محمدرضا شاخصی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه در ۶ ماه نخست سال جاری ارزش صادرات کالا با منشأ استان همدان از گمرک استان همدان و سایر گمرکات ۴۰۹ میلیون دلار بوده است، گفت: این صادرات کالا شامل ۳۰۵ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار در بخش صنعت معدن و شیمیایی است.
وی با اشاره به اینکه ۸۵ میلیون دلار در بخش کشاورزی و ۱۸ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار در بخش صنایع دستی و فرش صادرات داشتهایم، افزود: در مجموع ۲۷ درصد از هدفگذاری صادرات مدنظر برای سال جاری که در اولین جلسه صادرات غیر نفتی استان به تصویب رسیده بود محقق شده است.
رئیس اداره بازرگانی خارجی معاونت امور بازرگانی و توسعه اداره کل صنعت معدن تجارت استان همدان ادامه داد: در مجموع ۶۵ قلم کالا به ۱۹ کشور هدف شامل ایتالیا، روسیه، بلغارستان، ترکمنستان، قزاقستان، ازبکستان، ارمنستان، آذربایجان، تاجیکستان، مالزی، هند، ترکیه، سوریه، پاکستان، افغانستان، عمان، بحرین، امارات و عراق صادر شده است.
شاخصی با بیان اینکه صادرات و واردات دو معقوله جدایی ناپذیرند، تصریح کرد: در حوزه واردات ارزش واردات در ۶ ماه نخست سال ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار بوده است که ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار در بخش کالاهای واسطهای، یک میلیون و ۲۴۰ هزار دلار در بخش واردات خطوط تولید و یک میلیون و ۸۰۰ هزار دلار در بخش مصرفی صورت پذیرفته است.
وی با اشاره به اینکه استان ما کشاورز محور است، عنوان کرد: عمده کالای صادراتی ما در حوزه کشاورزی است که عمدتاً محصولاتی مثل سیب زمینی هستند و خوشبختانه صنایع غذایی ما جزء اولویت صادرات و توانمندی ما است.
رئیس اداره بازرگانی خارجی معاونت امور بازرگانی و توسعه اداره کل صنعت معدن تجارت استان همدان ادامه داد: در بخش تولید تجهیزات و ادوات کشاورزی و وسایل آبیاری نیز توانمندی زیادی داریم اما صادرات کالاها به دلیل تحریمها مغفول مانده است.
شاخصی در پایان گفت: صنایع دستی همچون فرش و مبل و منبت ملایر در سطح جهان خاص است اما تحریمها موجب شده تا صادرات آنها دچار مشکل باشد اما امیدواریم در سالهای آینده شاهد صادرات این محصولات باشیم.
انتهای پیام/ سع