مقام معظم رهبری در سال ۸۳ با حضور در همدان به موضوع حل بحران آب همدان پرداختند و طرح آن مصوب شد اما متاسفانه این موضوع به دلائل معلوم از جمله ترک فعل های گسترده در طول ۱۷ سال و دلایل نامعلوم محقق نشده که ما امروز دور هم جمع شده ایم تا به احقاق حقوق عامه بپردازیم.
به گزارش عصرهمدان به نقل از روابط عمومی ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان، به همت ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان و مدیریت حوزه علمیه ، نشست تخصصی مطالبه گران در موضوع آب همدان در روز شنبه ۲۳/۷/۱۴۰۱ با حضور آیت الله شعبانی نماینده ولی فقیه در استان ، قاسمی فرزاد استاندارد ، فلاحی نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، رضانیا معاون سیاسی اجتماعی استاندارد ، بختیاری مدیرکل آبفا، ضروری مدیرعامل آب منطقه ای، ، جمعی از روحانیون حوزه های علمیه همدان ، تعدادی از مسئولین گروه های احیاگر و مطالبه گر استان و اصحاب رسانه در محل حوزه علمیه آیت الله آخوند برگزار گردید .
در ابتدای جلسه حجت الاسلام بطهائیان قائم مقام حوزه علمیه ، با ذکر روایتی از پیامبر اکرم (ص) که می فرمایند : شما مسئولید و از شما س<ال خواهد شد ، گفت : مسئول باید خود را در معرض پاسخگویی قرار دهد اما منتقد هم باید منصفانه ، متقن و مستند سخن بگوید.
وی در بخش دیگری از سخنان ضمن توضیح چرایی تشکیل این نشست و دعوت طرفین به انصاف در بیان مطالب خود افزود : امیدواریم این جلسه فتح بابی برای انتقاد منصفانه و عالمانه و همچنین پاسخ های مستند و قانع کننده توسط مسئولین باشد .
در ادامه برنامه از آقای محمد صبوری بعنوان دبیر مجمع مطالبهگران استان همدان برای ارائه مطالب خود دعوت بعمل آمد.
دبیر مجمع مطالبهگران استان همدان با با ذکر این نکته که مطالبهگری باید تخصصی و پخته باشد و ما نیز باید در این وادی قدم بگذاریم، گفت: در اصل هشتم قانون اساسی در خصوص امر به معروف و نهی از منکر در ارتباط با دعوت مردم به امر خیر که آنرا حق متقابل مردم و مسئولین دانسته تا معروف در جامعه گسترش یابد و بساط منکر برچیده شود مطالبی عنوان شده که باید به آن پرداخت ، رهبر معظم انقلاب نیز موضوع آتش به اختیار در همه زمینه ها ، گام دوم انقلاب و مطالبه گری را مطرح فرمودند؛ این جلسه نیز در این راستا برگزار گردیده و امید داریم باب خیری باشد که بتوانیم مطالبهگری عالمانه و آگاهانه داشته باشیم.
محمد صبوری در ادامه به موضوع بحران آب در استان اشاره کرد و افزود: مقام معظم رهبری سال ۸۳ با حضور در همدان به موضوع حل بحران آب همدان پرداختند و طرح آن مصوب شد اما متاسفانه این موضوع به دلائل معلوم از جمله ترک فعل های گسترده در طول ۱۷ سال و دلایل نامعلوم محقق نشده که ما امروز دور هم جمع شده ایم تا به احقاق حقوق عامه بپردازیم.
وی اظهار داشت با توجه به اینکه در سال ۱۳۸۷تجربه خشکی سد اکباتان را داشتیم و این اتفاق تلنگری بود که امروز به بی آبی برنخوریم ، این سوال مطرح می شود که چطور این امر مدیریت نشد و متاسفانه میبینیم یکباره قطعی آب رخ میدهد و مردم با مشکلاتی مواجه میشوند و این مسئله باعث تنش در جامعه وسوء استفادههایی گردید ! اگر طبق گفته استاندارد دستور وزیر نیرو مبنی بر عدم جیره بندی آب را داده بود ، دلیل آن چه بود ؟ چرا به یکباره و برای ساعت های متوالی بلند مدت و نا منظم مجبور به قطع کردن آب شدید ؟
میزان سهمیه همدان از آب تالوار چقدر است امروز شاهد خروجی مناسبی از سد تالوار به تصفیهخانه نیستیم و باید میزان آب ۳ هزار لیتر برثانیه باشد اما طبق شنیدهها کمتر از این میزان است.؟ وضعیت بهداشتی آب چگونه است ؟ چرا از ۱۳۰ حلقه چاه ، فقط از ۷۰ حلقه چاه بهره برادری می شود ؟
امروز مجبوریم از منطقه خالقوردی و شهرستان بهار حفر چاه داشته باشیم اما چرا به بهرهبرادری کامل نرسیدیم؟ چرا در این حوزه شاهد سیاستگذاری کلان نیستیم؟!
