• امروز : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
3
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی:

شهرداری چوب حراج به پارکها و فضای سبز نزند

  • کد خبر : 205427
  • 04 آذر 1402 - 9:54
شهرداری چوب حراج به پارکها و فضای سبز نزند
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان گفت: شهرداری چوب حراج به پارکها و فضای سبز نزند.

به گزارش عصر همدان به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، علی اکبر نظری در جلسه مشترک کمیسیون‌های خدمات شهری و فنی عمرانی شورا افزود: متاسفانه برخی از پروژه‌های عمرانی در حریم فضای سبز ساخته شده و در مطالعات طرح به این نکات توجه نمی‌شود که باید در احداث پروژه‌ها تمامی جوانب از جمله فضای سبز مورد توجه ویژه قرار گیرد.

نظری با تاکید بر توجه به افزایش سرانه فضای سبز در شهر، اظهار داشت: با توجه به اینکه سرانه فضای سبز شهر همدان در حد استاندارد نیست نباید برای اجرای برخی پروژه‌ها از فضاهای سبز استفاده کنیم.

وی با انتقاد از اجرای برخی از پروژه‌ها و تغییر کاربری در فضای سبز تعدادی از پارک‌های سطح شهر از جمله پارک مردم، اظهار داشت: در اجرای هر پروژه‌ای باید سند بالادستی که همان طرح تفصیلی شهر است ملاک قرار گیرد اما متاسفانه در برخی از پروژه‌ها به این مهم توجه نمی شود.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان تاکید کرد: در انجام پروژه‌ها و طرح‌ها مدیران فنی شهرداری مکلفند در اجرای پروژه‌ها با سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری هماهنگی‌های لازم را داشته باشند تا در محل مورد نظر مشکلی پیش نیاید.

نظری اضافه کرد: شهرداری وظیفه خدمت رسانی به مردم را دارد و ایجاد فضای سبز یکی از این خدمات است و نباید از این فضاها برای تغییر کاربری و اجرای پروژه‌های مختلف ایجاد بناها استفاده شود و طبق قانون شهرداری اجازه ندارد فضاهای سبز را اجاره دهد و در پارک‌ها جایگاهی و مکانی برای ادارات یا نهادها ایجاد کند.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان با اشاره به اهمیت مشارکت مردمی در امور شهری، یادآور شد: توجه به دیدگاه مردم در انجام کارها ضروری است؛ چرا که این امر پیشبرد کارها را تسریع بخشیده و تبعات کمتری نیز به دنبال خواهد داشت.

وی با اشاره به قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها، گفت: بر اساس این قانون به منظور حفظ و گسترش فضای سبز و جلوگیری از قطع بی‌رویه درختان، قطع هر نوع درخت و یا نابود کردن آن به هر طریق در معابر، میادین، بزرگراه‌ها، پارک‌ها، بوستان ها، باغات و نیز محل‌هایی که به تشخیص شورای شهر، باغ شناخته شوند در محدوده و حریم شهرها بدون اجازه شهرداری و رعایت ضوابط مربوطه ممنوع است.

نظری همچنین به روایات اسلامی در خصوص فضای سبز و کاشت درخت اظهار داشت: قطعاً قطع درختان حکم محاربه در دیدگاه شورای انقلاب فرهنگی دارد و این از نکاتی است که اسلام توصیه کرده و در این زمینه ما باید حساس باشیم.

وی با تاکید بر احداث پارک‌های موضوعی گفت: با این اقدام دیگر به دنبال تغییر کاربری پارک‌ها نخواهیم بود و هر کدام در جای خود عملکرد خواهد داشت.

نظری در ادامه با اشاره به دستور وزارت کشور در خصوص تعیین ارائه خدمات ایاب و ذهاب توان‌یابان افزود: این قشر آسیب پذیر باید مورد توجه ویژه قرار گیرد و در این راستا شورای شهر در بودجه ۱۴۰۲ حدود ۴ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده است.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان گفت: همچنین به مشکل کمبود سرویس بهداشتی عمومی در سطح شهر اشاره کرد اظهار داشت: در این زمینه خیری برای احداث سرویس بهداشتی اعلام آمادگی کرده که می طلبد شهرداری فضای مورد نیاز را برای احداث در اختیار این خیر قرار دهد.

 وظیفه مدیریت شهری افزایش سرانه فضاهای سبز است، نه کاهش آن

رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای شهر همدان هم با اشاره به اینکه در اجرای پروژه‌ها باید اسناد بالادستی ملاک عمل قرار گیرد، گفت: طبق قانون اگر فضای سبزی تغییر کاربری یابد باید جایگزین آن نیز تعیین شود که متاسفانه این مهم مشاهده نمی شود.

حیدری با انتقاد از تغییر کاربری در فضاهای سبز و پارک‌های سطح شهر، اظهار داشت: متاسفانه به بهانه‌های مختلف فضاهای سبز و پارک‌ها را به درخواست نهادها و ارگان‌های مختلف تغییر کاربری می‌دهیم و این خلاف قانون است.

