• امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
1
«عصر همدان» گزارش می‌دهد؛

ضرورت تببین آثار فردی و اجتماعی سقط جنین

  • کد خبر : 231246
  • 02 دی 1403 - 8:07
ضرورت تببین آثار فردی و اجتماعی سقط جنین
مدیریت جمعیت باید در کانون توجه سیاست‌گذاران قرار گیرد، کاهش جمعیت به واسطه سقط جنین بر ابعاد فردی و اجتماعی جامعه تأثیر می‌گذارد از این رو، آگاهی‌بخشی در این خصوص از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» جمعیت یکی از اساسی‌ترین مسائل هر کشور است که باید مورد توجه همگان قرار بگیرد چرا که در دنیای امروز، جمعیت به عنوان یک نیروی محرکه در پیشرفت و توسعه کشورها مطرح است.

جمعیت جوان و فعال به عنوان نیروی کار نقش حیاتی در رشد اقتصادی ایفا می‌کند، کشورهایی که از نیروی کار جوان بیشتری برخوردار هستند، معمولاً به سمت رشد و پیشرفت اقتصادی سریع‌تری می‌روند.

هر جمعیت یک بستر فرهنگی و اجتماعی منحصر به فرد را شکل می‌دهد و نبود جمعیت کافی می‌تواند منجر به کاهش تنوع فرهنگی و غنی‌سازی جوامع شود، از سوی دیگر جمعیت سالم و متعادل در سنین مختلف، برای پایداری اجتماعی مهم است. از طریق تعاملات اجتماعی و مشارکت در تصمیم‌گیری، جمعیت به ایجاد جوامع قوی‌تر و متعادل‌تر کمک می‌کند.

اما در سال‌های اخیر در کشورمان با کاهش عجیب جمعیت مواجه شدیم که زنگ خطر پیر شدن میانگین سنی جمعیت کشور را به صدا درآورده است، یکی از نگران‌کننده‌ترین پیامدهای کاهش جمعیت، افزایش نسبت سالمندان به جوانان است و این تغییر می‌تواند منجر به فشار بر سیستم‌های بهداشت و درمان و تأمین اجتماعی شود.

با کاهش جمعیت، نیروی کار کمتری برای تأمین نیازهای اقتصادی وجود خواهد داشت، این موضوع ممکن است به کاهش بهره‌وری و کندی رشد اقتصادی منجر شود.

در مجموع کاهش جمعیت اصرار متعدد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی بر آینده کشور می‌گذارد که لازم است بیش از پیش به آن توجه کرد.

در بررسی علل کاهش جمعیت موارد متعددی به چشم می‌خورد که سقط جنین یکی از آن‌ها است، سقط جنین به عنوان یکی از عوامل مهم در کاهش جمعیت، تبعات زیادی برای جامعه و فرد به همراه دارد.

۹۵ درصد سقط‌ جنین در کشور غیر قانونی است

به گفته مدیرکل سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت که در نشست بررسی سقط جنین و در شبکه یک سیما پخش شد، ۹۵ درصد سقط جنین‌ها در کشور به صورت غیرقانونی و توسط افراد سودجو انجام می‌شود.

جباری با بیان اینکه بر اساس آخرین پیمایش صورت‌گرفته عوامل مؤثر در سقط جنین ۴۱ درصد از افرادی که اقدام به سقط جنین می‌کنند، به دلیل نخواستن فرزند بیشتر، ۲۱ درصد به علت مشکلات اقتصادی و ۲۰ درصد به دلیل بد بودن زمان بارداری، اقدام به سقط می‌کنند، گفت: دلایل سقط جنین به دلیل نخواستن فرزند بیشتر و زمان بد بارداری ناشی از اجرای افراطی برنامه‌های تنظیم خانواده در دهه ۷۰ است.

احساس گناه عارضه بزرگ سقط جنین

مهدی قاسمی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه عوارضی که مادرانی که دچار سقط جنین می‌شوند بسیار زیاد است، گفت: این مادران در زندگی خود دچار از دست دادن بهداشت روان و عوارض بی‌شماری می‌شوند که یکی از آن‌ها افسردگی، استرس و اضطراب است.

