به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»؛ در حالی که استانداری همدان به دلیل بارش سنگین برف و برودت هوا، تمامی مدارس و دانشگاههای استان را در ساعت یک بامداد روز سهشنبه تعطیل اعلام کرده بود، دانشگاه فرهنگیان همدان ساعت ۷:۳۰ صبح همان روز برگزاری امتحانات را تایید کرد. این تصمیم متناقض موجب سردرگمی شدید دانشجویان شده و در برخی موارد به حوادثی مانند تصادف و خسارات مالی منجر شده است.
دانشجویان که با توجه به اطلاعیه استانداری تصور میکردند تمامی مراکز آموزشی تعطیل است، با شنیدن خبر برگزاری امتحانات در دانشگاه فرهنگیان، مجبور به ترک منازل خود در شرایط جوی نامناسب شدند. این امر علاوه بر ایجاد استرس و اضطراب در بین دانشجویان، سبب بروز حوادث رانندگی در جادههای لغزنده شده است.
عاشوری یکی از دانشجویانی که در حین عزیمت به دانشگاه دچار حادثه شده است، در باره میگوید: با توجه به اطلاعیه استانداری، تصور میکردم امتحانات لغو شده است. اما با شنیدن خبر برگزاری امتحانات، مجبور شدم در هوای برفی راهی دانشگاه شوم که متاسفانه در مسیر دچار حادثه شدم.
وی افزود: امروز به دلیل این تناقض تصمیمگیری حدود ۳الی ۴ میلیون تومان ضرر کردم و باید حقوق این ماهم را برا تعمیر بدهم و تا اخر ماه دست خالی بمانم.
وی با بیان اینکه با توجه به مشکل تردد و فرصت کم حتی نتوانستم با اسنپ به دانشگاه بروم که دیر نشود و به موقع برسم و در نتیجه تصادف کردم با اینکه مقصر نبودم برای اینکه به امتحان برسم راضی شدم چشم پوشی کنم سریع خودم را به دانشگاه برسانم.
محمد دارایی نماینده دانشجویان دانشگاه فرهنگیان همدان، ضمن انتقاد از تصمیم متناقض دانشگاه و استانداری، با بیان اینکه هفته گذشته یک روز از طرف استانداری دانشگاه ها تعطیل شد اما دانشگاه فرهنگیان همدان تصمیم گرفت یک هفته تعطیل باشد اما ۲ بهمن، از طرف استانداری دانشگاهها تعطیل شدند و دانشگاه فرهنگیان ساعت ۷:۳۰ صبح اعلام کرد که دانشگاه فرهنگیان تعطیل نیست.
وی بیان کرد: حال سوال ما این است چرا کمتر از ۲ ساعت مانده به امتحانات باید اطلاع داده شود مگر یک پیام اطلاع رسانی چقدر زحمت دارد؟ هزینه تصادفهایی که دانشجوها از شهرستانها به سختی به دانشگاه آمدهاند را چه کسی پرداخت میکند؟ جواب دانشجوهایی که به دلیل اطلاعرسانی بد موقع دانشگاه به امتحان نرسیدند را که میدهد؟
این دانشجو معلم با بیان اینکه چه منطقی پشت تصمیم گیریها است که یک هفته بدون دلیل در وقتی که همه دانشگاهها باز هستند دانشگاه فرهنگیان تعطیل است؟ و امروز که جادهها و معابر واقعا یخبندان بود تعطیل نشد؟
وی خواستار بررسی دقیق این موضوع و جبران خسارات وارده به دانشجویان شد و تاکید کرد: این تصمیمگیریهای متناقض نشاندهنده عدم هماهنگی بین مسئولین است و به شدت به دانشجویان آسیب میرساند.
ابوالفضل غلامی عضو شورای صنفی دانشجویان با تأکید بر اینکه با این اوضاع دیگر نمیتوان چشم بر چالشها بست، عنوان کرد: همواره انتقاد اولیه دانشجویان، نادیده یا با پاسخی بسیار غیر حرفهای جواب داده میشود مانند بیتدبیری در برگزاری امتحانات.
وی با بیان اینکه آینده دانشگاه در هالهای از تردید قرار دارد، گفت: بنده به عنوان عضو اصلی شورای صنفی و نماینده دانشجویان، صدای تغییر و خواستار برخورد جدی و و فوری روابط عمومی و معاون آموزشی از ریاست دانشگاه هستم،پیشنهاد میکنم کارزاری دانشجویی با همفکری دانشجویان و تشکلات دانشجویی راهاندازی شود که در فضایی سالم و بدون تهدید، دغدغههایمان را مطرح و راه حلهای واقعی برای مسائل پیدا کنیم، این کارزار با مسئولیت قانونی تشکلات دانشجویی، در پلتفرم کارزار و چهارچوب قوانین کشور ایران و با اتکا به اصل ۲۴ قانون اساسی مبنی بر آزادی بیان راهاندازی گردد.
امیر حسین صادقی نیز در گفتگو با خبرنگار ما گفت: امروز ما دانشجویان و معلمان آینده درس گرفتیم، درسی کاربردی ویژه تمام رشته ها، مسئولین پردیس ما امروز اخلاق معلمی که امتحانش را دادیم را خوب یادمان دادند؛ مدیریت امور را خوب نشانمان دادند تا یاد بگیریم در آینده مانند عملکرد امروز آنها عمل نکنیم!
امروز ما یاد گرفتیم که ارزش انسانها و جانها بیشتر از قوانین اعتباری است!
ما یاد گرفتیم که در تعامل با دانشآموزان آیندهمان انعطافپذیر باشیم و خود را در حصار تدبیرهایی که فکر میکنیم تنها راه است محبوس نکنیم.
طبق اخبار رسیده از شهروند خبرنگار ما امتحانات دانشگاه پیام نور همدان نیز برگزار شده است و دانشجویان به زحمت خود را به امتحان رساندند و برخی مناطق ماندند که وقتی از روابط عمومی این دانشگاه در این خصوص سوال کردیم پاسخ دادند امتحانات پیام نور سراسری و کشوری میباشد و سوالات از مرکز ارسال میشود برای همین موضوع امتحانات تعطیل نشد.
این نکته بسیار حائز اهمیت است که بارش برف و یخبندان، شرایط جادهها را بسیار لغزنده کرده بود. تردد در این شرایط بدون داشتن تجهیزات ایمنی لازم بسیار خطرناک است. تصمیمگیریهای متناقض مسئولین، باعث شد بسیاری از افراد بدون آمادگی لازم راهی جاده شوند و در نتیجه حوادث ناگواری رخ دهد.
تصمیمگیری در خصوص تعطیلی یا برگزاری کلاسهای آموزشی باید با دقت و بر اساس شرایط جوی و ایمنی دانشجویان اتخاذ شود، و تضاد در تصمیمگیریهای مسئولین، باعث ایجاد سردرگمی و استرس در بین دانشجویان شده و میتواند به کیفیت آموزشی نیز آسیب برساند.
لازم به ذکر است که این حادثه، یک بار دیگر اهمیت هماهنگی و تصمیمگیری یکپارچه بین مسئولین مختلف را در شرایط بحرانی نشان داد.
انتهای خبر/حا