• امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
2
درد را تسکین دهیم، اما نه به هر قیمتی!

مسکن‌های مناسب برای سوختگی

  • کد خبر : 217444
  • 09 خرداد 1403 - 7:57
مسکن‌های مناسب برای سوختگی
امدادگر هلال احمر گفت: مناسب‌ترین و مؤثرترین روش برای توقف روند سوختگی‌های حرارتی استفاده از آب متناسب با درجه محیط است.

زهرا رنجبران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» گفت: مناسب‌ترین و مؤثرترین روش برای توقف روند سوختگی‌های حرارتی و همچنین کاهش صدمات سوختگی، استفاده از آب است، به‌جز سوختگی‌های با مواد شیمیایی پودری و سوختگی‌های الکتریکی که نخست می‌بایست عامل سوختگی حذف شود.

وی با تاکید بر اینکه از آب سرد و یخ برای پایان دادن به روند سوختگی استفاده نکنید، اظهار کرد: اگرچه این روش باعث کاهش درد می‌شود، اما موجب تشدید آسیب به بافت‌ها و سیستم گردش خون می‌شود.

این امدادگر هلال احمر افزود: سعی کنید از آبی استفاده کنید که متناسب با درجه محیط معمول زندگی باشد، مانند آب لوله کشی منازل.

وی با اشاره به اینکه ابتدا باید نوع سوختگی را تشخیص دهیم، گفت: ۳‌درجه سوختگی داریم.

رنجبران ابراز کرد: سوختگی درجه‌۱ سوختگی جزئی است مانند آفتاب سوختگی یا سوختگی که در آن لایه رویی پوست می‌سوزد و همراه با خارش وسوزش جزئی است که در این نوع سوختگی محل را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زیر آب سرد می‌شوریم.

وی با بیان اینکه سوختگی درجه‌۲ علاوه بر لایه بیرونی لایه زیرین هم سوخته و با تاول همراه است، تاکید کرد: تاول‌ها را به هیچ وجه نباید ترکاند و عضو آسیب دیده را بلافاصله به مدت ۱۵ دقیقه زیر آب سرد گرفته و برای کاهش درد می‌توان ازمسکن استفاده کرد.

امداد گر هلال احمر با اشاره به اینکه شدیدترین و بدترین نوع سوختگی درجه‌۳ است، گفت: این سوختگی به اعصاب می‌رسد و ۳ لایه پوست می‌سوزد.

وی ادامه داد: در سوختگی درجه ۳ آسیب دیده را بالاتر از سطح قلب نگه دارید، ممکنه است به بیمار شوک دست بدهد لباس را همان لحظه می‌شود جدا کرد اما بعدازسوختگی سعی به جدا کردن لباس یا فلزات نباید کرد.

رنجبران افزود: بعداز گرفتن زیر آب بلافاصله به مرکز درمانی انتقال بدهید پانسمان خشک استفاده کنید، در این نوع، سوختگی به اعصاب آسیب رسیده و ممکن است بدون درد باشد چون عصب از بین می‌رود.

 

امداد‌گر هلال‌احمر تاکید کرد: از پمادهای خانگی همچون خمیردندان، سیب زمینی، رب گوجه‌فرنگی و… استفاده نکنید، سطح پاسخ‌دهی فرد و برقراری تنفس طبیعی را بررسی کنید، در صورت عدم پاسخ‌دهی و عدم برقراری تنفس طبیعی و مؤثر، ضمن تماس با نیروهای اورژانس ۱۱۵ احیای قلبی و ریوی را برای فرد اعمال کنید.

 

انتهای خبر/ ب

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=217444

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

هفت + دوازده =