به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، زبالهگردی یک معضل پیچیده است که نیازمند به رویکردی جامع و چندجانبه دارد، با همکاری دولت، سازمانهای مردمنهاد و جامعه، میتوان به تدریج این معضل را کاهش داده و آیندهای بهتر برای افراد درگیر در این چرخه ایجاد کرد.
باید نظارت بر فعالیتهای جمعآوری و بازیافت زباله خشک افزایش یابد تا از فعالیتهای غیرمجاز جلوگیری شود.
باید با انجام فعالیتهای آموزشی و اطلاعرسانی، فرهنگ تفکیک زباله در بین مردم نهادینه شود و دولت و شهرداریها باید از کسب و کارهای قانونی بازیافت زباله خشک حمایت کنند و تسهیلات لازم را در اختیار آنها قرار دهند و باید زیرساختهای لازم برای جمعآوری، حمل و نقل و پردازش زبالههای خشک ایجاد شود.
تجارت زباله خشک میتواند یک کسبوکار قانونی و سودآور باشد، اما برای تحقق این هدف، باید به مشکلات موجود توجه کرد و راهکارهای مناسب برای رفع آنها اتخاذ نمود.
توسعه فرهنگ بازیافت یک فرآیند طولانی و مستمر است که نیازمند مشارکت همه جانبه شهروندان، دولت، شهرداریها و بخش خصوصی است، با مشارکت فعال و آگاهانه، میتوانیم به آیندهای پاکتر و پایدارتر دست پیدا کنیم.
مرتضی رضایی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه ۲۵۰ نفر از زبالهگردهای همدان شناسایی شدهاند، اظهار کرد: برخی از این افراد بیسرپناه هستند و در گرمخانهها اسکان دارند.
وی با بیان اینکه در همدان با این افراد به عنوان مجرم برخوردی صورت نگرفته است، گفت: کل زباله متعلق به شهرداری است و مردم باید زباله خشک و تر را تفکیک کنند و به شهرداری تحویل دهند.
«بهروب»نویدبخش آیندهای بدون زبالهگرد
مدیرخدمات شهری شهرداری همدان با اشاره به اینکه سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان در اقدامی جدید سامانه خرید پسماند قابل بازیافت از درب منزل یا محل کار را به منظور رفاه حال شهروندان همدانی و کمک به حفظ منابع طبیعی و محیط زیست راهاندازی کرده است، ابراز کرد: شهروندان همدانی میتوانند با دانلود و نصب نرمافزار بهروب، نسبت به تفکیک زبالههای خشک از تر و تحویل زبالههای خشک قابل بازیافت خود شامل انواع پسماندهای کاغذی، پلاستیکی، فلزی و الکترونیکی به مأموران جمعآوری بهروب در هر مکان اعم از منزل یا محل کار اقدام کنند.
وی با تأکید بر اینکه همگانی شدن استفاده از اپلیکیشن «بهروب» گامی مهم در جهت مدیریت بهتر پسماندها و جمعآوری افراد زبالهگرد است، بیان کرد: وقتی زباله شهروندان عاری از ضایعات باشد تعداد افراد زبالهگرد هم کاهش مییابد.
رضایی با بیان اینکه شرکت بهروب آماده است که افراد زبالهگرد را بکارگیری کند و حتی اگر شرایط استخدام را داشته باشند به عنوان پاکبان در شهرداری به کارگیری کند، ادامه داد: با توجه به اینکه بسیاری از این افراد معتاد هستند هزینههای ترک اعتیاد این افراد را تقبل کرده و بعد از ترک در صورت تمایل به کارگیری میکنیم.
وی با بیان اینکه خریداران ضایعات باید تحت نظر شهرداری باشند، تصریح کرد: شهرداری با مراکزی که غیرقانونی در این راستا فعالیت دارند برخورد میکند.
مدیر خدمات شهری شهرداری همدان با بیان اینکه در همدان مافیای زباله خشک فعالیت ندارد، مطرح کرد: با توجه به اینکه ضایعات جنبه اقتصادی دارد برخی از مردم اقدام به فروش ضایعات میکنند.
وی با اشاره به اینکه دورهگردها برای تأمین معاش به جمعآوری ضایعات روی میآورند، تأکید کرد: در شهر همدان تاکنون گزارشی مبنی بر فعالیت مافیای زباله و اجیر کردن افراد برای این کار دریافت نشده است.
رضایی خاطرنشان کرد: بهترین راهکار مقابله و جمعآوری افراد زبالهگرد از سطح شهر تفکیک زبالهها در منزل و تحویل به مراکز قانونی است.
