رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تویسرکان با بیان اینکه امروز ایرانیان، اشترمل را به عنوان روستای ملی منبت گلریز می شناسند، گفت: در این روستا ۷۰۰ نفر در ۴۹۰ کارگاه تولید منبت، مشغول به کار هستند و کسب درآمد می کنند.
اسحاق ترکاشوند در گفتگو با خبرنگار عصرهمدان؛ گفت: سبک غالب منبت تویسرکان گلریز است، که بر این اساس و انتخاب شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی، در سال ۹۸ شهر تویسرکان و در سال ۹۹ روستای اشترمل به عنوان شهر و روستای ملی منبت گلریز انتخاب شدند.
وی اظهار کرد: منبت گلریز یا همان منبت فرشی، سبک خاصی از منبت است که تنها با هنر دست و البته ذوق و خلاقیت منبت کار ساخته و پرداخته می شود و تاکنون هیچ دستگاهی حتی ماشین منبت یعنی (CNC) هم نتوانسته جای این هنر دست را بگیرد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تویسرکان با بیان اینکه ۷ هزار و ۷۰۰ منبت کار در ۴ هزار و ۷۵۱ کارگاه منبت در این شهرستان فعالیت دارند،
افزود: در اینمیان ۷۰۰ نفر در ۴۹۰ کارگاه منبت کاری در روستای اشترمل مشغول به کار هستند و از این طریق نان آوری کرده و برای خود و خانواده کسب درآمد دارند و می توان گفت در این روستا بیکار وجود ندارد.
ترکاشوند با اشاره به اینکه با تازگی یک کارگاه آموزشی با حضور ۲۰ نفر از هنرمندان مبل و منبت در روستای اشترمل برگزار شده، تصریح کرد: در این کارگاه آموزشی تمامی مراحل تولید منبت از ایجاد طرح بر روی چوب های بی جان و جان دادن به آن گرفته تا رویه کاری برای علاقه مندان به هنر منبت کاری ارائه شد.
وی عنوان کرد: تبادل و انتقال تجربه منبت کاران فعال در این عرصه به یکدیگر و به ویژه معرفی بیش از پیش منبت گلریز به عنوان سبک منحصر به فرد و بی نظیر درحوزه کار با چوب از اهداف برگزاری کارگاه آموزشی منبت بود.
انتهای پیام/ز