• امروز : یکشنبه, ۳۰ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 19 January - 2025
0
در خصوص فرزندآوری مطرح شد؛

فرزندآوری و چالش‌های پیش‌رو

  • کد خبر : 233288
  • 30 دی 1403 - 10:00
فرزندآوری و چالش‌های پیش‌رو
کارشناس خانواده، روانشناس و مدرس دانشگاه گفت: موضوع افزایش جمعیت یک موضوع چندوجهی است که عوامل مختلفی همچون مشکلات اقتصادی، مشکلات روابط زناشویی، ترس از مسئولیت‌پذیری، تغییرات فرهنگی و فشارهای شغلی و زمانی می‌توانند در این امر دخیل باشند.

حجت‌الاسلام میلاد صالحی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ در خصوص موانع تأخیر در پدر شدن مردان اظهار کرد: یکی از اصلی‌ترین موانع برای پدر شدن، مسائل مالی است. تربیت یک فرزند هزینه‌های بالایی دارد. در ایران، هزینه‌های نگهداری، تحصیل و تربیت یک فرزند تا سن ۱۸ سالگی به میلیاردها ریال می‌رسد. بنابراین زوج‌های جوانی که تمایل به فرزنددار شدن دارند در ابتدا باید از مانع اقتصادی گذر کنند.

وی با بیان اینکه فشارهای شغلی و زمانی از جمله موانع دیگر است، عنوان کرد:‌ مردان به دلیل مسئولیت‌های شغلی و کمبود وقت، ممکن است احساس کنند که توانایی کافی برای پدر شدن و وقت‌گذاری برای فرزندان را ندارند. این موضوع در جوامع شهری و صنعتی بارزتر است.

کارشناس خانواده، روانشناس و مدرس دانشگاه با اشاره به تغییرات فرهنگی در جامعه که یکی دیگر از موانع و تاخیر در پدرشدن است، بیان کرد:‌ در جوامع مدرن، افزایش فردگرایی و کاهش اهمیت نقش‌های سنتی باعث شده برخی مردان ترجیح دهند زندگی خود را بدون فرزند ادامه دهند. بر اساس گزارش سازمان ملل (۲۰۲۳)، ۲۰٪ از مردان در کشورهای توسعه‌یافته تصمیم گرفته‌اند هرگز صاحب فرزند نشوند.

صالحی  در ادامه سخنان خود به  ترس از مسئولیت‌پذیری اشاره کرد و گفت: برخی از مردان به دلیل ترس از مسئولیت‌های سنگین فرزندپروری، از پدر شدن اجتناب می‌کنند. نگرانی از عدم توانایی در تأمین نیازهای عاطفی و مالی فرزندان نیز در این میان نقش دارد.

وی در ادامه به مشکلات روابط زناشویی، اشاره کرد و آن را نیز یکی دیگر از موانع تمایل به پدر شدن دانست و ادامه داد: اختلافات در روابط زناشویی می‌تواند مانعی جدی برای تصمیم‌گیری در مورد فرزندآوری باشد. عدم توافق زوجین یا نبود پایداری در رابطه می‌تواند تمایل به پدر شدن را کاهش دهد.

کارشناس خانواده و مدرس دانشگاه در ادامه به مشکلات روابط زناشویی، اشاره کرد و آن را نیز یکی دیگر از موانع تمایل به پدر شدن دانست و ادامه داد: اختلافات در روابط زناشویی می‌تواند مانعی جدی برای تصمیم‌گیری در مورد فرزندآوری باشد. عدم توافق زوجین یا نبود پایداری در رابطه می‌تواند تمایل به پدر شدن را کاهش دهد.

صالحی در ادامه با ارائه راهکارها برای کاهش موانع تمایل به پدری مردان عنوان کرد: حمایت‌های مالی و اجتماعی مانند؛ ارائه تسهیلات مالی مانند وام‌های کم‌بهره برای فرزندآوری؛ کاهش هزینه‌های تحصیل و بهداشت برای خانواده‌ها می‌تواند در این حل این مسئله راهگشا باشد.

وی آموزش و آگاهی‌بخشی را از طریق برگزاری دوره‌های آموزشی برای مردان در زمینه مهارت‌های فرزندپروری را مهم دانست.

کارشناس خانواده ، روانشناس و مدرس دانشگاه در پایان اصلاح نگرش‌های فرهنگی را یکی دیگر از راهکارها دانست و اضافه کرد:‌ کاهش فشارهای اجتماعی بر مردان برای تأمین مالی بیش‌ازحد؛ ترویج فرهنگ مشارکت زوجین در مسئولیت‌های خانوادگی، می‌تواند در کاهش موانع مفید باشد.

انتهای خبر/سا

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=233288

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

1 + شانزده =