به گزارش خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ گردشگری نقش بسیار مهمی در درآمدزایی ایفا میکند و میتواند بهعنوان یک منبع اصلی درآمد برای کشورها، شهرها و مناطق مختلف باشد.
از طریق گردشگری، فرصتهای شغلی جدید ایجاد میشوند، صنایعدستی و محلی رونق میگیرند، زیرساختها توسعه مییابند و درآمد ارزی افزایش مییابد.
در شهرستان ملایر نیز در سالهای اخیر به مسئله گردشگری و جذب توریست توجه ویژهای شده و اقدامات مختلفی توسط ارگانهای مختلف باهدف تبدیل ملایر از معبر گردشگری به مقصد گردشگری انجام شده است.
بی شک یکی از اقدامات مهم و مؤثر در سالهای اخیر برای ارتقا جایگاه ملایر برای جذب گردشگر افتتاح و تکمیل مجموعه جهان کوچک یا «مینی ورلد» باوجود المانهای تاریخی نقاط مختلف دنیا است.
کسب برند شهر جهانی مبل و منبت، ثبت انگور دره جوزان بهعنوان میراث جهانی کشاورزی طبق ضوابط جیاس و کسب شهر ملی مرواربافی نیز دراینبین اثرات مهمی در بخش گردشگری ملایر داشته است.
* نوشیجان، دستکند سامن و مینی ورلد ظرفیتهای ویژه شهرستان ملایر
ابراهیم جلیلی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به مهمترین نیازهای شهرستان برای تبدیلشدن به مقصد گردشگری گفت: برای تبدیل یک شهر به مقصد گردشگری آرمانها و عوامل زیادی تأثیر دارد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان ملایر گفت: نخستین امر در این بخش وجود انواع جاذبههای گردشگری در بخشهای تاریخی و فرهنگی، مذهبی، ورزشی، طبیعی و دستساز است که در شهرستان ملایر ارگ باستانی نوشیجان، دستکند سامن و مجموعه مینی ورلد از مهمترین جاذبهها هستند که نیاز به تقویت بیشتر دارند.
وی به لزوم توجه به زیرساختها اشاره کرد و گفت: باید زیرساختهای مناسبی برای شهر فراهم شود تا گردشگران احساس آرامش و راحتی کنند.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان ملایر افزود: از جمله زیرساختهای موردنیاز میتوان به حملونقل در بخشهای مختلف جادهای، ریلی و هوایی، امکانات و دسترسی به اماکن گردشگری اشاره کرد و در کنار آن وجود مراکز اقامتی، پذیرایی و دفاتر خدمات مسافرتی هم نقش مؤثری دارند.
وی مبحث امنیت را یکی از مهمترین نیازها برای تبدیلشدن به مقصد گردشگری دانست و گفت: ایجاد امنیت و آرامش برای گردشگران بسیار مهم و حیاتی است و این امر، نقشی مهم در تبدیلشدن به مقصد گردشگری دارد.
جلیلی تأثیر عوامل اقتصادی برای تبدیلشدن به مقصد گردشگری را بسیار مهم دانست و گفت: ارائه تسهیلات و خدمات ارزان و باکیفیت به مسافران وجود بوستانها، مراکز تفریحی، پارکها و تجهیزات از دیگر نیازها برای رسیدن به این هدف مهم است.
وی رسانه، برگزاری رویدادهای مطلوب و سنتی، برندسازی ظرفیتها و توجه به جاذبههای مذهبی، ورزشی و سلامت را از دیگر بخشهای اثرگذار در این رسیدن به هدف تبدیلشدن به مقصد گردشگری دانست.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان ملایر گفت: برای رسیدن به هدف تبدیل ملایر به یک مقصد گردشگری اقدامات مهمی انجام شده است.
* تقویت زیرساختهای ملایر برای رسیدن به هدف مقصد گردشگری
وی افزود: تقویت جاذبههای گردشگری ملایر همچون دستکند سامن، ساخت و تکمیل مجموعه جهان کوچک، مرمت آثار مختلف تاریخی، و طبیعی، بوستانها و برندسازی در حوزه صنایعدستی و انگور و کسب دو عنوان جهانی و یک عنوان ملی از جمله مهمترین این اقدامات در این راستا است.
جلیلی بیان کرد: ساخت مراکز اقامتی جدید، آمادهسازی فضای اقامتی پارکها، ساخت هتل آرامش و وجود ۹ دفتر خدمات مسافرتی و وجود ۵۰۰ مرکز فروش مبلمان منبت از دیگر اقدامات انجام شده برای جذب گردشگر در ملایر و رسیدن به این هدف است.
وی گفت: برای رونق هر چه بیشتر گردشگری در شهرستان برنامههای مختلفی از جمله برگزاری ۲۶ رویداد در سطح ملی و استانی و تداوم سالیانه آنها، شرکت در نمایشگاههای مختلف و استفاده از اقتصاد جادهای در شهرهای جوکار، زنگنه، سامن و دهنو اورزمان اجرا شده است.
* تقویت گردشگری برنامه مهم شهرداری و شورای شهر ملایر
مجید فرجی شهردار ملایر در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اقدامات شهرداری ملایر در راستای توجه به صنعت گردشگری گفت: از ابتدای دوره ششم شورای شهر ملایر، شهرداری و شورا پیرامون موضوع گردشگری و صنایع وابسته اقدامات مختلفی انجام دادهاند.
انتهای خبر/گ