• امروز : جمعه - ۸ تیر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 28 June - 2024
1

روایت مرصاد، در کلام نویسنده کتاب قراویز تا مرصاد

  • کد خبر : 77430
  • 05 مرداد 1399 - 17:25
روایت مرصاد، در کلام نویسنده کتاب قراویز تا مرصاد

 با توجه به نقش موثر رزمندگان لشگر انصارالحسین در عملیات مرصاد،  نویسنده  کتاب قراویز تا مرصاد  به تشریح بیشتر  این عملیات پرداخته است. به گزارش عصر همدان؛ عملیات مرصاد  از مهمترین عملیات هایی که منافقین در آن به دام رزمنده های اسلام افتادند، جهت اطلاع از جزییات بیشتر این عملیات گفتگویی با امیر شالبافیان به […]

 با توجه به نقش موثر رزمندگان لشگر انصارالحسین در عملیات مرصاد،  نویسنده  کتاب قراویز تا مرصاد  به تشریح بیشتر  این عملیات پرداخته است.

به گزارش عصر همدان؛ عملیات مرصاد  از مهمترین عملیات هایی که منافقین در آن به دام رزمنده های اسلام افتادند، جهت اطلاع از جزییات بیشتر این عملیات گفتگویی با امیر شالبافیان به عنوان پژوهشگر، مدرس و گردآورنده کتاب قراویز تا مرصاد صورت گرفت.

عصر همدان: بعد از خروج رجوی چه چیزی موجب همکاری سازمان منافقین با عراق را فراهم کرد

شالبافیان: بعد از فرار مسعود رجوی و بنی صدر به پاریس، طارق عزیز وزیر وقت صدام به آنجا رفت و از بنی صدر درخواست ملاقات کرد اما او نپذیرفت و گفت من با رژیمی که با مردم کشورم در حال جنگ است مذاکره نمی کنم اما همان زمان مسعود رجوی با اغوشی باز با عراق پیمان بست که نیروهای سازمان را در خدمت رژیم بعث و برای فرو پاشی نظام اسلامی قرار دهد.

این اتفاق از سال ۶۱ رقم خورد اما به دلیل اندک بودن شمار نیروهای منافقین در هر گردان عراقی یک نفر از طرف سازمان برای جاسوسی علیه رزمنده های انقلاب مامور می شد، که البته کارهای تاثیر گذاری هم انجام می دادند

عصر همدان: بخشی از جنایات منافقین در دوران دفاع مقدس را بفرمایید؟

شالبافیان: آن ها از سال ۶۶ به فکر نظام دادن ارتشی تحت عنوان ارتش ملی آزادی بخش بودند و مناطقی را به صورت مستقل در جبهه به عهده گرفتند و اولین عملیات مستقلشان را در تاریخ ۸ فروردین ۶۷ برعلیه جمهوری اسلامی در منطقه فکه انجام دادند که اسمش آفتاب بود در این عملیات متاسفانه لشگر۷۷ خرا سان را شکست دادند و ۵۰۶ نفر هم اسیر گرفتند. این پیروزی به آن ها اعتماد به نفس داد و همچنین اعتماد صدام را هم جلب کرد.

بیست روز بعد از این عملیات صدام نیرو هایش را در فاو سازمان دهی کرد واین منطقه را از ما باز پس گرفت این بزنگاه یکی از نقاط سخت جنگ بود و از اعتماد به نفسی که منافقین به عراقی ها دادند ناشی شد.

دو ماه بعد در ۲۸ خرداد ۶۷ عملیات دوم خودشان را تحت عنوان چهل جراغ انجام دادند که در آن شهر مهران را به تصرف خود درآوردند این شهر به دلیل قرارداشتن در نقطه ی صفر مرزی حائز اهمیت است بعد از اشغال مهران، یک صد هزار و پانصد نفر اسیر گرفتند که این باعث خرسندی مسعود رجوی شد.

عصر همدان: چه عواملی بستر عملیات فروغ جاویدان را از سوی منافقین فراهم کرد؟

شالبافیان: دو عملیات آفتاب چهل چراغ توسط منافقین بستر عملیات فروغ جاویدان را فراهم کرد، در عملیات چهل چراغ منافقین اقدام به رقص و پایکوبی در کنار پیکر شهدای اسلام کردند و شعار امروز مهران فردا تهران اولین بار در آن روز سر داده شد و اولین جرقه های عملیات فروغ جاویدان در اینجا زده شد.

منافقان در ۱۵ تیپ دویست نفری سازماندهی شده بودند که البته نمادین بود و در مجموع همه پانزده تیپ آنها نصف یک تیپ رزمندگان ما هم نبود. در روز جمع بندی عملیات، رجوی در صحبت با نیروهایش گفت که شما به راحتی توانستید کمر جمهوری اسلامی را بشکنید وقتی با کمترین نیرو توانستید بزرگترین کارها را انجام دهید شکست کمر نظام ایران هم برای شما دور از ذهن نیست. برید و خوددتان را برای انجام عملیات سرنوشت که اینبار نه انگشتان و بازوان رژیم بلکه پیکره ی نظام را هدف گرفته است مهیا کنید. آن ها برنامه های خود را برای روز موعود آماده می کردند که همان سالگرد شروع جنگ و مصادف با ۳۱ شهریور بود اما بعد از پذیرفته شدن قطع نامه ۵۹۸ سازمان ملل حمله ی منافقین به ایران عملا نا فرجام ماند.

