• امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
2
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان تأکید کرد:

لزوم توجه به برنامه هفتم توسعه در افزایش جمعیت

  • کد خبر : 228042
  • 23 آبان 1403 - 12:27
لزوم توجه به برنامه هفتم توسعه در افزایش جمعیت
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه طبق برنامه هفتم توسعه باید نرخ باروری به دو و نیم برسد، گفت: یعنی در سال ۱۴۰۷ باید نرخ باروری دو و نیم‌ باشد و ادامه پیدا کند، حال اگر این موضوع ادامه داشته باشد در سال ۱۴۳۰ میزان جمعیت کشور به ۱۰۵ میلیون نفر می‌رسد.

به گزارش خبرنگار سلامت پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» صبح امروز بهروز کارخانه‌‌ای در اولین کنگره بین‌المللی دانشجویی پرستاری و مامایی ابن‌سینا در دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه قانون حمایت از جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید، گفت: به طور کلی رشد کاهش جمعیت کم‌تر شده است اما هنوز موفق نشدیم به هدف اصلی برسیم.

وی با اشاره به اینکه نسبت به سال ۱۳۹۵ حدود ۳۱ درصد میزان موالید کمتر شده و این موضوع خطرناک است، افزود: در دهه تکرار نشدنی ۶۰ رشد تولد را شاهد بودیم و جمعیت کشور زیاد بود اما شعار یک بچه کافیست سر دادیم و سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد باید نرخ جمعیت تا سال ۱۳۹۰ به چهار برسد، ما تعجیل کردیم و در سال ۷۱ به این نرخ جمعیت رسیدیم که سازمان بهداشت جهانی از ما تقدیر کرد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: پس از آن سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد حالا نرخ جمعیت را به ۲.۱ برسانید و ما بازهم این کار را تکرار کردیم و حالا منجر به بحران جمعیتی شده که با آن مواجه هستیم.

کارخانه‌‌ای با بیان اینکه اگر برنامه هفتم توسعه را در نظر بگیریم باید نرخ باروری به دو و نیم برسد، گفت: یعنی در سال ۱۴۰۷ باید نرخ باروری دو و نیم‌ باشد و ادامه پیدا کند، حال اگر این موضوع ادامه داشته باشد در سال ۱۴۳۰ میزان جمعیت به ۱۰۵ میلیون نفر می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه اما اگر با نرخ باروری امروز حساب کنیم که ۱.۶ است در سال ۱۴۳۰ جمعیت کشور ۹۰ میلیون نفر است، افزود: اگر می‌خواهیم به ۱۵۰ میلیون نفر برسیم باید نرخ باروری هشت باشد که البته بعید است به این عدد برسیم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: باید بتوانیم برنامه هفتم توسعه را مد نظر قرار و اجرایی کنیم، در این برنامه رشد ۲۵ درصدی الگوی همسرگزینی، افزایش مهارت شغلی، کاهش میانگین سن ازدواج، رشد ۲۵ درصدی مراکز مشاوره و افزایش نرخ باروری به دو و نیم و ادامه آن مد نظر است.

کارخانه‌ای با بیان اینکه حمایت‌های مالی و مشوق‌های اقتصادی در رشد جمعیت اثرگذار است، گفت: باید به دنبال شرایطی همچون بهبود دسترسی به خدمات بهداشتی و مراقبت بهداشتی مادران و فرزندان، ترویج فرهنگ فرزندآوری، ارزش‌گذاری، شرایط بهبود مسکن، وام مسکن و زمین رایگان، آموزش و مراقبت از کودکان و تشویق به ازدواج باشیم باشیم.

وی با اشاره به اینکه جمیعت در افق سال ۱۴۳۰ حدود ۷۲ درصد امید به زندگی دارد، تصریح کرد: طبق پیش‌بینی‌ها بیشتر جمیعت سالمندان هستند که شهروندان ارشد می‌شوند و باید حرمت آن‌ها حفظ شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: در سال ۲۰۵۰ جمعیت سالمند در کشور از ۱۰ درصد به ۳۰ درصد می‌رسد و افزایش جمعیت سالمندان کشور مسائل مختلفی اجتماعی ایجاد می‌کند.

کارخانه‌ای در پایان گفت: اگر به دنبال رشد جمعیت نباشیم جامعه کهنسال شده و مردمان نیازمند افزایش پیدا می‌کنند و در نهایت این خاک بدون انسان می‌ماند.

تلاش می‌کنیم مشکلات جامعه پرستاری برطرف شود

در ادامه این کنگره حمزه امرایی با بیان اینکه موضوع اساسی امنیت و سلامت همواره مورد تأکید بوده است، گفت: برقراری امنیت وظیفه نهادهای امنیتی و سلامت نیز مسئولیت سنگینی است که بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی است.

وی با اشاره به اینکه کادر درمان مخصوصاً پرستاران به صورت شبانه‌روزی در حال خدمت به مردم هستند، افزود: مسئولیت سلامت مردم برعهده شما است که زحمات زیادی می‌کشید تعطیلی ندارید، تک تک شهروندان قدردان زحمات شما هستند.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار همدان در پایان عنوان کرد: بخشی از زحمات پرستاران هیچ‌گونه جبران نمی‌شود اما باید تلاش کرد مشکلات جامعه پرستاری کمتر شود.

انتهای خبر/ سع

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=228042

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

11 + 10 =