حمید رحیمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با بیان اینکه در طی یک سال گذشته به تعداد نفرات ورزشکار اضافه شدهاست، اظهار کرد: مهمترین نیاز این ورزش سالن است که چند سال پیش در استادیوم شهید مفتح مجموعه پارالمپیک کلنگزنی شد که متأسفانه تردد معلولان در نظر گرفته نشده بود و برای معلولین مناسب نبود.
وی با بیان اینکه برای رفاه حال توانیابان با بررسی محل سکونت معلولان متوجه شدیم اکثر آنها در منطقه خضر سکونت دارند، گفت: متوجه شدیم زمینی از اموال اداره ورزش و جوانان در منطقه خضر جزء اموال مازاد دستگاههای دولتی قرار گرفته بود را با پیگیریهای مکرر زمین در اختیار هیئت جانبازان و توانیابان قرار گرفت.
رئیس هیأت ورزشهای جانبازان و توانیابان استان همدان با اشاره به اینکه برای ساخت مجموعه پارالمپیک ۱۵۰ میلیارد تومان برآورد شده است، گفت: یک میلیارد آقای حاجیبابایی و یک میلیارد برنامه و بودجه برای ساخت این مجموعه اختصاص دادهاند.
وی با اشاره به اینکه در مجموعه ورزشی قرار است سالن چندمنظوره، استخر، باشگاه بدنسازی، خوابگاه و زیرساختهای مورد نیاز معلولان ساخته شود، عنوان کرد: اگر این مجموعه ساخته شود ما در همه رشتههای ورزشی مربی، مدالآور و داور داشته باشیم.
رحیمی با اشاره به اینکه رشته ورزشی بوچیا ورزش تخصصی ویژه معلولان جسمی با محدودیتهای بسیار است که با فعالیت در این رشته به مرور زمان برخی از معلولیت ورزشکاران کاهش مییابد، یادآور شد: دوره مربیگری این رشته هفته گذشته با حضور ۱۳ نفر از مربیان از سطح استان برگزار شد.
وی با بیان اینکه فدراسیون جانبازان و توانیابان معمولاً بیشترین مدالها را در بازیهای آسیایی پارالمپیک کسب میکند، ابراز کرد: مدالآوران تیم جانبازان و توانیابان همیشه مورد تحسین مقام معظم رهبری قرار گرفتهاند.
رئیس هیأت ورزشهای جانبازان و توانیابان استان همدان با بیان اینکه به دلیل شرایط ویژه این ورزشکاران و جهت اعزام به مسابقات نیاز به خرید خودرو داریم، مطرح کرد: از طریق شورای شهر و شهرداری پیگیر خرید خودرو هستیم.
وی با تأکید بر اینکه بازوی کمکی ورزشهای جانبازان و توانیابان بنیاد شهید و بهزیستی است که متأسفانه همکاری لازم با هیأت ورزشی نشدهاست، تصریح کرد: بنیاد شهید دو مجموعه ورزشی در اختیار دارد اما حتی یک سانس در اختیار ما نگذاشتهاست.
رحیمی با اشاره به اینکه مربیانی که با ما همکاری میکنند بدون چشمداشت و بدون دریافت هزینه در کنار ورزشکاران هستند، بیان کرد: در حال حاضر در استان همدان رشتههای والیبال نشسته، بسکتبال با ویلچر، دارت و شطرنج، فوتبالدستی، مچاندازی، فوتبال هفت نفره، بوچیا، ویلچررانی فعال است.
وی با بیان اینکه بهترین گُلِر آسیا در سه سال اخیر از شهرستان نهاوند است، اما متاسفانه زیرساختها برای رشد افراد وجود ندارد، ادامه داد: به دنبال راه اندازی ورزش پاراتنیس هستیم.
رئیس هیأت ورزشهای جانبازان و توانیابان استان همدان با اشاره به اینکه ماده ۸ قانون حمایت از معلولان به صراحت عنوان کرده که استفاده معلولین از سالنها، اماکن ورزشی تمامی دستگاههای اجرایی، شهرداری و دهیاریها به صورت رایگان است اما در عمل این اتفاق نمیافتد، افزود: در شورای انقلاب فرهنگی تأکید شده که باید از هر سالن یک سانس مفید به معلولان اختصاص یابد اما متأسفانه جز چند مورد دیگر دستگاهها همکاری ندارند.
وی مطرح کرد: زمین سالن غدیر متعلق به سازمان بهزیستی بوده و پول ساخت آن را از رئیسجمهوری وقت جهت سالن ورزشی معلولان گرفته شده اما متأسفانه بعد از ساخت به بخش خصوصی واگذار شدهاست و ما برای گرفتن سانس اختصاصی باید هزینه بپردازیم.
رحیمی با بیان اینکه در هفته آینده خانه ورزش جانبازان و توانیابان افتتاح خواهد شد، ابراز کرد: فعالیت معلولان در این فضاها آنها را از انزوا و گوشهنشینی خارج میکند.
وی با بیان اینکه در بازیهای آسیایی رشته کبدی از استان همدان دو نماینده و در پاراآسیایی ۶ نماینده داشتیم؛ متأسفانه در المپیک هیچ نمایندهای نداشتیم اما در پارالمپیک دو ورزشکار، یک مربی در گلبال نابینایان و یک داور در تیراندازی با کمان داشتیم، گفت: بود زیرساختها ورزشکاران را دچار چالش میکند اما همین ورزشکاران رکود ورزشکاران با وضعیت جسمی سالم را هم میزنند.
رئیس هیأت ورزشهای جانبازان و توانیابان استان همدان با بیان اینکه طبق مصوبه شهرداری استفاده از استخرهای این ارگان ویژه معلولان نیمبها میباشد، عنوان کرد: در حال رایزنی جهت گرفتن یک سانس ویژه هستیم که در آن سانس معلولان با حضور مربی به صورت تخصصی آموزش ببینند.
وی با بیان اینکه در تلاش هستیم تمام رشتههای حاضر در فدراسیون را در استان فعال کنیم، خاطرنشان کرد: با ظرفیتهای موجود ورزشکاران همدانی خوش درخشیدند.
انتهای خبر/حا