• امروز : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 26 November - 2024
6

مردم در ۱۲ فروردین به امام پاسخ آری دادند/شهید حبیب مظاهری با آغوش گرفتن پیرمردان آنان را به محل اخذ رای می آورد

  • کد خبر : 57325
  • 12 فروردین 1399 - 11:09
مردم در ۱۲ فروردین به امام پاسخ آری دادند/شهید حبیب مظاهری با آغوش گرفتن پیرمردان آنان را به محل اخذ رای می آورد

حاج محمد علی دلگرم از مبارزان انقلابی همدانی است که در روز ۱۲ فروردین در مکان اخذ رای مسئولیت حفاظت از صندوق ها را به عهده داشته و خاطراتی از آن روز بیان کرد که هر کدام نشانده شور انقلابی مردم ایران است. به گزارش عصر همدان؛ دوازدهم فروردین برای مردم ایران یادآور خاطره ای […]

حاج محمد علی دلگرم از مبارزان انقلابی همدانی است که در روز ۱۲ فروردین در مکان اخذ رای مسئولیت حفاظت از صندوق ها را به عهده داشته و خاطراتی از آن روز بیان کرد که هر کدام نشانده شور انقلابی مردم ایران است.

به گزارش عصر همدان؛ دوازدهم فروردین برای مردم ایران یادآور خاطره ای درخشان است، یادآور روزی است که آنها با رای دادن به جمهوری اسلامی سرنوشت خود را تعیین کردند و همگام با مسئولان انقلابی تا امروز پا به پای انقلاب ایستاده اند.

محمد علی دلگرم از جمله افراد انقلابی همدان است که در انتخابات دوازدهم فروردین که در سال ۱۳۵۸ برگزار شد  مسئولیت حفاظت از صندوق های اخذ رای را به عهده داشته است.

این مبارز انقلابی در گفتگو با خبرنگار ما، به بیان خاطراتی از آن روزها پرداخت و گفت: در بیان خاطرات انروز باید برگردیم به قبل از اینکه انقلاب به پیروزی برسد و در آن روز شعارهای ما جمهوری اسلامی نبود بلکه  شعارهای ما استقلال، آزادی حکومت اسلامی بود بعد در حین انقلاب روزهایی که حضرت امام (ره) پیام میفرستادند کم کم بنا به فرمایش امام (ره) تبدیل به استقلال ، آزادی و جمهوری اسلامی شد.

وی بیان کرد:  در آن زمان هر کس یک نظری و پیشنهادی برای حکومت می دادند و تعدادی از تشکیلات های مختلفی بودند که اظهار وجود می کردند و باعث می شدند ما درگیری در شهر همدان داشته باشیم.

دلگرم افزود: خاطرم هست قبل از اینکه امام (ره) بیایند در همان فاصله قبل از دهه فجر مجاهدین خلق آمدند در دانشکده ای که الان دانشکده مهندسی هست و در آنجا فیلم حضرت امام (ره) را نشان دادند ویک درگیری هایی مختلفی با چریک های مجاهد خلق داشتیم.

وی اظهار کرد: سردمدار همه آن تشکیلات نهضت آزادی بود که در آن زمان مهندس  بازرگان هم نخست وزیر هم شده بود که اعلام کردند که جمهوری دموکراتیک اسلامی ،که امام (ره) فرمودند: جمهوری اسلامی نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر…

*ملت فقط کلمه امام را می شناختند

این مبارز انقلابی  تاکید کرد: در آن زمان خیلی از روزنامه ها هم اظهار نظر می کردند و امام (ره)با دموکراتیک مخالفت کردند و گفتند جمهوری اسلامی نه شرقی و نه غربی است و ملت هم فقط کلمه امام  را میشناختند.

وی ادامه داد: امام هم که یک کلمه فرموده بود من با دموکراتیک مخالف هستم چون این نشان از نفوذ نماد غرب زدگی است و فرمودند جمهوری اسلامی نه یک کلمه زیاد نه یک کلمه کمتر.