دومین سخنران از جمع مطالبه گران و فعالان عرصه اجتماعی خانم مجذوبی بود که با بیان اینکه قطعی آب را در فصل تابستان و پاییز سال گذشته داشته ایم به همین دلیل گروه مطالبهگر ما در این موضوع بررسیهایی داشته باشد گفت: طبق اطلاعات به دست آمده آب در دسترس همدان کاهش یافته و تمام آب کم نشده است.
خانم مجذوبی اظهار داشت : کاهش آب و همچنین افزایش مصرف، کاهش ورودی منطقه و افزایش خروجی از منطقه را بررسی کرده ایم اما طبق دادههای شرکت مصرف آب ایران و کارگروه ملی مبارزه با کم آبی، افزایش مصرف را در بخش شرب و صنعت حداکثر ۵ درصد داشته ایم و در مجموع این دو بخش ۱۰ درصد آب را شامل میشد و به همین خاطر از این موضوع چشمپوشی کردیم.
وی با بیان اینکه در حوزه کشاورزی ۹۰ درصد آب مصرف میشود و همچنین این حوزه ۲۹ درصد اشتغال را در برمیگیرد و از طرفی همدان سهم بالایی را در تامین محصولات استراتژیک کشور دارد اما در سالهای گذشته افزایش چشمگیری در این نوع کشت نداشتیم افزود: کشت محصولات آببر نظیر هندوانه و سیبزمینی هم طبق اطلاعات موجود کاهش داشته است.
مجذوبی با ذکر این نکته که باور عموم به این است که کاهش بارندگی چشمگیری داشتیم اما طبق اعلام هواشناسی ، در پنج سال اخیر با هفت درصد افزایش بارش نسبت به ۴۵ سال اخیر برخوردار بوده ایم افزود: سوال این است که چرا به ذخیره آب بصورت بازدهی توجه نمیشود؟ در حالی که اگر منطقی نگاه کنیم و به بازدهی هم نگاهی نداشته باشیم، آبی که در اختیار قرار میگیرد را ذخیره نکنیم و ۲۰ سال هم بارندگی زیادی داشته باشیم، بازهم یک سال کمبود بارندگی باشد با مشکل امروز مواجه خواهیم بود.
وی با بیان اینکه در خروجی آب از منطقه دو مسئله مطرح است یکی شرایط نامناسب ذخیرهسازی که طبق دادههای موجود این موضوع تایید شده است و یکی از دلایل نیز موضوع تبخیر آب در همدان است و مشکل بعدی این است که سرمایهگذاری روی سد انجام میشود در حالی که ذخیره آب را با سدسازی از دست میدهیم.
مجذوبی با بیان اینکه سال ۹۴ وزیر وقت نیرو به مسئله اشاره کرد که ذخیره آب در پشت سد در شهرهایی که تبخیر بالایی دارند، مشکل را حل نمیکند گفت: تغییر اقلیم نیز مد نظر است، در شهر همدان میبینیم شکل بارش تغییر کرده است و طبق دادههای هواشناسی از برف به باران تبدیل شده است.
این فعال اجتماعی با اشاره به اینکه آب موجود از استان خارج میشود در حالی که قبلا به صورت برف باقی میماند و کشاورز میتوانست از آن استفاده کند افزود: امروز تبدیل برف به باران و تغییر شکل بارش که تعداد و دفعات آن نیز کمتر شده موضوع مهمی است، چون بارش به شکل سیلابی درآمده، ذخیره کردن سیلاب را باید منطبق با بارش انجام داد.
استان همدان میزان تبخیر و تعرق بالقوهای دارد و اگر آب در سد ذخیره شود میزان تبخیر بالاست ؛ حجم میانگین بارش سالانه ۱.۱ میلیارد مترمکعب آورده داریم که میتوان با برنامهریزی بحران آب را کنترل کرد.
