حجتالاسلام علی تقوی در گفتگو با خبرنگار مذهبی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه با سیره و روشی که از حضرت زهرا(س) سراغ داریم ایشان هم نمونه هستند و هم نمونه زنان هستند، گفت: ایشان در فرمایشات و عمل در زندگی بی بدیل بودند.
وی با اشاره به اینکه حضرت زهرا(س) شخصیتی جوان هستند که توانستند همه قلههای شخصیتی را درنوردند و به اوج کمال یک انسان برسند، افزود: یکی از مسائلی که دارای اهمیت است خطبه ایشان در مسجد و در بین جمعیت است.
کارشناس مسائل مذهبی ادامه داد: پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) شرایط برای حضرت زهرا(س) خوب نبود و باعث شد به مسجد بروند و در حضور جمعیتی سخنرانی کنند، این خطبه در اوج گرفتاری ایشان بود.
تقوی با بیان اینکه حضرت زهرا(س) در خطبه خود به نکات زیادی اشاره میکنند که هرکدام از نکات در باب شخصیت ایشان دارای ابعاد گستردهای است، تصریح کرد: در باب هریک از جملات این خطبه میتوان یک پایاننامه و یک کتاب نوشت.
وی با اشاره به اینکه حضرت زهرا(س) در یک قسمت خطبه خطابشان به همه انسانهای عالم خلقت است، تصریح کرد: ایشان در ادامه میفرمایند «آگاه شوید که من فاطمه دختر پیامبر اکرم(ص) هستم و پدرم را همه میشناسید» این معرفی شکل میگیرد که ثابت کنند در شرایط سخت بازهم به فکر مشکل و درد مردم است.
کارشناس مسائل مذهبی خاطرنشان کرد: حضرت زهرا(س) فرمودند حرفی نمیزنند که بعداً بگویند اشتباه بود، ایشان تأکید میکنند که حرف اول و آخرشان یکی است و با فکر حرف خود را بیان میکنند؛ ایشان در ادامه میفرمایند در کارها به نحوی عمل میکنم که بعداً پشیمان نشوم و قبل از عمل بررسی میکنم و همه این سخنان حضرت برای ما مسیر راه و نحوه زندگی است که الگوبرداری کنیم.
تقوی با بیان اینکه اگر از سخنان حضرت الگو برداری کنیم درصد خطا در زندگی بسیار کاهش مییابد، عنوان کرد: ایشان با وجود سختیها در اجتماع حاضر میشدند و در عرصههای اجتماعی و سیاسی حضور فعالانه داشتند که این موضوع نیز میتواند الگوی بانوان ما باشد.
وی با اشاره به اینکه از ویژگیهای اولیا و معصومین این است که با زبان مردم سخن میگویند، گفت: خطبه حضرت زهرا(س) یک خطبه سیاسی و محوری برای جامعه اسلامی است چون همگی سران اسلامی در آن مسجد حضور داشتند و فرمایشات حضرت را شنیدند، به تعبیری حضرت زهرا(س) بهترین تبیینگر مسائل سیاسی و اجتماعی روز بودند.
کارشناس مسائل مذهبی ادامه داد: ایشان در خطبه خود به امانتدار بودن مردم تأکید کردند و این موضوع مهم است، این یعنی پیامبر اسلام(ص) چیزهایی را امانت میان شما گذاشتند که باید از آن محافظت کنید پس حضرت زهرا(س) این بانوی بزرگوار به خوبی به شرایط خود آگاه بودند.
تقوی با بیان اینکه حضرت زهرا(س) به جهاد تبیین پرداختند، تأکید کرد: همین جهاد تبیین محور وحدت جامعه اسلامی شد درست همانطور که ایشان محور حدیث کساء، محور اهلبیت، اولیا و پیروان اهل بیت هستند، محور مسائل سیاسی و اجتماعی امروز دنیا نیز هستند.
وی در پایان با بیان اینکه اگر امروز در دنیا در سوریه، عراق، یمن، غزه و لبنان اتفاقاتی میافتد همه مذاهب شیعه و اهل سنت به حضرت زهرا(س) اتفاق نظر دارند، گفت: حجاب، تقوا و فرزند رسولالله بودن ایشان محل اتفاق نظر است و این میتواند همان محوریت را ایجاد کند و اگر بخواهیم از ایشان تبعیت کنیم دیگر رژیم منحوس صهیونیستی باقی نمیماند.
انتهای خبر/ سع