وی اضافه کرد: پارکها ثمره و سرمایه شهر هستند که در طول سال‌های گذشته شهرداری تملک و ایجاد کرده است که متاسفانه با اقدامات سلیقه‌ای یا تخلف قانونی تغییر کاربری در این فضاها داده می‌شود.

رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای شهر همدان با بیان اینکه در حال حاضر سرانه فضای سبز شهر همدان از استانداردها عقب است، افزود: امروز اجازه ندادن تغییر کاربری در فضاهای سبز در راستای رعایت قانون حفظ و گسترش فضای سبز نوعی آزمون برای شورای شهر محسوب می‌شود که امیدواریم در این زمینه شورای شهر سربلند باشد.

وی با تاکید بر اینکه وظیفه شهرداری افزایش فضای سبز است، اضافه کرد: شهرداری همدان نباید فضای سبز شهر را به حراج بگذارد اما متاسفانه شاهد کاهش سرانه‌ها در اشکال و قراردادهای مختلف هستیم .

حیدری با بیان اینکه شعار ما افزایش فضای سبز است، گفت: علی رغم این، شعارها با عمل تناقض دارد و شاهد تغییر کاربری در فضاهای سبز هستیم.

وی در ادامه به درگیری اخیر ماموران سد معبر شهرداری همدان با دستفروشان اشاره کرد و گفت: شهرداری در اجرای وظایف خود در برخوردها باید سعه صدر داشته باشد.

ضرورت توسعه سرویس‌های بهداشتی طنز نیست

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری، مالی و گردشگری شورای شهر همدان نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت و ضرورت توسعه سرویس‌های بهداشتی در نقاط مختلف شهر، گفت: متاسفانه برخی افراد به این موضوع با نگاه طنز می‌نگرند در صورتی که یک ضرورتی است که توجه به این موضوع مهم و تاثیر گذار بر سلامت و بهداشت عمومی شهروندان را جلب می کند و و طنز نیست.

بادامی‌نجات با بیان اینکه امروزه دسترسی سریع و آسان به سرویس بهداشتی عمومی یکی از شاخصه‌های ارزیابی شهر توسعه یافته در جهان محسوب می‌شود، افزود: امروزه در کشورهای توسعه‌یافته مکان‌یابی سرویس‌های بهداشتی به تعداد کافی و در مکان‌های مناسب همزمان با طراحی نقشه جامع شهر انجام می‌شود، اما مسأله سرویس‌های عمومی در ایران و متعاقب آن در همدان هنوز حل نشده باقی مانده است و مدیریت شهری استراتژی مشخصی برای بهره‌برداری و نظارت سرویس‌های موجود و برنامه‌ریزی برای احداث و توسعه سرویس‌های بهداشتی جدید ندارد.

وی یاد آور شد: از سویی تأسیس سرویس بهداشتی با توجه ویژه به نیازهای توان‌یابان، گردشگران خارجی، فضای مناسب مادر و کودک از جمله مسائلی است که در همدان مورد غفلت قرار گرفته است از طرفی دیگر بسیاری از سرویس‌های بهداشتی داخل فضاهای پارک‌ها و فضاهای سبز قرار دارد و در فضاهای غیر پارکی نظیر معابر شهری و میدان‌ها کمبود سرویس‌های بهداشتی مشهود است که باید مورد رسیدگی قرار گیرد.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای شهر همدان اضافه کرد: این در حالی است که دسترسی سریع و آسان شهروندان به امکانات شهری به عنوان یک اصل ضروری در بحث حقوق شهروندی ایجاب می‌کند این موضوع باید از سوی مدیریت شهری به طور جدی‌تری مورد توجه قرار گیرد.

بادامی‌نجات در این زمینه یادآور شد: برای حل این مشکل در بودجه ۱۴۰۲ شهرداری مبلغی در نظر گرفته شده است و قرار بود فضاهای لازم برای احداث سرویس بهداشتی توسط شهرداری منطقه یک شناسایی شده و معرفی شود ، اما به نظر می رسد تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه با وجود تمرکز بازار در مرکز شهر اما سرویس بهداشتی مناسبی در این نقطه از شهر وجود ندارد، گفت: احداث و نگهداری بهینه سرویس‌های بهداشتی در نقاط پرتردد از اولویت های مهم شهری است که شهرداری باید به صورت ویژه و اولویت دار به آن توجه کند و رینگ مرکزی شهر همدان هم که نقطه پرتردد جمعیت بالایی از شهروندان است مشکل فضا برای احداث سرویس بهداشتی دارد که در این زمینه باید تدابیری اندیشیده شود.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری، مالی و گردشگری شورای شهر همدان با اشاره به احداث سرویس بهداشتی هوشمند در تبریز، گفت: اولین سرویس بهداشتی هوشمند در تبریز با مشارکت بخش خصوصی و شهرداری تبریز راه اندازی شده و دارای ویژگی های خاصی است که ما می توانیم از آن الگو برداری کنیم.

انتهای پیام/د

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=205427

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

1 + 11 =