وی با اشاره به اینکه میزان مصرف آبهای زیرزمینی در شهرستان ۲۵۰ تا ۲۸۰ میلیون مترمکعب است که غالبا از دشت همدان و بهار تامین میشود گفت: اگر بتوانیم ۲۷ درصد حجم آورده آب را ذخیره کنیم مشکل آبی نخواهیم داشت اما با وجود این، یک متر افت تراز داریم و این نشان میدهد دشت بهار سالانه حدود ۱۹ میلیون متر مکعب کسری دارد.
مجذوبی ادامه داد: سوال اینجاست آیا مسئولان فکری به حال این آب کرده اند؟ آیا تنها میتوانسیم از تالوار آب وارد استان کنیم؟ ذخیره سازی ما مشکل دارد و الگوی ذخیرهسازی آب را با تغییر الگوی بارش تطبیق نداده ایم و بودجه اصلی را هم بر سدسازی قرار داده ایم که آب را در معرض تبخیر و تعرق قرار میدهد.
وی در خاتمه مبحث خود گفت: مطلب اینجاست که تمرکز بر سدسازی بوده در حالی که سد سازهای نیست که برای چند سال آب ذخیره کند چرا که با تبخیر نهایتا یک سال آب خواهیم داشت بنابراین میطلبد نمایندگان استان نسبت به راهکار حل مشکل در خصوص آبخیزداری مطالبه بودجه کنند.
سوزنچی سومین سخنران ، مسئول تشکل احیاگری و مطالبهگری آب و خاک در همدان بود که با بیان اینکه ۸ هزار حلقه چاه در استان مجاز هستند که ۵ هزار دارای کنتور است و ۲ هزار و ۵۰۰ حلقه چاه مجاز دارای کنتور نیست گفت: چاههایی که دارای کنتور هستند در سال مجازند به ازای ۳۰ هکتار زمین ۱۶۵ هزار و ۸۸۸ متر مکعب آب برداشت کنند اما چاه های بدون کنتور حداقل سالی ۱۰۰ هزار متر مربع آب برداشت میکنند که اگر عدد ۲ هزار و ۵۰۰ را بر ۱۰۰ هزار متر مربع ضرب کنیم، ۲۵ میلیون مترمکعب اضافه برداشت چاههای بدون کنتور است.
سوزنچی با ذکر این نکته که در سال ۱۳۸۵ باید تمام چاههای کشور دارای کنتور میشدند گفت: در آن سال سازمان آب ۸۰۰ کنتور را به کشاورزان استان اهدا کرد و بنده اولین نفری بودم که کنتور نصب کردم.
وی با بیان اینکه از سال ۱۳۸۵ کسانی که کنتور نصب نکردند، اضافه برداشت داشتند و حداقل هر چاهی ۱۰۰ هزار متر مکعب در سال اضافه برداشت آب داشت افزود: کشت دوم نیز از موضوع بعدی است و گزارش شده در سال زارعی گذشته ۱۵۰ مزرعه کشت دوم داشتند که گزارش آنرا سازمان جهاد به اداره آب فرستاده و اداره آب میگوید ما کاری نداریم و باید جهاد کشاورزی مقابله کند و جهاد کشاورزی هم میگوید در این خصوص مجوز قانونی نداریم.
مسئول تشکل احیاگری و مطالبهگری آب و خاک در استان همدان با تاکید به اینکه میتوانستیم جلوی برداشتهای قریب به ۶۰ تا ۸۰ میلیون متر مکعب آب را بگیریم افزود: در حال حاضر قیمت هر کنتور ۲۵ میلیون تومان است تا نصب شود و جلوی برداشتهای غیرمجاز را بگیرد بنابراین باید فکری به حال این موضوع شود.
وی ادامه داد: اواخر آبان ماه در استان فصل کشت پاییزه تمام میشود، به کشاورزان اخطار دهید اگر کنتور نصب نشود، برق شان قطع میشود.
تمام دستاندرکاران گفته اند: احداث گلخانه یک سوم تا یک هفتم صرفهجویی آب دارد و همه دولتها هم دستور دادند، به سمت کشتهای گلخانهای برویم اما امروز میبینیم برخی از کشاورزان با بروکراسی اداری مواجه هستند و ثبت نام در سامانه نیز معضلی شده است.
