حجتالاسلام مهدی جوادی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه برای دانستن مفهوم حجاب و عفاف در ابتدا باید ارتباط و ربطهای افراد را آموزش دهیم، گفت: اما باید دید چقدر این ربطها را در مدارس، رسانهها، دانشگاهها و محیطهای خانوادگی آموزش میدهیم؟
وی با اشاره به اینکه افراد در محیطهای خصوصاً در خانواده مهارت ارتباطگیری را یاد نگرفتتد، افزود: به همین دلیل است که در مسائل اجتماعی به جای دغدغهمندی میگویند به ما ربطی ندارد.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: در شرایطی که جامعه متوجه ربطها نیست مشکلات را یا انکار میکند و یا اصرار میکند که ربطی به او و دیگران ندارد.
جوادی با بیان اینکه باید در مسائلی که در جامعه عرف هستند منطقی با دیگران صحبت کنیم، تصریح کرد: ربط افراد به یکدیگر در جامعه و تأثیر رفتار هر شخص بر دیگری را باید توضیح دهیم تا جامعه به آگاهی برسد.
وی با اشاره به اینکه مسائلی مثل حجاب، اعتیاد، بیکاری و سایر مسائل اجتماعی در جامعه ربطهای مهم و مختلفی هستند که نسبت به آنها باید توجه کرد، گفت: توجه به این ربط ها موجب تقویت انسجام اجتماعی جامعه میشود در حالی که بیتفاوتی جامعه نسبت به این موضوعات یعنی بیتفاوتی افراد به یکدیگر.
استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: در دعای ماه رمضان درخواست زیبایی از خدا داریم که راهکار عجیبی برای این ربطها است، در دعا میخوانیم که خدایا ما را موفق بگردان با آدمهای خوب موافقت پیدا کنیم و خدایا ما را از رفاقت با اشرار دورکن کن، لازمه رفاقت با افراد خوب ارتباط است و باید بتوان به خوبی ارتباط برقرار کرد.
جوادی با بیان اینکه در جامعه ناچار به ارتباط هستیم، عنوان کرد: باید برای ارتباط گرفتن با افراد منطق داشته باشیم، طبیعی است که انسان بدون منطق نمیتواند تأثیرگذار باشد و از سوی دیگر نیز باید به سراغ افراد منطقی برویم.
وی با اشاره به اینکه لازمه ایجاد ارتباط کسب مهارت است، گفت: نمیشود فقط دغدغهمند باشیم اما مهارت نداشته باشیم، من دغدغه تربیت بچهام را دارم اما دغدغه کافی نیست و باید اقدامات مؤثرتری در این راستا داشته باشم.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: مثلاً مادری دغدغه حجاب فرزند و پوشش فرزندش را دارد، آیا برای حجاب او را در کلاس خصوصی ثبت نام کردند؟ اگر دغدغه رشد دارید چقدر هزینه صرفاً برای اینکه فرزند در این مسیر رشد کند شده است؟
جوادی با بیان اینکه کسی که دغدغه دروسی مثل ریاضی فرزندش را دارد او را در آموزشکده خصوصی ثبتنام میکند و طرف مقابل چون دغدغه افراد را میداند برای آنها اقدام به ایجاد آموزشگاه کرده است، افزود: حالا آیا کسی دغدغه حجاب خانوادهها را میداند که اقدام به ایجاد مؤسسه فرهنگی و اجتماعی برای حجاب کند؟ اگر کسی هم در راه خدا اقدامی در این حوزه داشته باشد آیا خانواده فرزندش را به آنجا میبرد و هزینه میکند؟
وی با اشاره به اینکه دغدغهمند بودن را باید عملی نشان داد، گفت: باید برای حل دغدغهها اقدام کرد، غالب پدر و مادرها دغدغه ارتباط با بچه دارند ولی آموزش نمیبینند که چگونه با فرزندان ایجاد ارتباط کنند.
استاد حوزه و دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: این که غالب پدر و مادرها فقط دغدغه دارند اما برای حل مسئله هزینه نمیکنند هیچگاه نتیجه بخش نخواهد بود، مثلا دغدغه حجاب وقتی برطرف میشود که برای آن هزینه کنیم و آموزشکده تأسیس کنیم، اساتید خوبی در آنجا حضور پیدا کنند و منطقی و عقلانی حجاب و عفاف را برای جامعه تدریس کنند.
انتهای خبر/ سع