مرتضی رضایی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ در خصوص میزان تولید زباله در همدان، اظهار کرد: سرانه تولید زباله در شهر همدان در مقایسه با شهرهای دیگر بیشتر است.
وی با بیان اینکه برطبق آماری که داریم هر شهروند همدانی بصورت میانگین روزانه یک کیلوگرم زباله تولید میکند، عنوان کرد: در شهرهایی مانند شهر اصفهان که با انجام تفکیک زبالههای تر و خشک در مبدا این میزان زباله را به نیم کیلو کاهش دادهاند، پس ما هم با تفکیک زباله در مبدا میتوانیم این میزان را به نیم کیلو کاهش دهیم.
مدیر خدمات شهری شهرداری همدان با اشاره به اینکه ما با تلفیق زبالهها دو مشکل بزرگ برای شهر خود ایجاد میکنیم، بیان کرد: یکی اینکه حجم زبالهها بالا میرود، دوم اینکه زبالههایی که باید در چرخه بازیافت قرار بگیرند و به چرخه روزمره ما برگردند همراه زبالهها بیرون گذاشته میشوند.
رضایی خاطرنشان کرد: با تفکیک زبالهها در مبدا ما دو کار مهم را انجام میدهیم، یکی اینکه با این کار حجم زبالهها را پائین آورده و دیگری اینکه زبالههای خشکی که قابل بازیافت هستند را به چرخه زندگی برگردانیم.
وی ادامه داد: شهروندان با نصب نرمافزار بهروب میتوانند زبالههای قابل بازگشت و ضایعات را از درب منزل به کارکنان شهرداری تحویل داده و در ازای ضایعات خود مبلغی را دریافت کنند.
مدیر خدمات شهری شهرداری همدان با بیان اینکه برخی از شهروندان بخاطر دلسوزی دوست دارند ضایعات را بصورت رایگان در اختیار زبالهگردها بگذارند، تاکید کرد: در نرمافزار بهروب برای گروههای خیریه مجاز حسابی مشخص شده، کسانی که تمایل دارند میتوانند در آن نرمافزار هزینه را برای افراد نیازمند واریز کنند.
رضایی در خصوص فرهنگسازی برای آموزش تفکیک زبالهها توسط همشهریان، عنوان کرد: ما در شبکههای مجازی، صداوسیما، روزنامهها و نصب بنرها در سطح شهر این نوع از فرهنگ را به اطلاع مردم رساندهایم.
وی تصریح کرد: ما سالهاست به شهروندان اعلام کردهایم که فقط ۹ شب زبالهها را بیرون از منزل بگذارند، اما متاسفانه این امر توسط خیلی از شهروندان رعایت نمیشود.
مدیر خدمات شهری شهرداری همدان با بیان اینکه برای تسهیل کار همشهریان بازه بیشتری برای بیرونگذاری زبالهها تعیین کردیم، خاطرنشان کرد: درخواست ما از شهروندان این است که خود مردم مُبَلغ این مسئله باشند، چرا که با رعایت ساعات بیرونگذاری و تفکیک زبالهها، خیر آن به شهر خودمان بازمیگردد.
رضایی گفت: وقتی برای حمل زبالهها هزینه مضاعف پرداخت میکنیم، در واقع از جیب خود مردم هزینه میکنیم، شهرداریها خودگردانند و بودجه دولتی ندارند، اگر ما رعایت کنیم و هزینه اضافی برای حمل زبالهها پرداخت نشود، فایده اقتصادی آن برای شهر خودمان خواهد بود.
وی در پایان سخنان خود یادآور شد: اگر در هزینههای شهر صرفهجویی شود، فایده آن به زیباسازی و مسائل عمرانی شهر بازخواهد گشت که به نفع شهروندان تمام میشود.
انتهای خبر/سا