سوزنچی با بیان اینکه قول الگوی کشت را داده بودند و قرار بود تا آخر شهریورماه جواب دهند اما تا امروز نتیجه بخش نبوده است، خواستار توجه به این موضوع شد.
حجتالاسلام عسگری چهارمین نفر از فعالان عرصه اجتماعی در همدان بود که با بیان اینکه حوزه علمیه و گروههای کنشگر و مطالبهگر استان همدان آماده کمکرسانی به مسئولان در مسئله آب هستند اظهار داشت: پیشتر گفته میشد آب سد تالوار ۸۵ میلیون متر مکعب آب برای استان همدان تامین میکند اما امروز حجم سد تالوار هم پایین آمده و فکر نمیکنم این میزان آب را برای ما تامین کند.
حجتالاسلام عسگری با اشاره به اینکه کاهش چشمگیر آب تالوار زنگ خطر جدی است گفت: گفته میشد ۳ هزار و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه آب از سد تالوار تامین شود اما طبق بازدید صورت گرفته امروز تامین آب ۲۰۰ لیتر بر ثانیه است و در بهترین حالت ۶۰۰ لیتر بر ثانیه خواهد بود.
برای انتقال آب به استان ۱۲۰ کیلومتر کار انجام شده بود و ۲۵ کیلومتر باقی مانده هم با ورود استاندارد به به خوبی پیش رفت که اقدام مبارکی است، اما فرسودگی لولهها میتواند ما را با چالش جدی مواجه کند خاطرنشان کرد: از سوی دیگرعدم انتقال برق به فضای ایستگاههای پمپاژ چالش دیگری برای تثبیت این پروژه است و اگر برق پایدار تامین نشود، باعث شکستگیها خواهد شد.
وی افزود: به خاطر صبوری مردم همدان باید از آنها قدردانی کرد زمانی که دشمن همیشه دنبال بهرهبرادری از اتفاقات به نفع خود است و مردم اجازه سوء استفاده به آنها را در خصوص آب ندادهاند.
پس از خاتمه صحبت های نمایندگان گروه های احیاگر و مطالبه گر ، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان در پاسخ به این مطالبهگریها و تشکر از دغدغهمندیها گفت: همدان در سرشاخه سه حوزه آبخیز قرار گرفته و رودخانه و محل دایمی برای ذخیره آب ندارد.
محمد ضروری گفت: دغدغهمندان درست گفتند، اگر امکان ذخیرهسازی بالای آب را داشتیم شاید میتوانستیم بیش از سه سال مدیریت آب داشته باشیم اما این امکان در همدان فراهم نیست.
وی با اشاره به اینکه تقریبا میزان بارش در همدان کم نشده اما در مقاطعی دچار خشکسالی و ترسالی شدهایم افزود: میزان بارشها تغییر کرده و قبلا به صورت برف بود اما امروز بارش است و آن هم کاهش یافته و تعرق و تبخیر نیز بالاست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با اشاره به اینکه وقتی مسئولیت به بنده سپرده شد بلافاصله بعد از یک روز تاخیر به اتفاق استاندارد از وزیر نیرو وقت گرفتیم و مشکل آب در تابستان و تداوم خشکسالی را مطرح کردیم گفت: پیشبینی میشد خشکسالی را سال آینده داشتیم و به همین خاطر مسائل را مطرح کردیم و وزیر نیرو هم قول داد تامین آب داشته باشیم.
ضروری با اشاره به اینکه تنها منبع تامین آب تالوار بود و به فکر انتقال افتادیم افزود: ما قادر به تولید آب نیستیم و تنها میتوانیم مهار و کنترل آن را داشته باشیم که این اتفاق افتاده و در سالهای قبل سد اکباتان ساخته شده است.
وی با بیان اینکه سالهای گذشته نیز احداث شبکه کنترل چاههای آب زیرزمینی نیز مورد توجه قرار گرفته است گفت: اسفندماه سال گذشته ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای انتقال آب در اختیار استان قرار گرفت که اقدام بینظیری بود، بالغ بر یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای انتقال آب به همدان تخصیص یافت و توانستیم لوله گذاری و خرید تجهیزات را داشته باشیم، هرچند تحریم هم بودیم.