امیرحسین اسکندری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با بیان اینکه علت افزایش زبالهگردها در سطح شهر وجود زبالههای خشک است، اظهار کرد: برای کاهش تعداد افراد زبالهگرد باید زبالههای خشک در مبدأ تفکیک شود.
وی با بیان اینکه با طراحی و راهاندازی سامانه بهروب به دنبال کاهش و جمعآوری افراد زبالهگرد و دورهگرد در سطح شهر هستیم، ادامه داد: شهروندان با نصب این اپلیکیشن میتوانند به راحتی و بدون نیاز به مراجعه به مراکز جمعآوری، درب منزل زبالههای خشک خود را تحویل دهند.
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان با تأکید بر اینکه تفکیک و تحویل زبالههای خشک به افراد مشخص در مبدأ اقدام فرهنگی است، گفت: در طی یک سال گذشته حدود ۱۰هزار خانواده در اپلیکیشن بهروب ثبتنام کردهاند و بیش از ۷ هزار درخواست ثبت شده است.
وی با اشاره به اینکه طی یک سال گذشته، نظارت بر مراکز خرید ضایعات تشدید شده و به حدود ۱۰۰ مرکز غیرمجاز اخطار داده شده و ۳۰ مورد هم پلمب شده است، عنوان کرد: در صورتی که این مراکز اقدام به رفع تخلفات خود نکنند، پرونده آنها به کمیسیون بند ۲۰ مشاغل مزاحم ارجاع خواهد شد و در صورت تایید تخلف، حکم پلمب صادر میشود.
تفکیک از مبدا سلاحی قدرتمند در برابر زبالهگردی
اسکندری با تأکید بر اینکه اقدام ریشهای مقابله با این معضل تفکیک زباله در مبدأ است، ابراز کرد: در راستای گسترش و فرهنگسازی این مهم رسانهها میتوانند موثر عمل کنند.
وی فرهنگسازی در فضای مجازی و مدارس را راستای تفکیک زباله از مبدأ موثر دانست و مطرح کرد: برخی از مراکز خرید ضایعات شناسنامهدار شدهاند و تعداد ۱۵۰ مورد خودرو حمل ضایعات توقیف شده است.
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان با اشاره به اینکه زبالهگردی به عنوان یک شغل پرسود شناخته شده است، عنوان کرد: خرید و فروش ضایعات با توجه به آلودگیهایی که دارد باید در خارج از شهر انجام شود.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر اپلیکیشن بهروب ۱۰ کانکس برای جمعآوری و خرید زباله خشک وجود دارد، بیان کرد: مردم ما میتوانند با مراجعه به این کانکسها زبالههای خود را تحویل دهند.
اسکندری با اشاره به اهمیت برنامهریزی دقیق در این زمینه، افزود: فراهم کردن بستر مناسب برای جمعآوری زبالههای خشک نه تنها به کاهش فعالیت مافیای زباله کمک میکند، بلکه از افزایش تعداد زبالهگردها نیز جلوگیری میکند.
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان خاطرنشان کرد: مراکز خرید زبالههای خشک معمولا در حاشیههای شهر است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، زبالهگردی یک معضل پیچیده است که نیازمند رویکردی جامع و چندجانبه دارد. با همکاری دولت، سازمانهای مردمنهاد و جامعه، میتوان به تدریج این معضل را کاهش داده و آیندهای بهتر برای افراد درگیر در این چرخه ایجاد کرد.
باید نظارت بر فعالیتهای جمعآوری و بازیافت زباله خشک افزایش یابد تا از فعالیتهای غیرمجاز جلوگیری شود.
باید با انجام فعالیتهای آموزشی و اطلاعرسانی، فرهنگ تفکیک زباله در بین مردم نهادینه شود و دولت و شهرداریها باید از کسبوکارهای قانونی بازیافت زباله خشک حمایت کنند و تسهیلات لازم را در اختیار آنها قرار دهند و باید زیرساختهای لازم برای جمعآوری، حمل و نقل و پردازش زبالههای خشک ایجاد شود.
تجارت زباله خشک میتواند یک کسبوکار قانونی و سودآور باشد، اما برای تحقق این هدف، باید به مشکلات موجود توجه کرد و راهکارهای مناسب برای رفع آنها اتخاذ نمود.
توسعه فرهنگ بازیافت یک فرآیند طولانی و مستمر است که نیازمند مشارکت همه جانبه شهروندان، دولت، شهرداریها و بخش خصوصی است. با مشارکت فعال و آگاهانه، میتوانیم به آیندهای پاکتر و پایدارتر دست پیدا کنیم.
انتهای خبر/حا