عضو لیست امید اظهار داشت: چون بنده عضو هیات نظارت هستم در همان هیات نظرم را می گویم چرا که اظهار نظر بنده روی رای تاثیر می گذارد؛ قبل از طرح موضوع در هیات، اظهار نظر اعضا می تواند روی روند تاثیر منفی داشته باشد.
به گزارش عصر همدان؛ محمد علی وکیلی نماینده قوه مقننه در هیات نظارت بر مطبوعات در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در پاسخ به سوالی در مورد ورود هیئت نظارت به ماجرای دروغ دختر آبی و دامن زدن سایت خبرآنلاین به این شایعه، اظهار داشت: دبیرخانه هیات نظارت باید از طریق کمیته ای که برای این موارد پیش بینی شده طرح موضوع کرده و نظر اعضا را جویا شود؛ در همین رابطه یک کمیته از طرف هیات نظارت برای موارد خاص تخلفات رسانه ای و مواقعی که جلسات زمان بر است پیش بینی شده که اعضای این کمیته شامل نماینده مجلس، نماینده مدیران مسئول و نماینده قوه قضائیه است.
وی همچنین افزود: اظهار نظر در این رابطه تابع طرح موضوع توسط دبیرخانه هیات نظارت است؛ در واقع دبیرخانه باید طرح موضوع کرده و نظر اعضای کمیته یاد شده را اخذ و سپس موضع نهایی هیات نظارت اعلام شود.
وکیلی در پاسخ به این سوال که شما به عنوان یک عضو هیات نظارت بر مطبوعات، با توجه به اینکه محاکمه خبرآنلاین به عنوان یک مطالبه عمومی در شبکه های اجتماعی شکل گرفته، آیا قصد ندارید این مسئله را در هیات نظارت طرح نمایید، گفت: ورود اعضا اینگونه نیست؛ هر کدام از ما به منزله یک رای هستیم؛ دبیرخانه هم وظیفه طرح موضوع و دستور را دارد؛ پس دبیرخانه باید طرح موضوع کرده و نظر ما را اخذ نماید؛ تا این لحظه طرح موضوعی از سوی دبیرخانه صورت نگرفته است.
عضو لیست امید در پاسخ به این سوال که شما به عنوان یک شخصیت حقیقی و فارغ از عضویت در هیات نظارت چه نظری در این خصوص دارید، اظهار داشت: چون بنده عضو هیات نظارت هستم در همان هیات نظرم را می گویم چراکه اظهار نظر بنده روی رای تاثیر می گذارد؛ قبل از طرح موضوع در هیات، اظهار نظر اعضا می تواند روی روند تاثیر منفی داشته باشد؛ بر همین اساس بهتر است نظرمان را در چهارچوب هیات مطرح کنیم؛ البته شما می توانید نظر بنده را که در هیات اعلام می کنم منتشر کنید چراکه در آنجا اظهار نظر ها مخفی نیست.
وی در پاسخ به خبرنگار دانا که گفت اظهار نظر اعضای هیات نظارت در جلسات معمولا رسانه ای نمی شود، اظهار داشت: شما می توانید از طریق دبیرخانه اظهار نظر اعضا در جلسات را اخذ کنید؛ اما قبل از تشکیل جلسه اظهار نظری نمی کنم؛ اما اگر عضو هیات نبودم نظرم را حتما می گفتم.
وکیلی در پاسخ به این سوال که مگر اظهار نظر اعضا در مورد مسائل منعی دارد، گفت: اعضای هیات نباید قبل از تشکیل جلسه به صورت فردی اظهار نظری کنند که در رای هیات تاثیر بگذارد؛ در عین حال شما می توانید موضع اعضا را از دبیرخانه هیات جویا شوید و در مورد آن اطلاع رسانی کنید؛ چراکه خوشبختانه در هیات نظارت آرا علنی و شفاف است.
نماینده مردم تهران در پاسخ به این سوال که هیئت نظارت معمولا چه برخوردی با نشر اکاذیب اینچنینی در رسانه ها که باعث تنش در جامعه می شود و حتی می تواند دستاویز تحریم های حقوق بشری علیه کشور قرار گیرد، می کند؟ گفت: رسانه ها در داخل مهمترین رسالت شان این است که به انسجام ملی کمک کرده و در زمینی که دشمن ایجاد کرده نباید بازی کنند؛ یکی از زمین های دشمن ساخته این است که بهانه هایی را از درون کشور بگیرند و برای فشار بیشتر بر کشور، در قالب تحریم استفاده کنند.