پروژه تالوار در کمتر از ۶ ماه انجام شد و امروز ۴۰۰ لیتر بر ثانیه در منطقه آبگیری انجام میشود ؛ با مدیریت بحران و بسیج همگانی چیزی حدود ۸۰۰ لیتر بر ثانیه آب را از حوزه کشاورزی تامین کردیم تا تالوار برسد و وارد مدار شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با اشاره به اینکه از سال ۸۳ دشتهای استان مورد مطالعه قرار گرفته و امروز همت خوبی برای مبارزه با چاههای غیرمجاز وجود دارد گفت: سالهای قبل مسئولان همراهی نداشتند اما امروز با سرعت خوبی کار انجام میشود، در حوزه نصب کنتور نیز با تحریم شرکتها مواجه بودیم اما اتفاقاتی خوبی رخ داده است.
وی با اشاره به اینکه طرح بایپس در کمتر از ۴۰ روز انجام شد و چند هدف را دنبال میکند افزود: این نوید را میدهیم که از پنجشنبه هفته گذشته قطعیهای آب در همدان کمتر شده است.
ضروری با تاکید به اینکه در حال حاضر در بسیاری از مناطق دچار قطعی نیستیم، مگر خرابی باشد و اتفاقی افتاده باشد گفت: از صبوری مردم قدردانی میکنیم، وظیفه ما این بود که کمترین مشکل برای مردم ایجاد نشود و در این راستا تمام تلاش خود را به کار بستیم و امیدواریم سال سوم خشکسالی را که با آن مواجه هستیم بدون مشکل عبور کنیم.
فرهاد بختیاری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان نیز اظهار داشت: با اشاره به اینکه مرکز بهداشت و شرکت آب و فاضلاب نسبت به سلامت آب تالوار نظارت دارند گفت: رنگی بودن آب به خاطر استفاده از پودر پک است و با تغییر انتقال ممکن است کمی از پودر در لولهها بماند که همکاران ما با مشاهده آن سریع مشکل را رفع می کنند.
وی با اشاره به اینکه تغییر سرعت آب و رسوبات ممکن است، آب را رنگی کند که همکاران شستشو را انجام می دهند تا مشکل برطرف شود افزود: از آنجا که تصفیهخانه شیخیجان آماده نیست، قرار است از تصفیهخانه بهشتی تا پایان سال به طور موقت استفاده شود و در حال حاضر سه هفته به صورت مداوم در تصفیهخانه بهشتی کیفیت و سلامت آب از سوی کارگروهی سنجیده میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به اینکه کیفیت آب خروجی از لحاظ شرکت آب و فاضلاب و بهداشت نظارت می شود و از لحاظ آرسنیک مشکلی نیست گفت: ممکن است مدتی به خاطر ورود آب تالوار مردم به خوردن آن عادت نداشته باشند و با ذائقه آنها متفاوت باشد اما دلیل بر بیکیفیتی آن نیست.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۷۲ حلقه چاه آب وارد مدار شده و این کار سادهای نبود گفت: خوشبختانه بدون هیچ مشکلی و امور حقوقی، کشاورزان با طرح نذر آب پای کار آمدند و کمک کردند آب تامین شود.
بختیاری با اشاره به اینکه ۳۰ حلقه چاه نیز به صورت ضربتی حفر میشود افزود: قبلا امکان انتقال آب به بخش شرقی را نداشتیم و از بهمن ماه سال گذشته با پیشبینی این جریان توانستیم تا حدودی مشکل را حل کنیم، حداکثر تلاش ما نیز این بوده آب را به دست مردم برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: اصلاح شبکه و دیگر اقدامات را با اعتباری که وزیر نیرو قول دادند حل خواهیم کرد تا قطعی آب به حداقل برسد.
علیرضا قاسمی فرزاد استاندارد همدان نیز با بیان اینکه وقتی دولت سیزدهم روی کار آمد، قریب به ۶۵۰ هزار میلیارد تومان بدهی از دولت قبل مانده بود و باید ماه به ماه تسویه بدهی انجام میشد اظهار کرد: سال ۱۴۰۰ افزایش تحریم و فشارهای بینالمللی را داشتیم و در حل مشکلات باید فضای بینالمللی و داخلی را با هم ببینیم.
استاندارد با بیان اینکه در این یک سال امکان گشایش نبود اما دولت بخش عمدهای از توان خود را به کار گرفت و بخش مهمی از بدهیها را تسویه کرد گفت: بعد از اینکه مسئولیت را قبول کردم چندماه طول کشید تا مسئولان استان را مجاب کردیم که آب سد اکباتان خالی شده و منبعی برای ذخیره آب نداریم، با وزیر نیرو صحبت کردیم که حداکثر تا مردادماه آب داریم تا اعتباری تخصیص یابد هرچند تامین اعتبار به این سادگی نبود.
