خبرگزاری ایرنا در گزارشی به ظهور پدیده جدیدی به نام فاتحه خوانی مجازی در بهشت زهرا پرداخته است.
به گزارش عصر همدان، فاتحه خوانی پولداران هم بویژه آنان که مشغله، ترافیک یا دوری مسافت اجازه نمی دهد بر سر مزار درگذشتگانشان حاضر شوند، این روزها دارد آهسته آهسته تغییر شکل می یابد، به طوری که به صورت مجازی تنها با پرداخت هزینه به فاتحه خوانان مستقر در بهشت زهرا(س)، یادی از درگذشتگان خود می کنند و برای آمرزش آنان فاتحه می خوانند و هم نوعی شغل و درآمدزایی را برای دسته ای از افراد فراهم کرده اند.
یکی از فاتحه خوانان مجازی گلاب، آب و گُل را هم از قبل داخل کیف همراهش آماده کرده است؛ بعد از آنکه سنگ قبر را می شوید و با گل می آراید، تبلتش را روشن می کند و با شماره تلفن فردی خارج از بهشت زهرا تماس می گیرد؛ البته تماس تصویری اینترنتی.
گل آرایی او هم در نوع خودش جالب است؛ گل ها را به شکل قلب روی قبر می ریزد و گوشی تلفن را هم طوری می گیرد که هم گل ها هم خودش در حال قرائت قرآن دیده شوند.
چند دقیقه فیلم آنلاین و زنده از سنگ قبر شسته شده را نشان می دهد و در همان حالت قرآن نیز تلاوت می کند؛ صاحب متوفی که پشت تلفن هست گویا از آنجا هم تلاوت قرآن و فاتحه علی را می بیند و هم خودش فاتحه ای می فرستد؛ پنج دقیقه هم بیشتر طول نمی کشد، خداحافظی می کنند و کار فاتحه خوان اینجا تمام است.
او می گوید تنها برای فاتحه و قرآن خوانی آن هم برای همین چند دقیقه بعضی افراد تا ۲۵۰ هزار تومان به کارتش واریز می کنند؛ این هزینه البته غیر از هزینه گلاب و گل است زیرا هزینه آنها جدا محاسبه می شود.
نام و مشخصات ۳۳ فرد و قبر در دفترچه اش ثبت شده است که هر هفته پنجشنبه بر سر این قبور حاضر می شود و بعد از گرفتن فیلم آنلاین و تماس تصویری، قرآن و فاتحه می خواند.
می گوید به مدت ۲ سال است که به صورت مداوم به کار فاتحه خوانی در بهشت زهرا اشتغال دارد، برخی مشتریانش درخواست بازسازی قرنیزهای سنگ قبر و حتی رنگ آمیزی هم دارند که برایشان انجام می دهد.
همچنین ادامه می دهد که بیشتر مخاطبشان افرادی هستند که تقاضای قرآن و فاتحه خوانی برای پدر و مادرشان را دارند.
او تاکید می کند که هرگز قیمت برای مشتریانش تعیین نمی کند و آنان بسته به وضعیت اقتصادیشان، خودشان هزینه را می پردازند که به طور معمول بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان است؛ البته این غیر از هزینه های گلاب، گل یا دیگر مواردی است امکان دارد مشتریان درخواست کنند.
خیلی از خانوادهها به دلیل دوری راه، ترافیک و مشغله کاری از قرآن خوانان معتمد بهشت زهرا (س) که علم استفاده از وسایلی مانند تبلت و گوشیهای هوشمند را دارند درخواست خواندن قرآن به صورت هفتگی یا ماهانه دارند.
این قرآن خوان که می گوید قبل از این کار در یکی از شهرهای جنوبی کشور کارگر بوده و حقوق حداکثر یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی می گرفته، درآمد ماهانه کنونی اش را متغیر اما در برخی ماه ها تا حدود پنج میلیون تومان اعلام می کند.
هزینه گل و گلاب جداگانه باید پرداخت شود ولی هزینه نگهداری قبر و تلاوت قرآن و فاتحه در روزهای پنجشنبه در حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان است.
او تصریح میکند: روزانه حداقل یک نفر برای پیدا کردن کسی که برای متوفی قرآن بخواند و فیلم آن را آنلاین ارسال کند به ما مراجعه دارد.
گرچه هنوز شمار افرادی که بدون مراجعه بر سر قبور متوفی خواهان خواندن مجازی فاتحه باشند در بهشت زهرای تهران زیاد و فراگیر نشده اما به نظر می رسد روند آن روز به روز در حال گسترش و این درحالی است که مسئولان بهشت زهرا تاکید می کنند در حال ساماندهی سامانه فاتحه خوانی مجازی هستند تا این کار از نظم و ساختار لازم برخوردار شود.
انتهای پیام/