وی ادامه داد: یک رسانه حرفه ای حتما متوجه است که بی دقتی در انتشار یک خبر می تواند بازی در زمین دشمن باشد. آنچنان که برخی از نخبگان در تشبیه سازی هایی از یک پدیده اجتماعی داخلی تلاش کردند تا برداشت سیاسی انجام دهند و یک تشبیه مضحکی را بین ایران و تونس داشته باشند.
وکیلی گفت: همان قدر که این شبیه سازی ها مضحک و نشان از نشناختن ایران و تفاوت های ایران و دیگر کشورها داشت، در عین حال دقیقاً بازی در زمین دشمن بود چراکه دشمن می خواهد از هر پدیده ای یک تصویر شورشگرایانه ایجاد کند؛ اگر چه ممکن است این پدیده ها به هیچ وجه زیبنده کشور نباشد آنچنان که بنده در توئیتی که منتشر کردم هم آوردم که این تشبیه سازی ها توهم خیال پردازان است.
این نماینده مجلس گفت: البته ما نباید صورت مسئله را پاک کنیم؛ چه آنهایی که تلاش می کنند از این سوژه های اجتماعی به نفع دشمن بهره برادری کنند و چه آنهایی که در تلاش هستند با سوء استفاده از بی سلیقگی در خصوص برخی از موارد، باعث سرکوب برخی پدیده های اجتماعی شوند.
وی افزود: در ماجرای خودسوزی یک دختر فوتبالدوست، حتما مقدماتی رخ داده تا این واقعه دلخراش به وقوع بپیوندد و حتما بی توجهی پیرامون چنین رخدادهایی باعث عادی سازی این مسائل خواهد شد که بسیار می تواند مخرب باشد.
وکیلی اظهار داشت: اینکه بخواهیم موارد این چنینی را به گونه ای پردازش کنیم که حاکمیت را مقصر قلمداد کنیم و همچنین آنها را به یک روند و نه به یک مسئله تبدیل کنیم حتما کاری دشمنانه و غیر دوستانه است و از سویی دیگر بی اعتنایی به همین مسئله ها به این دلیل که دشمن از آن سوء استفاده می کند باز هم بازی در زمین دشمن است چراکه این موارد به هر صورت در کشور ما رخ می دهد و باید برای جلوگیری از تکرار آن کاری کرد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه باید مقدماتی که سبب وقوع یک اتفاق تلخ شده را مورد واکاوی قرار دهیم، گفت: ممکن است بخشی از این مقدمات مربوط به خانواده و یا شرایط روحی و یا نحوه مواجهه این فرد با مطالباتی که داشته و یا سایر موارد باشد؛ خود این دختر بخشی از دلیل قربانی شدنش شایعه محکومیت بوده؛ یعنی یکی از علت های قربانی شدن این دختر این موضوع بوده و برخی هم متاسفانه به همین شایعه دامن زدند؛ در اینجا به لحاظ داخلی و به دلیل عدم رعایت دقت و صحت خبر، کاری که رسانه و برخی نخبگان انجام دادند این بود که تحت تاثیر یک شایعه به آن دامن زدند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا انتشار این شایعه عمل مجرمانه بود یا نه، اظهار داشت: انتشار خبر غیر صحیح حتما نشر اکاذیب به حساب می آید اما دشمن فقط به دنبال دامن زدن به شایعه نیست بلکه تلاش می کند تا از این موارد سوء استفاده کند و برای آن مجرم بسازد؛ مجرم در این موارد از نگاه دشمن حاکمیت است و در داخل هم ممکن است عده ای این مجرم را مثلا یک بازپرس قلمداد کنند اما وقتی یک موضوع از اساس کذب است نباید به آن دامن زد.
وکیلی در پایان گفت: اگرچه برخی در داخل فقط به یک شایعه دامن زدند اما این موضوع در ابعاد جهانی و توسط دشمن مورد سوء استفاده قرار می گیرد و آنها از همین طریق مثلا پروژه کشته سازی را دنبال می کنند و یا جنبش شبیه سازی شده با سایر نقاط جهان را دنبال می کنند.
انتهای پیام/