سید مجتبی حسینییمین در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ در خصوص تمایل برخی از نوجوانان و جوانان به خودکشی اظهار کرد: در رابطه با کاهش خودکشی حداقل سه علم روانشناسی، مشاوره و روانپزشکی میتوانند به ما کمک کنند.
وی افزود: اگر خانوادهای که شاهد افسردگی فرزندانش است، اگر احیاناً فرزندانشان حرف از مرگ و خودکشی میزنند، خودزنی میکنند یا از طریق اینترنت، سایتها و مطالبی که به خودکشی ربط دارد را دنبال میکنند، داخل اتاق رفته و کاملاً اتاق را قفل میکنند، اینها بلاخره علائمی را از خود نشان میدهند که نشاندهنده افسردگی خلق ناپدار آنها است.
این مشاور خانواده با تاکید بر اینکه فرزندانی که افسردگی دارند باید حتماً در درجه اول به یک روانشناس و بعد از آن به یک روانپزشک و اگر لازم شد او را بستری کنند، عنوان کرد: در ابتدا لازم است افراد جامعه، دیدگاه غلط خود را در رابطه با روانشناس و روانپزشک حل کنند، زیرا تا زمانیکه این نوع تفکر غلط به این علم وجود دارد، خیلی از افراد دچار مشکل خواهند شد.
حسینییمین ادامه داد: باید از خانوادههایی که فرزندانشان خودکشی میکنند سوال کنیم که آیا این اولینباری است که فرزندش چنین کاری را انجام داده است؟ تا به حال دست به این کار زده بود؟ اگر قبلاً فرزندش خودکشی کرده چرا او را نزد روان پزشک نبرده و بستری نکردهاند؟
وی در ادامه بیان کرد: خانوادهها مسئول هستند تا در رابطه با رفتار فرزندانشان دقیقتر شده و اگر علائمی از افسردگی در فرزندانشان مشاهده کردند آنها را نزد روانشناس یا روانپزشک ببرند و خیلی ساده از کنار این قضایا عبور نکنند.
این مشاور خانواده با تاکید بر اینکه حاکمیت نیز در قبال این افراد مسئول است، خاطرنشان کرد: حاکمیت و اجتماع نیز بعد از خانوادهها در قبال شهروندانش مسئول بوده، چرا که این نوع از مسئله اجتماعی علل و عواملی دارد که افراد را بهسمت خودکشی می کشاند.
حسینییمین با بیان اینکه در شهر همدان بیکاری یکی از عوامل خودکشی محسوب میشود، تصریح کرد: بیکاری خیلی بر روی این نوع انتخاب غلط تاثیرگذار است، وقتی در جامعه بیکاری رواج پیدا کند و مردم نتوانند مایحتاج خود را برآورده کنند دچار مشکلاتی خواهند شد که این عوامل پیشزمینهای برای این مسئله اجتماعی خواهند شد.
بنابراین مسئله ایجاد شغل برای شهروندان خیلی مسئله جدی است که حاکمیت باید آن را درست انجام دهد.
انتهای خبر/ سا