وی با اشاره به اینکه علائمی که این خانم‌ها بعد از سقط جنین برایشان رخ می‌دهد کاملاً قابل مشاهده است، افزود: این علائم گاهاً در مناسبات اجتماعی، مناسبات همسرانه و خانوادگی قابل مشاهده است و در وهله اول به شدت از رفتاری که انجام دادند احساس شرمندگی می‌کنند.

کارشناس خانواده ادامه داد: افرادی که سقط جنین انجام دادند نه در بحث‌های علنی بلکه وقتی که در حال استراحت‌ هستند و با خود خلوت می‌کنند عوارض احساس گناه در آن‌ها به شدت رشد می‌کند و تنها ماندن برای این خانم‌ها به شدت خطرناک است.

قاسمی با بیان اینکه مادرانی که سقط جنین انجام دادند احساس غم و بی‌ارزش بودن می‌کنند، تصریح کرد: سقط جنین اتفاق بزرگی است و نمی‌توان از آن به راحتی عبور کرد، برخی نام خاتمه بارداری روی سقط جنین می‌گذارند تا بار معنایی این اقدام را تغییر دهند اما در اصل سقط جنین گرفتن زندگی یک موجود زنده است.

وی با اشاره به اینکه در حقیقت برای زشتی‌زدایی از قتل جنین کلمات دیگری استفاده می‌شود اما واقعیت این است که این بچه در بدن مادر در ۶ هفتگی دارای روح می‌شود، افزود: در برخی مراجعات داریم که می گویند جنین هنوز به ۱۲ هفته نرسیده و می‌توانیم سقط را انجام دهیم اما من خواهش می‌کنم یکبار دیگر مطالب علمی را مرور کنید که به لحاظ آناتومی بدن پایان هشت هفته بحث دمیده شدن روح کاملاً اثبات شده و از سوی دیگر مطالب شرعی و فقه ما نیز اصول خاصی برای سقط در نظر گرفته است.

کارشناس خانواده ادامه داد: مادران باید به این موضوع برسند که جنین در وجود آن‌ها به عنوان یک شی‌ء نیست که ما ختم بارداری را اعلام کنیم و جنین را از بین ببریم، در برخی مواقع مادر به برهم ریختن کارهای روزانه و اختلال در برنامه‌ها فکر می‌کند و یا افت انرژی و عدم تمایل به زندگی مخصوصاً در ماه‌های اول بارداری را که مشاهده می‌کند به دنبال سقط می‌رود.

قاسمی با بیان اینکه در این مدل از مادران که به شدت مشاهده می‌شود توصیه می‌کنیم حتماً کسانی که در کنار این مادرها قرار می‌گیرند مواظب آن‌ها باشند، گفت: این مادران دچار بی‌خوابی‌های متمادی و کاهش استراحت می‌شوند و نیازمند کمک و توجه هستند.

ضرورت تببین آثار فردی و اجتماعی سقط جنین

سقط جنین از عوامل تأثیرگذار در ایجاد بحران جمعیتی است، در شرایطی که با بحران جمعیتی در کشور مواجه هستیم باید جلوی سقط‌های غیرقانونی به هر نحوی که شده است گرفته شود و فرهنگ‌سازی و آگاهی‌بخشی به جامعه نقش مهمی در این میان دارند.

نکته بعدی اینجاست که سقط جنین تأثیرات روانی جدی بر فرد و حتی خانواده وی می‌گذارد که نشان‌دهنده اثرات فردی و اجتماعی سقط جنین است و این موضوع می‌تواند به تغییرات در نگرش‌ها، رفتارها در آینده منجر شود.

جمعیت و مدیریت آن به عنوان یک مسئله مهم و تأثیرگذار باید در کانون توجه سیاست‌گذاران و رسانه‌ها قرار گیرد. کاهش جمعیت به واسطه سقط جنین و دیگر عوامل نه تنها بر اقتصاد، بلکه بر ساختار اجتماعی، فرهنگی و سیاسی جوامع تأثیر می‌گذارد از این رو، آگاهی‌بخشی و تشویق به سیاست‌های حمایت از خانواده و ترویج زاد و ولد، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.در نهایت، حفظ و رشد جمعیت برای تأمین آینده پایدار برای جوامع ضروری است.

انتهای خبر/ سع

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=231246

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

شانزده + شانزده =