عصر همدان: در این زمان اقدامات رژیم بعث چه بود؟

شالبافیان: رژیم بعث که بعد فتح خرمشهر یک سره بر طبل صلح می کوبید بعد ازاعلام آتش بس در ایران ماهیت خود را نشان داد و از سه محور به جمهوری اسلامی حمله کرد در این هجمه به قدری پیشروی کرد که در طول هشت سال جنگ پیش نیامده بود از محور غرب تا سر پل ذهاب از محور میانی مجددا شهر مهران را تصرف کرد و وارد ایلام شد از محور جنوب تا بیست کیلو متری اهواز پیش آمد تا جایی که امام پیام تاریخی خود را توسط حاج احمد آقا به دست آقای محسن رضایی فرمانده وقت سپاه رساند که در مقابل فرمان های قبلی بسیار عجیب است : اینجا نقطه ی بین کفر و اسلام است هیچ عذری از هیچ عهدی پذیرفته نیست متر به متر باید جنگید بود و نبود سپاه به حفظ خرمشهر بستگی دارد.

عصر همدان: علت حمله منافقین از غرب کشور را بفرمایید؟

شالبافیان: رزمندگان اسلام بعد از ۴۸ ساعت نیرو های مهاجم را تا نقطه ی صفر مرزی عقب راندند در این هنگامه و با متمرکز شدن نیروها در جنوب کشور خلعی از جبهه ی غرب پدید آمد و منافقان از این خلع نهایت استفاده را کردند و طی مذاکره ای با صدام دستور این عملیات را گرفتند ودر فراخوانی به سراسر دنیا اقدام به جذب نیرو کردند طوری که بعد از پایان عملیات اسرایی از کشورهای دیگر از جمله کانادا داشتیم .

عمیات مرصاد عملیات خیلی ویژه ایست در روز عمیات فروغ جاویدان ساعت یازده شب تمام نیرو های سازمان را که در حدود پنج هزار نفر میشدند جمع کردند و رجوی گفت امروز روز موعود است روز شکستن کمر نظام اسلامی ایران و اینبار منطقه ی عملیاتی ما کل کشور ایران است. این نشان از توهم و اعتماد به نفس کاذب رجوی بود.

در آن شب در سالن اجتماعات پادگان اشرف تجمعی برگزار می شود و شعار خون اشرف می جوشد رجوی می خروشد سر داده می شود و یک روز بعد از این داستان نیروهای منافق به طرف مرزهای ایران حرکت می کنند.

عصر همدان: به تبیین جزییات بیشتری از عملیات فروغ جاویدان بپردازید؟

شالبافیان: وجه تمایز عملیات فروغ جاویدان با مرصاد این است که هر دو رمز عملیات داستند و مسعود رجوی با تحلیل خودش اسم عملیات را فروغ جاویدان را برگرفته از اسم رسول اسلام ص می گذارد و رمز آن هم یا حسین است و اینجا است که تشخیص حق و باطل سخت است و این موضوع نیاز به تبیین بسیاربیشتری برای مخاطب علی الخصوص قشر جوان دارد.

در نهایت در تاریخ ۳ مرداد ۶۷ اول صبح به دستور مسعود رجوی از پادگان اشرف حرکت می کنند و ساعت ۴ از نقطه صفر مرزی وارد ایران می شوند و ساعت ۵ به خسروی می رسند و ساعت ۶ عصر به سرپل ذهاب می رسند. بین سرل ذهاب و کرند یک گردنه ای است که اگر بالای آن قرار بگیری دقیقا ۲ کیلومتری جاده زیر پایت است و این مسیر را هم به راحتی بدون کوچکترین زحمت طی کردند .

در کرند مقارن هست با عید قربان و نیروهای سازمان  قربانی ها را به نفع خودشان مصادره می کنند و از رسانه های غربی پخش می کنند. در آنجا هم وارد پایگاه بسیج می شوند و حدودا ۲۰ نفراز بچه های بسیج را بین سن های ۱۳ تا ۱۵ ساله را در کنار پایگاه تیرباران می کنند.

ساعت ۸ شب وارد اسلام آباد می شوند حجت الاسلام ناطقی جانشین نماینده ولی فقیه در منطقه غرب در مسیر برگشت وقتی با این نیروها مواجه می شود بلافاصله با شتاب وارد سپاه می شود و می بیند همه نیروها به جنوب اعزام شدند و هیچ کس نیست و سریع به سمت کرمانشاه حرکت می کند.

پشت ارتفاعات چهارزبر که امروزه به تنگه مرصاد است تقریبا در ۲ کیلومتری آن ما یک اردوگاهی در منطقه غرب داشتیم که محل تجمع لشگرانصارالحسین بود حجت الاسلام ناطقی وقتی تابلو را می بیند سریع موضوع را با حاج میرزا سلگی که معاون دوم فرمانده لشگر بوده مطرح می کند.

حاج میرزا اول باورش نمی شود و چون ۸۰ درصد نیروهای لشگر انصار به جنوب رفته بودند سریع با فرمانده اطلاعات ارتباط می گیرد و وارد عمل می شوند.

عصر همدان: برخی از استانها سعی دارند خود را به عنوان استان اصلی در مهار عملیات مرصاد اعلام کنند علت آن چه است؟

شالبافیان: متاسفانه برخی استانها همچون سمنان قصد دارند خود را فاتح مرصاد اعلام کنند و ریشه ان هم برمی گرددد در اطلاعات غلطی که در این خصوص ارائه می دهند ، همه رزمندگان و شهدا برای ما محترم هستند ولی وقتی روایتگری می شود باید با صحیح و مستند باشد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=77430
  • دیدگاه‌ها برای روایت مرصاد، در کلام نویسنده کتاب قراویز تا مرصاد بسته هستند

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.