وی با بیان اینکه جلسه ای در این خصوص با رئیس جمهور داشتیم و ایشان دستور اکید دادند یکهزار میلیارد تومان به این کار اختصاص یابد خاطرنشان کرد: از سال ۹۰ به بعد هر دلیلی این پروژه انجام شده بود که البته اصلاً موضوع ترک فعل چه کسی را نداریم.
استاندارد همدان با اشاره به اینکه ۲ هزار میلیارد تومان و ۲ سال زمان را میخواستیم تا پروژه انتقال آب انجام شود که هیچ کدام را نداشتیم گفت: پیگیری کردیم یکهزار میلیارد تومان عملیاتی شد و قرارداد کار اواخر اردیبهشت ماه منعقد شد.
در مدت ۵ ماه کار انجام شد و با تامین اعتبار اقدامات جهادی از سوی این دولت شکل گرفت ؛ شهادت میدهم که کمفروشی و کمکاری نشد و خواستیم که کار انجام شود.
قاسمیفرزاد با اشاره به اینکه گفته میشود تاسیسات متعلق به ۱۰ سال پیش است که اتفاقا به آن توجه شد و بخشی تعویض شد گفت: در برخی بخشیها پیمانکار کار را درست انجام نداده بود و یا اینکه سیستم جواب نمیداد که هر دو را مدیریت کردیم، در طول این ایام تامین مالی و انجام کار با شگفتی پیش رفت.
وی با بیان اینکه تامین پمپها و الکتروموتورها در شرایط تحریم بود و کشورهایی این تجهیزات را در اختیار ما قرار نمیدادند گفت: قرارگاه خاتم مردانه جلو آمد و کار انجام شد که قدردان هستیم.
استاندارد همدان با بیان اینکه خط لوله ۱۷ کیلومتر حداقل ۳ ماه زمان نیاز داشت و یک ماه هم تست آن زمان می برد اما در ۳۰ روز انجام شد افزود: امروز ۴۰۰ لیتر در ثانیه آب از تالوار میآید و قرار است در سه بخش ۶۰۰، ۱۲۰۰ و ۱۸۰۰ لیتر سهمیه آب را از این سد داشته باشیم.
وی با تاکید به اینکه دستور دادیم به سرعت تصفیهخانه ساخته شود که ۳ هزار لیتر در ثانیه آب تصفیه کند گفت: آب به اندازه کافی تامین شده است و اصلاح شبکه نیز در دستور کار است.
قاسمیفرزاد با بیان اینکه مجوز ۳۰ حلقه چاه را در این بحران گرفتیم در حالی که مجوز یک چاه ۶ ماه زمان بر است افزود: خوشبختانه کار به سرعت در حال انجام است و چاه های متروکه هم لایروبی میشود و به عنوان چاههای پدافندی وارد مدار خواهند شد.
وی ضمن قدردانی از صبوری مردم همدان در تامین آب بیان کرد: کسانی هم که ترک قعل کردند و پروژه در این سالها کار انجام نشده، باید بیایند و عذرخواهی کنند، در مجموع امیدواریم در خصوص آب پایدار برنامه اساسی انجام شود و به آب پایدار هم خواهیم رسید.
در خاتمه نشست ، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه در مصوبه سفر رهبری تامین آب از سد تالوار و کرمانشاه بود اما امروز آب از سد تالوار میآید گفت: این کمکاری در اجرای پروژه میراث دولت قبل است.
حجت الاسلام احمدحسین فلاحی با اشاره به اینکه عملکرد دولت قبلی این بوده که در طول سالهای ۹۶ تا ۹۹ اجرای پروژه صفر باشد گفت: دادستان در جلسه نیست که پاسخ دهد اما ما شکایات ترک فعل را داشتیم که اگر نظارت به درستی انجام میشد به اینجا نمیرسیدیم.
وی با اشاره به اینکه ترک فعلهای مکرری اتفاق افتاده و میگویند چرا امروز دنبال مقصر میگردید؟!
اتفاقا باید ترک فعل مدیران قبل را گفت و این اتفاق ناشی از همان کمکاری هاست افزود: آنها برای این دولت میراثی گذاشتند که باید برخورد شود.
انتهای پیام/