• امروز : چهارشنبه, ۱۹ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 8 January - 2025
0
در گفتگو با کارشناس جمعیت مطرح شد؛

میانگین مهاجرت ایرانی‌ها کم‌تر از سایر کشورها

  • کد خبر : 232408
  • 18 دی 1403 - 9:03
میانگین مهاجرت ایرانی‌ها کم‌تر از سایر کشورها
کارشناس جمعیت با بیان اینکه براساس آمار جهانی میانگین مهاجرت در جهان هشت درصد اعلام شده است، گفت: طبق این آمار میانگین مهاجرت در کشور ما ۶ درصد اعلام شده که پایین‌تر از میانگین جهانی است.

صالح قاسمی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه در بحث جمعیت مسئله مهاجرت یکی از مسائل مهم و قابل بحث است، گفت: امروز جمله‌ای که باور عمومی شده آن است که سیاست‌های جمعیتی در ایران بدون‌ فایده است چون همه دارند از کشور مهاجرت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه برای فهم بهتر از این گزاره که دقیق و علمی است یا نه باید دو نکته را درک کنیم، افزود: در این بحث نخست یک شاخص آن است که بدانیم عده‌ای میل به مهاجرت دارند اما تمایل قلبی ندارند و عده‌ای دیگر نیز دوست دارند مهاجرت کنند و این علاقه قلبی آن‌ها است که البته بخشی اندکی از جامعه هستند.

کارشناس جمعیت ادامه داد: براساس برخی مطالعات کیفی دسته نخست حدود ۲۱ درصد افراد را تشکیل می‌دهند اما شاخص دوم که افرادی هستند که علاوه بر تمایل و علاقه قلبی، اقدام به مهاجرت نیز می‌کنند و این گروه بین ۶ تا هفت درصد جامعه را تشکیل می‌دهند.

قاسمی با بیان اینکه جامعه به اشتباه میل به مهاجرت را مترادف با اقدام برای مهاجرت می‌داند، عنوان کرد: مردم با این طرز فکر تصور می‌کنند همه در حال مهاجرت هستند به‌ویژه برخی طبقات خاص اجتماعی مثل دانشگاهیان و طبقاتی که اقتصاد نسبتاً خوبی دارند.

وی با اشاره به اینکه جامعه ما با طرز فکر غلط در خصوص مهاجرت به خود تلقین می‌کند که همه درحال مهاجرت هستند، گفت: در حالی که براساس اعداد و ارقام و آمار رسمی عدد مهاجرت نگران کننده نیست.

کارشناس جمعیت خاطرنشان کرد: طبق آمار جهانی تا هشت درصد مهاجرت در هر کشوری براساس میانگین اعلام شده است و طبق آمار میانگین مهاجرت در کشور ما ۶ درصد اعلام شده که پایین‌تر از میانگین جهانی است.

قاسمی با بیان اینکه موضوع مهم این است که در مهاجرفرستی و مهاجرپذیری تعادل نداریم، تصریح کرد: مهاجر فرستی اغلب در قشر نخبه‌ها است و مهاجرپذیری ما از قشر بدون تحصیلات و همین موجب شده تا تعادل نخبگانی و تحصیلی برقرار نشود.

وی با اشاره به اینکه البته این مشکل بسیاری از کشورهای دیگر نیز است، افزود: عدم تعادل بین مهاجرت قشر نخبگان و بدون تحصیل همواره از مشکلات و دغدغه‌های سایر کشورها بوده که با برخی سیاست‌ها، موفق به کنترل آن شدند و ما نیز می‌توانیم با استفاده از این تجربیات و سیاست‌ها، مهاجرت بین این اقشار را به تعادل برسانیم.

کارشناس جمعیت ادامه داد: گزاره‌هایی که در جامعه رایج شدند و در زبان مردم می‌چرخند طرز فکر را تغییر می‌دهند در نتیجه باید مراقب باشیم ما را به تحلیلی غلط نرساند تا نگاه منفی و ناامید کننده نداشته باشیم.

قاسمی با بیان اینکه درصورت اقدامات صحیح، مدیریت و برنامه‌ریزی، می‌توان الگوی فرزندآوری خانواده‌ها را که منفی شده است تغییر داد، افزود: البته این تغییر جمعیتی متغیرهای متفاوتی از جمله متغیر اقتصادی و فرهنگی دارد که الگوی فرزندآوری را تحت تأثیر قرار داده است.

وی در پایان با اشاره به اینکه فرهنگ و نگرش اجتماعی نسبت به مسئله جمعیت بسیار مهم است، عنوان کرد: امید در جامعه تأثیر زیادی در مسائل جمعیتی دارد که همه دستگاه‌ها و ستاد ملی جمعیت باید به این موضوع توجه کنند.

انتهای خبر/ سع

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=232408

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

شانزده − پنج =