دلگرم اظهار کرد: اینکه میگویم کلمه امام زیرا قبلا رای گیری به این شکلی ندیده بودیم نه اینکه نبود قبلا برای نماینده مجلس رای گیری کرده بودند اما آنطور نبود که ما ببینیم ما فقط شنیدیم آنروز رای دادند.

وی با اشاره به اینکه تنها حرف مردم در زمان رای گیری حرف امام بود گفت:   در آن زمان خیلی افرادی که برای رآی دادند می آمدند بی سواد بودند  و با آنکه برگه ها مشخص بود برگه نه سرخ رنگ بود و برگه های آری سبز رنگ بود بی سوادان که  برای رای دادن می آمدند به انها می گفتیم سبز یا قرمز می گفتند امام.

این مبارز انقلابی تاکید کرد: وقتی امام (ره) به این صراحت نظرش را اعلام کرده  بود همه جمهوری اسلامی را قبول داشتند و می گفتند امام و هرچه امام گفته است.

دلگرم  از روز رای گیری گفت و افزود: ما آن  زمان در مدرسه غبار همدانی خیابان جوادیه که الان اسمش را عوض کردند مسئولیت داشتیم و تا روز دوازده فروردین از صندوق محافظت کنیم.

 

*برخی  افراد مسئول در پای صندوق های رای ملی گرا بودند

این مبارز انقلابی بیان کرد: آن موقع بنده تازه در آموزش و پرورش استخدام شده بودم و خیلی ما را تحویل نمی گرفتند اما کسانی بودند که مسئولیتهایی داشتند و ملی گرا بودند و در آنجا بحثی پیش آمد و انها می گفتند امام باید دموکراتیک را بپذیرد .

دلگرم به بیان خاطره ای از شهید حبیب مظاهری که همراه وی بر پای صندوق های رای بود پرداخت و اظهار کرد: من  اولین بار انجا با ایشان آشنا شدم و با هم ،هم عهد  و یکپارچه بودیم و خاطرم هست انموقع خیلی از پیرمردها  قادر به امدن به پای صندوق های رای نبودند و چون ما سیار نبودیم شهید مظاهری می رفت آنها را در اغوش می گرفت و تا سر پله ها می اورد و ما هم برگه های انان را می گرفتیم ودر صندوق می انداختیم .

وی به بیان صف های طولانی در روز رای گیری پرداخت و اظهار کرد:  رای گیری دو روز تمدید شد و  شور و شوق خیلی عجیبی بود صف را اگر حساب کنم از اول مدرسه غبار تا کارخانه کبریت ان زمان یا همان کوچه آتش  نشانی امروز صف های طولانی بود.

این مبارز انقلابی  ادامه داد:  با این وجود که آنموقع تعداد روستایی ها بیشتر از شهرنشینی ها بود و  چون دسترسی به خیلی از روستاها امکان پذیر نبود  باز هم ۹۸/۲ درصد به جمهوری اسلامی  رای دادند.

وی از لحظه شمارش آرا گفت و افزود: وقتی برگه ها را ما شمردیم پیش بینی می کردیم که ۱۰۰ درصد همه رای داده باشند به جمهوری اسلامی و واقعا در آن محل ۱۰۰ درصد جمهوری اسلامی بود یک رای مخالف یادم نیست انجا دیده باشم.

*همه امام را به عنوان الگوی اسلام می شناختند

دلگرم اظهار کرد: مثل الان رفاه نبود و مردم با  لباس های وصله دار و دست های پینه بسته همه می امدند صف می کشیدند فقط به عشق اسلام  و امام (ره) را به عنوان الگوی اسلام میشناختند و به جمهوری اسلامی رای می دادند .

وی عنوان کرد: امام به مناسبت این واقعه بزرگ ۱۲ فروردین را تعطیل اعلام کردند که انموقع خیلی از مردم میگفتند  که دوزاده فروردین تعطیل اعلام شود بلکه سیزده بدر از بین برود و این بین مردم پیچیده بود.

این مبارز انقلابی  افزود: خلاصه در پایان باید گفت که نظام سیاسی ایران آن زمان در آن رفراندوم معلوم شد که ۹۸/۲ درصد به جمهوری اسلامی رای دادند .

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=57325

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

2 − 1 =