به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» مدتی بود که در همدان مشکل کمبود نانواییهای که نان کامل یا همان نان سبوسدار را پخت و به دست مردم برسانند مطرح میشد.
این موضوع آنقدر مهم شده بود که رئیس دانشگاه علوم پزشکی دولت سیزدهم در یکی از همایشها به اهمیت استفاده از نان سبوسدار برای کنترل مشکلات گوارشی و دیابتی تأکید کرد و از دیگر مسئولان درخواست کرد نسبت به این موضوع در استان پیگیریهای لازم را انجام دهند.
ماه گذشته بود که مدیرکل غله و بازرگانی استان همدان از اضافه شدن تعدادی نانوایی به سه نانوایی قبلی که نان با آرد سبوسدار پخت میکنند خبر داد و این طرح بالاخره از ابتدای آذرماه اجرایی شد.
آغاز این طرح مورد رضایت مردم قرار گرفت اما مشاهدات میدانی خبرنگار ما نشان میدهد که این نانها در برخی از نانواییها کیفیت قابل قبولی برای مصرفکننده ندارند و برخی از شهروندان نسبت به افزایش قیمت نان باکیفیت گلایه دارند.
یکی از همشهریان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه نان سنگک کنجدی را ۱۰ هزار و ۲۰۰ تومان خریداری کرده است، گفت: این میزان افزایش یکباره قیمت خیلی زیاد است هرچند نان کامل برای سلامتی مؤثر بوده و مصرف آن مفید است.
همشهری دیگری با اشاره به اینکه طرح پخت نان با آرد سبوسدار برای سلامتی بسیار مفید است، افزود: البته همین نان سبوسدار در برخی از نانواییها رنگ خیلی تیرهای دارد و فقط چند نانوایی هستند که کیفیت بسیار خوبی دارند.
فعالیت ۱۵ نانوایی پخت نان کامل در همدان
سیدحسین خوانساری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه هیچ کمبود آردی در استان همدان نداریم، گفت: حتی گندم پارسال حدود ۷۰۶ هزار تن خریداری کردیم که مازاد داریم و مصرف ما حدود ۲۰۰ هزار تن است.
مدیرکل غله و بازرگانی استان همدان با اشاره به اینکه ذخیره گندم را به همه کارخانههای آرد استان توزیع کردیم، افزود: مقداری گندم خارجی نیز برای بهبود کیفیت آرد درخواست داده بودیم که هفته گذشته دریافت شد و بین همه کارخانههای آرد توزیع میشود تا نان سالمتر و با کیفیتتری به دست مردم برسد.
وی خاطرنشان کرد: آرد کلا یارانهای است و امسال که گندم کیلویی ۱۷ هزار و پانصد هزار تومان خریداری و با مبلغ ۲۲ هزار تومان برای دولت تمام میشود.
خوانساری با بیان اینکه یارانه نان همچنان پا برجا است، تصریح کرد: در راستای سلامت مردم مراکز پخت نان کامل را افزایش دادیم و تلاش کردیم نان سالم به دست مرد برسد که سبوس داشته باشد.
۹۵ درصد آرد پخت نان، سبوسدار است
مدیرکل غله و بازرگانی استان همدان ادامه داد: در حال حاضر ۱۵ نانوایی در همدان نان سنگک و تافتون که سبوسدار است پخت میکنند و این موضوع مورد رضایت مردم و مسئولان بهداشت و درمان است.
خوانساری با تأکید بر اینکه قبلا ۱۵ درصد آرد در پخت نان سبوس داشت، افزود: حالا ۹۵ درصد آرد دارای سبوس است.
وی با اشاره به اینکه آرد آزاد خط قرمز است و به نحوی عمل میشود که امکان تهیه آرد آزاد نباشد، گفت: قنادیها، خشکه پزیها، کیک و کلوچهپزیها با ارائه مجوز و مدارک از صنف قنادی وارد سامانه شدند و به هر تعداد که کیسه آرد نیاز داشته باشند با ثبت در سامانه دریافت میکنند.
مدیرکل غله و بازرگانی استان همدان در پایان خاطرنشان کرد: اگر شهروندان انتقاد و شکایتی در خصوص وضعیت نان دارند میتوانند شکایات خود را در سامانه ۱۲۴ ثبت کنند تا به آن رسیدگی شود.
نصب قیمت نان سبوسدار مطابق با وزن در نانواییها
مرتضی بیدآبادی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه بحث کیفیت به زنجیره آخر در نانوایی برمیگردد، گفت: اگر بخواهیم کیفیت نان صد در صد باشد باید از لحظه کاشت بذر، نحوه برداشت، نگهداری گندم، تبدیل آن به آرد، انتقال به نانوایی و آماد سازی خمیر به همه نکات توجه کنیم.
معاون نظارت و بازرسی اداره کل صمت استان همدان با اشاره به اینکه کیفیت نان مطالبه به حق مردم است، افزود: اتفاقات خوبی در استان در حال انجام است و از آنجایی که نان کامل از گندم سبوسدار پخت میشود به همین دلیل کمی رنگ تیره دارد.
وی ادامه داد: شاید نان کامل کمی تیره باشد اما کیفیت بالاتری نسبت به نان سفید دارد و مشکلات گوارشی ایجاد نمیکند.
بیدآبادی با بیان اینکه دستگاههای متولی بر کیفیت نان به دنبال بهبود کیفیت نان در استان همدان هستند، تصریح کرد: در خصوص قیمت نان در همه نانواییها قیمت نان بر طبق وزن شانه نصب شده است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا برخی نانواییها، نان با قیمت متفاوت و بیشتری عرضه میکنند، گفت: آن نانوایی آرد با نرخ آزاد استفاده میکند که قیمت بالاتری دارد اما سایر نانواییها با هزینه مشخص نان را عرضه میکنند.
معاون نظارت و بازرسی اداره کل صمت استان همدان در پایان با اشاره به اینکه قیمت نان ساده چهار هزار و ۴۰۰ تومان است و نان کنجدی هزار و ۴۰۰ تومان گرانتر است، عنوان کرد: به ازای هر ۱۰ گرم کنجد هزار و ۸۰۰ تومان قیمت بیشتر میشود و اگر حداکثر این قیمت دو واحد اضافه شود میشود هفت هزار و ۸۰۰ تومان و اگر مبلغ نان بالاتر از این باشد همشهریان میتوانند به سامانه ۱۲۴ اطلاعرسانی کنند.
اجرای طرح پخت نان کامل گامی مؤثر در همدان
با توجه به اینکه افزایش نانواییهایی که نان کامل پخت میکنند مورد رضایت مردم قرار گرفته است اما کاستیهایی نیز در ابتدای این طرح وجود دارد که انتظار میرود در مدت زمان کوتاهی برطرف شوند.
افزایش کیفیت گندم و آردی که به دست نانوا میرسد میتواند قدمی مؤثر در افزایش کیفیت نان باشد که در نهایت به دست مصرفکننده میرسد.
آنطور که مسئولان مربوطه گفتند قرار است با اجرای موفقیتآمیز این طرح به مرور شاهد اجرای طرح در شهرستانهای استان همدان نیز باشیم تا نان کامل به دست همه اقشار مردم برسد.
اجرای این طرح گامی مؤثر در راستای ایجاد سلامت همگانی در کنار جلوگیری از اصراف نان سفید که هدر رفت زیادی داشت است.
انتهای خبر/ سع