• امروز : چهارشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 27 November - 2024
2

صنعت دامپروری توانایی تبدیل به قدرت اقتصادی را داراست/خودکفایی در تولید گوشت

  • کد خبر : 97137
  • 29 آذر 1399 - 9:23
صنعت دامپروری توانایی تبدیل به قدرت اقتصادی را داراست/خودکفایی در تولید گوشت

منصور پوریان با تاکید بر اینکه صنعت دامپروری توانایی تبدیل به قدرت اقتصادی را داراست گفت: صنعت دام را می شود به عنوان یک پایگاه اقتصادی مهم در تولید گوشت در کشورهای حوزه خلیج فارس که اکثرا وارد کننده هستند تقویت کنیم ولی متاسفانه یک برنامه راهبردی برای این موضوع بود و این برنامه کنار […]

منصور پوریان با تاکید بر اینکه صنعت دامپروری توانایی تبدیل به قدرت اقتصادی را داراست گفت: صنعت دام را می شود به عنوان یک پایگاه اقتصادی مهم در تولید گوشت در کشورهای حوزه خلیج فارس که اکثرا وارد کننده هستند تقویت کنیم ولی متاسفانه یک برنامه راهبردی برای این موضوع بود و این برنامه کنار گذاشته شد و اکثر دامداری ها و شهرک های پرواروری که هزینه و ساخته شدند بیشتر ظرفیتشان خالی است.

به گزارش عصر همدان؛ بازار محصولات غذایی در سال جاری با افزایش قیمت زیادی روبرو بوده است به طوری که با توجه به قدرت خرید مردم در اکثر مواد غذایی مصرف سرانه این محصولات پایین آمده است.

از طرف دیگر بیماری کرونا نیز بر مصرف غیرخانواری(هتل، تالار، مراسمات، رستوران) محصولات غذایی همچون گوشت قرمز تاثیر زیادی گذاشته است.

به همین دلیل کشورمان با مازاد تولید روبرو شده است با این حال انتظار می رفت برخلاف سایر کالاها قیمت گوشت قرمز ارزان شود ولی این مهم صورت نگرفته است.

خودکفا شده ایم

در همین خصوص منصور پوریان، رئیس شورای تامین دام در گفتگو با عصر همدان گفت: خوشبختانه در سال جاری با افزایش بارندگی در کشور و سرسبزی و حاصلخیزی مراتع شاهد افزایش تولید گوشت قرمز بوده ایم و هیچ مشکلی در زمینه تامین بازار داخلی نداریم.

وی افزود: در حال حاضر و نسبت به گران شدن بسیاری از کالاها و محصولات اساسی خصوصا مواد غذایی، قیمت گوشت قرمز گران نشده بلکه در حال ارزان شدن هم هست که به طور میانگین به ازای هر کیلو در بخش دام زنده سنگین ۳۵ هزار تومان و در بخش دام زنده سبک ۴۵ هزار تومان به فروش می رسد.

رئیس شورای تامین دام با بیان این که برخی خرده فروشان اقدام به گران فروشی گوشت قرمز می کنند، تصریح کرد: ایران در بهترین شرایط تولید خود به سر می برد و با توجه به هزینه های تمام شده و مراحل مختلف تولید تا مصرف دام باید عرض کنم قیمت منطقی و منصفانه هر کیلو گرم گوشت گوسفندی ۱۰۰ و گوساله ۹۰ هزار تومان باید باشد.

پوریان با ابراز نگرانی از شیوع بیماری کرونا و ادامه دار بودن آن نیز بیان داشت: این بیماری باعث شده مصرف گوشت قرمز شدیدا کم شود به طوری که مصرف تالارها و رستورانها تا ۴۵ درصد کاسته شده است.

این مقام مسئول با اشاره به بالارفتن قیمت نهاده های دامی گفت:  ما از مدتها قبل باید نیاز داخل کشور را با کشاورزی قراردادی برطرف می کردیم یعنی ما نمی توانیم با واردات نهاده در بخش تولید گوشت سفید و قرمز همیشه متکی به واردات باشیم.

وی با بیان اینکه کشور ما می تواند در خاورمیانه به عنوان یک کشور قدرتمند در تولید گوشت قرمز باشد افزود: ما باید مشکل تامین نهاده را در داخل کشور تهیه کنیم و خیلی موضوع پیچیده ای نیست و اگر همین ارزی که برای وارادات نهاده می دهیم در دسترس کشاورز  به صورت قرارادای قرار دهیم و این نهاده را در داخل کشور تولید کنیم می توانیم ۵۰ الی ۶۰ درصد نیاز داخل کشور را تامین کنیم.

پوریان تصریح کرد: ما صنعت دامداری و مرغداری را متصل به صنعت نهاده کردیم که کار اشتباهی بود و همه دیدیم که با مشکلات ارز چه نوسانات قیمتی در بازار گوشت رخ داد.

رئیس شورای تامین دام با تاکید بر اینکه صنعت دامپروری توانایی تبدیل به قدرت اقتصادی را داراست گفت: صنعت دام را می شود به عنوان یک پایگاه اقتصادی مهم در تولید گوشت در کشورهای حوزه خلیج فارس که اکثرا وارد کننده هستند تقویت کنیم ولی متاسفانه یک برنامه راهبردی برای این موضوع بود و این برنامه کنار گذاشته شد و اکثر دامداری ها و شهرک های پرواروری که هزینه و ساخته شدند بیشتر ظرفیتشان خالی است.

وی  جمعیت دامی کشور را ۷۰ میلیون راس اعلام کرد و افزود: با این رویش مراتع قطعا به ۷۵ میلیون راس دام در کشور هم خواهیم رسید.

پوریان در ادامه گفت: قاچاق دام در کشور وجود دارد و با توجه به نوسانات ارزی در ایران و بالابودن قیمت گوشت در آنسوی مرزها متاسفانه این پدیده ادامه دار بوده که امیدواریم با آزاد شدن صادرات این مشکل حل شود.

وی در پایان با انتقاد از سخت گیری جابه جایی دام به استان‌هایی که نیاز به دام سبک دارند، بیان کرد: جابه جایی دام به دلیل پلاک گذاری دام و قرنطینه ۱۵ روزه دامپزشکی در این شرایط مناسب نیست و برخی استان‌ها که نیاز به دام سبک دارند، به دلیل افزایش هزینه‌هایی که پلاک گذاری و قرنطینه روی دست دامدار می‌گذارد، عرضه با مشکلاتی روبروست که برای جلوگیری از کمبود عرضه باید موضوع جابه جایی را تسهیل کنند. رئیس شورای تامین کنندگان دام ادامه داد: بنابر برآورد‌های صورت گرفته امسال برای اولین بار شاهدیم که گله‌های ۱۰۰ راسی ۴۰ درصد زایش داشتند، هرچند که در پاییز به طور کلی زایش داشتیم، اما این امر نشان می‌دهد که گله‌ها در سلامت به سر می‌برند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=97137

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

بیست − 19 =