محمدباقر زارعی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با بیان اینکه پلیس فضا و تولید و تبادلات اطلاعات با گسترش کسب و کار الکترونیک، خدمات الکترونیک و بروز جرائم سایبری جدید در بهمن ماه سال ۸۹ شروع به کار کرد، اظهار کرد: در سالهای اخیر جرائم سایبری به شدت افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه در جرائم سایبری اینترنت ابزاری برای ارتکاب جرم استفاده میشود، گفت: پنهان ماندن هویت از مزایای این فضا برای مجرمان است.
رئیس پلیس فتا همدان با اشاره به اینکه فضای مجازی فاصله و زمان را از بین برده است و نیاز به حضور فیزیکی برای خرید کالا نیست و همچنین مکان معنا ندارد، افزود: تعداد کاربران فضای مجازی زیاد است و حدود ۵۵ میلیون نفر در کشور از اینترنت و فضای مجازی استفاده میکنند.
وی با تأکید بر اینکه فضایی به وجود آمده است که مجرمین را برای ورود به این فضا و ارتکاب جرم تحریک میکند، عنوان کرد: در استان همدان در طی ۶ ماه اول سال ۱۶۰ مجرم اینترنتی دستگیر و تحویل مراجع قضایی شده و یک هزار و ۳۵۰ کارت بانکی که در اختیار مجرمان سایبری بوده را مسدود کردهایم.
زارعی با اشاره به اینکه نسبت به ۶ ماهه اول سال گذشته ۱۵ درصد جرایم سایبری افزایش داشته است و شهروندان باید نسبت به این فضا آگاه باشند، تأکید کرد: آموزشهای پیشگیرانه توسط پلیس فتا با همکاری آموزش و پرورش، شهرداری، صدا و سیما در سطح استان برگزار میشود.
وی با بیان اینکه در ۶ ماهه اول سال ۸ باند کلاهبرداری اینترنتی که به صورت حرفهای فعالیت داشتند را دستگیر و متلاشی کردیم، افزود: حدود ۵ و نیم میلیارد تومان از مبالغ کلاهبرداری شده از شهروندان استان همدان عودت داده شد.
رئیس پلیس فتا همدان جرائمی که به پلیس فتا ارجاع داده میشود به دو بخش مالی و غیر مالی دستهبندی میشود، تصریح کرد: بیش از ۷۰ درصد جرائم در حوزه مالی و اقتصادی است که کلاهبرداری و برداشت غیرمجاز اینترنتی را شامل میشود.
وی با بیان اینکه سی درصد جرائم سایبری شامل مزاحمتها، توهینها، انتشار تصاویر خصوصی، تهدیدها، هک و دسترسی غیر مجاز میشود، عنوان کرد: مجرمین سایبری در سایتهای ثبت آگهی با درج آگهیهای ترغیبکننده و فریبنده به دنبال کلاهبرداری هستند.
زارعی با بیان اینکه توصیه میشود به هیچ وجه به آگهیها اعتماد نکنند وی اینترنتی بیانه پرداخت نکنند و سعی شود خریدهای پرداخت در محل را انجام دهند، مطرح کرد: برخی سایتهای ثبت آگهی مانند «دیوار» با همکاری پلیس فتا افزونهای با عنوان پرداخت امن در سایت اضافه کردهاند که توصیه میشود در صورت پرداخت وجه از این طریق اقدام نمایند.
وی با اشاره به اینکه شهروندان سعی کنند از سایتهای معتبر خرید کنند که یکی از نشانههای سایت معتبر نشان «اینماد» یا همان نماد اعتماد الکترونیک است، ادامه داد: شهروندان در خرید کالا به سایر نمادها مانند نماد اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی و مطالعه نظرات سایر کاربران را هم توجه نمایند بررسی شماره فروشنده و کیفیت کالا متناسب با قیمت را هم در نظر بگیرند.
رئیس پلیس فتا همدان در پایان خاطرنشان کرد: شهروندان در صورت بروز مشکلات سایبری با شماره ۰۹۶۳۸۰ تماس بگیرند.
انتهای خبر/ حا