیون رسیده است.
نیاستی با بیان اینکه در درمان رادیوتراپی بیماران صعبالعلاج اقدامات بسیار ویژهای در استان همدان اتفاق افتاد و آن این است که تمام بیمه شدگان بیمه سلامت با مراجعه مراکز رادیوتراپی در استان ۱۰۰ درصد هزینههای آنها توسط بیمه سلامت تأمین می شود و پرداختی بیمار صفر شده است؛ در تلاش هستیم برای دو بیمه دیگر پایه هم این اقدام محقق شود.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد هزینههای نازایی در مراکز دولتی و ۷۰ درصد در مراکز خصوصی تحت پوشش بیمه سلامت هستند، تأکید کرد: مردم میتوانند از طریق مراکز پیشخوان یا ادارهکل یا ادارات سلامت شهرستان برای تحت پوشش قرار گرفتن بیمه اقدام نمایند.
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با اشاره به اینکه شاید بزرگترین هدف تأسیس سازمان بیمه سلامت پوشش همگانی است، مطرح کرد: دهکهای یک تا پنج کاملا رایگان بیمه میشوند و دهک ۶ با ۸۰ درصد، دهک ۷ با ۷۰ درصد، دهک هشت ۶۰ درصد و دهک ۹ با ۵۰ درصد میتوانند خود را بیمه نمایند.
وی با بیان اینکه تمام کودکان زیر ۷ سال با مراجعه به مراکز دولتی از خدمات رایگان بهره مند میشوند و ۷۰ درصد هزینه داروی آنها را بیمه سلامت و ۳۰ درصد را خود بیمه شده پرداخت مینماید، خاطرنشان کرد: تمام خدمات دهک یک تا سه در مراکز درمانی ۱۰۰ درصد رایگان است.
انتهای خبر/ حا